Filip♥Kofi♥Bianka♥Klementyśka♥Pepa♥Jagoda♥Gloria♥Snowy♥

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Skinny:Filipek♡Kofi♥Jagódka♡Klementynka♥Peppa♡Bianka

Post autor: kimera »

Tak, obie dziewczynki.
Jeśli chodzi o zawartość wapnia, to dużo go mają: bazylia, rukola, liście brukwi, botwinka (liście buraka), szpinak, koperek, kapusta pekińska, liście mniszka, cykoria, jarmuż, nać selera, kapusta, rzodkiewki, brokuły.
Lista z Guinea Lynx, warzywa w kolejności od tych, które zawierają najwięcej wapnia, do tych, które zawierają go przeciętną ilość. Tych, które go mają mało, nie wymieniałam ( m. inn. kukurydza)
Awatar użytkownika
Natasza
Miejscowość: Opolskie
Kontakt:

Post autor: Natasza »

dostają rzodkiew, cykorię seler, koperek tak najczęściej :)
O płec to ty mnie nie pytaj ! :szczerbaty:
Jolciu wpadaj ! będzie ci lżej , jesteśmy z Tobą pamiętaj :buzki:

A ja się wkurzyłam, R pojechał do tego kierowcy o oświadczenie sprawcy tego kierowcy, A on zmienił moje oświadczenie tak że wyszło że ja wchodziłam na pasy [ a nie byłam w połowie], szkoda tylko że druga jest jakby 3 pasmowa bo 1 pas to zanikający z drogi podporządkowanej potem dwa pasy w tą samą stronę to jakim cudem ? musiałby jechać pasem zanikającym .... miałam słuchawki na uszach tak miałam ale miałam czapkę na głowie wiec ciekawe jak widział sama mu powiedziałam o .... i się oparłam o maskę auta i wynikiem tego był upadek bo Pan już stał na pasach , to ciekawe czy jak oprzemy się o biurko to też upadniemy :?:
Wysłałam mu poprawione pismo, i zadzwoniłam uprzedzając że jak jutro do 12 nie będzie od nich zgody na to to ide na policję . Przeczytają i zobaczymy, pismo i tak mi podpisał że doszło do takiego zdarzenia tylko nie do potrącenia tylko do mojego oparcia się o maskę auta....żenujące. w domu mam wojne, ojciec mi matkę zastrasza i szarpie a ja mam się takimi rzeczami jeszcze zajmowac ! o nie!
Napisałam mu obszerne wyjasnienie i że jestem zażenowana ich zachowaniem itd itp i wyszły mi dwie strony :D
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
anuleczka

Post autor: anuleczka »

jolka pisze:płaczę i oglądam, przepraszam ,że tak pisze, ale nie mogę się powstrzymać, zeby tu nie zajrzeć i do anuleczki :love: Cudne :love:
kochana jolu... jeszcze będziesz miała swojego wymarzonego golaska, który wniesie do stada radość :buzki:
Nataszko... oby tylko stary piernik się wszystkiego nie wyparł. Szkoda, że od razu nie załatwiłaś tego przy świadkach i policji. Jeśli chodzi o Twojego ojca toooo :ups: nie powiem... brak słów...
Awatar użytkownika
Natasza
Kontakt:

Aniu gdybym wiedziała że on tak będzie kombinował ! ale mam nauczkę , znaczy wyprzeć się nie może bo podpisał mi oświadczenie w którym jest że zaczął hamowac a na masce zatrzymanego juz pojazdu oparła się poszkodowana i czego wynikiem był jej upadek. Więc potwierdzenie mam że doszło do zdarzenia, że zatrzymał się na pasach gdzie nie ma prawa się znajdowac. Ale prawa fizyki są przeciw niemu, jak oprę się o biurko to też upadne :lol: Facet na samym początku dał mi wszystkie namiary, dane auta OC nie było problemów więc tez nie przypuszczałam że coś takiego wymysli ale człowiek mądry po fakcie .On się boi że wystąpię ze stopy cywilnej o jakąś kase a ja chce tylko z OC.
A nie mógł mnie zobaczyc w ostatnim momencie jak wchodziłam na pasy jak napisał bo droga jest jakby 3 pasmowa z czego pierwszy odcinek drogi to tak jakby pas zanikający dla innych aut więc musiałby mnie na nim potracić, żenujący jest, walnął mnie autem a nie że stał a ja się oparłam i upadłam :lol: dzisiaj mamy jechac do nich .... ale ja juz od rana na tabsach uspokajających bo nie mam ochoty gadac tylko walnąc ! Zresztą na wypysie ze szpiatala też mam że potrącenie a nie oparcie :nono:
Mam nadzieję że to podpiszę a jak nie to jutro idę na komendę policja nie będzie go pytac czy POTRĄCONA OPARŁA SIĘ O MASKĘ tylko czy potrącił pan pieszą .. chyba logiczne jak nazwać wtargnięcie auta na pasy kiedy była tam piesza i i jej jej upadek: potrąceniem ! A on boi się tego słowa, Trzymajcie kciuki żebym nie skończyła jako sprawca pobicia... a mam słabe nerwy zresztą wiecie :102:
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
anuleczka

Post autor: anuleczka »

tak, tak... wiemy, że z Tobą nie ma żartów :D
Jeśli chodzi o Kofinke to ona wygląda jak lody algida z przewagą śmietany :lol: a ja uwielbiam lody śmietankowe :love:
Awatar użytkownika
Natasza
Kontakt:

:laugh: :lol: to było dobre Aniu !
Czekam na tel. od tych durni do 18:30 a jak nie to komenda ;]
A tymczasem Pepusia śpioszeczek :love:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Natasza pisze: A tymczasem Pepusia śpioszeczek :love:
Obrazek
Najlepiej się śpi wśród bobków :love:
Obrazek
śliwka

Post autor: śliwka »

To co? Komenda czy zadzwonili? :szczerbaty:
Zaffiro

Post autor: Zaffiro »

Bobki są jak termoforki :laugh: przynajmniej do momentu aż wystygną :rotfl:
Awatar użytkownika
Natasza
Kontakt:

komenda :102:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”