Zdjęcia naszych klatek
Moderator: Pulpecja
Re: Zdjęcia naszych klatek
Dziękuję bardzo. W najbliższym czasie czeka nas rewolucja bo przyjdą rzeczy od PastuszkaCocoChanell pisze:fajnie sobie pomieszkują szkrabki

ojj to będzie jeszcze więcej wygód
to po rewolucji wrzucaj fotki 

- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
a u mnie dziś tak wygląda. Oczywiście zaraz po sprzataniu zdjęcie

Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Wszystko zależy od tego jak klatka wygląda. Najczęściej co dzień wieczorem odkurzam dry bed a jak jestem padnięta to nawet i to nie. Pod spodem mamy pelet i od przyjazdu dziewczyn 4x wywalałam tylko te mokre i rozwalone kawałki. Całości jeszcze nie sprzatałam. 4x prałam dry bed. Dziewczyny mają kuwetkę ale zdecydowanie nie wszystko tam ląduje

- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
A tak mieszkają od kilku dni Bunia i Majka:
Dolna półka:

Na razie jest dość bez sensu bo na drybedzie leży podkład no ale to przez chorą Majkę. Wymyśliłam że docelowo na jednym piętrze będzie drybed i sucha karma a na drugim pellety z trocinami i wszystko co ciężko wyczesać z drybedu - czyli siano i mokre żarcie. Mam nadzieję że aż tak nie będą przynosić trocin na drugie piętro.
Schody mam nadzieje że też jakoś przetrwają - jak widać zrobione z listewek modelarskich i płyty HDF. Na to przyklejona cerata, pocięty podkład i koc. Ale pewnie i tak to szybko zdewastują albo się rozpadnie przy częstym wyjmowaniu... Zobaczymy. Jak widać krata z dolnej klatki jest położona w pionie zamiast poziomie więc kuweta wystaje spod półki na taką właśnie wysokość. W ten sposób z przodu są te wielkie drzwiczki które normalnie są od góry. Po otwarciu i położeniu koca świnie mogą łatwo wyjść z klatki. Na pierwszym zdjęciu widać że klatkę można dość szczelnie zamknąć, w każdym razie świn nie przelezie. Zamontowałam też kratkę z innej klatki na górnym piętrze bo Bunia chciała się rzucać z wysokości na dziób, powstrzymałam ją w ostatnim momencie bo byłby świn inwalida. Dziwne bo przedtem miesiącami siedziały w otwartej klatce i bały się same wychodzić a teraz takie bungee bez liny w dodatku.
Po schodach łażą śmiało, nawet biegiem. Dają radę zasuwać po stromiźnie. myślałam że się będą bały ale nie.
Dolna półka:

Na razie jest dość bez sensu bo na drybedzie leży podkład no ale to przez chorą Majkę. Wymyśliłam że docelowo na jednym piętrze będzie drybed i sucha karma a na drugim pellety z trocinami i wszystko co ciężko wyczesać z drybedu - czyli siano i mokre żarcie. Mam nadzieję że aż tak nie będą przynosić trocin na drugie piętro.
Schody mam nadzieje że też jakoś przetrwają - jak widać zrobione z listewek modelarskich i płyty HDF. Na to przyklejona cerata, pocięty podkład i koc. Ale pewnie i tak to szybko zdewastują albo się rozpadnie przy częstym wyjmowaniu... Zobaczymy. Jak widać krata z dolnej klatki jest położona w pionie zamiast poziomie więc kuweta wystaje spod półki na taką właśnie wysokość. W ten sposób z przodu są te wielkie drzwiczki które normalnie są od góry. Po otwarciu i położeniu koca świnie mogą łatwo wyjść z klatki. Na pierwszym zdjęciu widać że klatkę można dość szczelnie zamknąć, w każdym razie świn nie przelezie. Zamontowałam też kratkę z innej klatki na górnym piętrze bo Bunia chciała się rzucać z wysokości na dziób, powstrzymałam ją w ostatnim momencie bo byłby świn inwalida. Dziwne bo przedtem miesiącami siedziały w otwartej klatce i bały się same wychodzić a teraz takie bungee bez liny w dodatku.
Po schodach łażą śmiało, nawet biegiem. Dają radę zasuwać po stromiźnie. myślałam że się będą bały ale nie.
- urszula1108
- Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
- Kontakt:
Super macie te klatki 
To ja też zamieszczę zdjęcie naszej, żeby się pochwalić.

Nasze panny klatkę mają cały czas otwartą. W klatce mają żwirek i drybed. Na zewnątrz mają pojemnik z trocinami do którego wysypujemy resztki jedzenia z miseczek, żeby mogły sobie trochę poryć. Zwykle naokoło leży mnóstwo trocin, ale ich sprzątanie to niewielka cena za radość jaką ten pojemnik sprawia świniaczkom

Nasze panny klatkę mają cały czas otwartą. W klatce mają żwirek i drybed. Na zewnątrz mają pojemnik z trocinami do którego wysypujemy resztki jedzenia z miseczek, żeby mogły sobie trochę poryć. Zwykle naokoło leży mnóstwo trocin, ale ich sprzątanie to niewielka cena za radość jaką ten pojemnik sprawia świniaczkom

- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
super pomysłurszula1108 pisze:Super macie te klatki

Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
- urszula1108
- Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
- Kontakt:
U nas od zawsze stał taki pojemnik do rycia. I zawsze cieszył się dużym zainteresowaniem prośków. Wióry naokoło to tylko latają