Balbinka i Fiona za TM :,((

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Zaffiro

Re: Balbi i Fiona - moje kochane świnko-dziewczynki :D

Post autor: Zaffiro »

Mnie wystarcza 10 kg maksymalnie na 2 miesiące :D
Awatar użytkownika
Natasza
Miejscowość: Opolskie
Kontakt:

Post autor: Natasza »

no Maju już myślałam że tylko moje tyle jedzą :lol:
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
Zaffiro

Nataszko moje też lubią sobie zjeść :D wczoraj pani Agnieszka mówiła, że Bobi ma ogromny apetyt :D
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

O rety dziewczyny, te wasze prośki to straszne żarłoki :o Mi te 2kg CN od Nataszy wystarczy na 2-3 mies. Oczywiście jedzą jeszcze CC i kapuszkową karmę, ale i tak ... a ja narzekałam na te moje karmoluby ;)
Maju cieszę się że Bobek, o przepraszam, Bobik czuje się dobrze po odjajczaniu :D
Pozdrawiam!!! :buzki:
Zaffiro

Może być Bobek, Bobik ;) jak kto woli :D Tez się bardzo ciesze :D
W sumie to nie ma co narzekać bo każda świnka je tyle ile potrzebuje :D czyli zazwyczaj dużo :laugh:
Awatar użytkownika
Natasza
Kontakt:

Balbinkowo to by się zgadzało bo jesli Tobie przy dwóch dziewczynkach starcza na 2-3 miesiące to przy moich 6 na 1 miesiąc :D
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
balbinkowo

O kurcze, no tak, racja :?
A ja już posądzałam Twoje łyse świństwa o mega żarłoczność :shock: O, ja niedobra :redface:
Mam nowy filmik z kurką-Balbinką :102: Jak się wgra to zapodam... że tak zmienię temat :szczerbaty:
balbinkowo

Re: Balbi i Fiona - Kurka-Balbinka - nowy filmik :P

Jest świeżutki, jeszcze cieplutki filmik z kurką-Balbinka w roli głównej :D
https://www.youtube.com/watch?v=5EZ5GHCxyGk

Bosz... uwielbiam jak ona tak pije :love:

I jeszcze zdjęcia z weekendu...
Fionka na wybiegu
Obrazek
I Balbi na wybiegu
Obrazek
Sonia przyszła się napić... ponoć prośkowa woda jest smaczniejsza ;)
Obrazek
I przyszedł czas na drzemkę Pierdzioszki, o przepraszam, Sonii :love:
Obrazek
... poza nr 2... u Babci na kolankach najwygodniej :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Natasza
Kontakt:

ale kureczka słodko pije i jak zagląda przy tym :love: a kociak przesłodki :buzki:
balbinkowo

Dziękuję Nataszo :buzki:

Muszę się z Wami czymś podzielić...
Przed chwilą oglądałam w TV program, który miał tytuł 'Papugi i my", myślałam więc że będzie o interakcjach między ludźmi i papugami albo o jakichś wyjątkowo mądrych ptakach, które będą pokazywały jakieś sztuczki. Był to jednak program o niechcianych ptakach w Ameryce. Złapanych i sprowadzonych z ich środowiska naturalnego w Ameryce Południowej, udomowionych, rozmnażanych dla zysku, sprzedawanych i kupowanych w zoologach po czym ... niechcianych, porzucanych, wyrzucanych, zostawianych w opuszczonych domach, trzymanych w nieludzkich warunkach... Zwierzęta te często trafiają do schronisk dla ptaków, lecz te też są przepełnione, nie są w stanie zająć się wszystkimi, a to przecież ludzie zgotowali im taki los... smutne, poryczałam się jak bóbr i ... pomyślałam o tych naszych świnkach, że też podobny był i nadal jest los wielu z nich i popłakałam się znowu. Ludzie to... ech, aż słów mi brak...
Bardzo wrażliwe ze mnie stworzenie, zwłaszcza na krzywdę naszych braci mniejszych... :idontknow:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”