kolorowa Pufi szuka towarzyszki [WROCŁAW] wstępna rezerwacja

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Corina

Re: kolorowa Pufi szuka towarzyszki [WROCŁAW] wolna

Post autor: Corina »

Pigusia pisze:Jestem zainteresowana adopcją Pufi, pisałam do Coriny na pw ale jeszcze czekam na odpowiedz :)
Odpisałam ;)
Awatar użytkownika
Tośka
Miejscowość: Kraków
Kontakt:

Post autor: Tośka »

Corina,przepraszam nie chciałam Cię urazić. Wiem kim jesteś i jesteś superowa ;) Odeszły mi dwie świnki, jestem przewrażliwiona. Przepraszam.
" Za­rozu­miałością oraz bez­czel­nością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tyl­ko dla­tego że są nieme dla je­go tępej percepcji. "
Corina

Wkurzam się bo naprawdę się staram, staje na rzęsach i traktuje jak własne a potem ktoś nie docenia.
Mi też taka opinia wydała się dziwna dlatego byłam u kilku weterynarzy a nie u jednego. Ale postanowili tak i tak pozostanie.
Rozumiem. Też jestem przewrażliwiona, ale z kolei na kociaki. Mój pierwszy kot odszedł na potworną chorobę i strasznie to przeżyłam, a teraz drugi jest moim oczkiem w głowie. ;)

Co do Pufi, bo ktoś wcześniej pytał to ma się dobrze. Pięknie wcina, skubie trawkę na dworze i strasznie brakuje jej kontaktu ;)
Jak widać było na poprzednich zdjęciach dogadała się z moimi prosiakami bo to bardzo ugodowa świnka. U mnie niestety nie może zostać bo zwyczajnie nie mam warunków, ale wierzę, że znajdzie superowy domek z nową koleżanką.
Własnie na ten temat rozmawiam z Pigusią :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Tośka
Miejscowość: Kraków
Kontakt:

Post autor: Tośka »

Doceniam i :fingerscrossed: Pufi śliczna. Żałuje,że nie będzie moja...
" Za­rozu­miałością oraz bez­czel­nością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tyl­ko dla­tego że są nieme dla je­go tępej percepcji. "
ŚwińskaMama

Post autor: ŚwińskaMama »

Prosiaków do adopcji we Wrocławiu jest bardzo mało - rzadko zdarza się, że można zaadoptować świnkę na miejscu - wiem dobrze, bo mój Maćko zawędrował do mnie aż z okolic Sztumu, a sama mieszkam właśnie we Wrocławiu...
Pufi jest prześliczną dziewczynką, uwielbiam takich rozczochrańców (chyba dlatego, że moje chłopaki są gładkowłosy :P ).
Mam nadzieję, że szybko znajdzie jakąś dobrą duszyczkę, która się nią zaopiekuje pomimo tych okropnych cystów... Jeśli ktoś na prawdę jest zainteresowany adopcją, musi być świadomy, że w każdej chwili może pojawić się jakaś choroba i trzeba będzie zaopiekować się świnką, jeździć do weterynarzy i pomóc jej wyzdrowieć... Jeśli ktoś potrafi to zrozumieć, na pewno nie będzie mu przeszkadzać, że Pufi ma te cysty ;)

:fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Corina

wszystkie osoby, które zgłosiły się po Pufi zrezygnowały z adopcji. Pufi nadal wolna!
Corina

Nikt jej nie pokocha? :(
Awatar użytkownika
pauli
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: pauli »

nie ukrywam, że skradła mi serducho..
ale jeszcze nie czas dla mnie na trzecią pannę.
zobaczymy, jeśli moja sytuacja się unormuje..i ona będzie czekała.. to może znak? ;)
Obrazek
Corina

A może własnie to znak? ;)

Pufi jak dotąd nikt nie chce, nawet zastanawiałam się, czy nie już zostanie u mnie. Ale jesli się ktos znajdzie będe szczęsliwa. Jak na razie od ponad miesiąca nikogo nie ma ;(
Awatar użytkownika
llenka
Miejscowość: ŁÓdź
Kontakt:

Post autor: llenka »

Witam.
Jak wygląda sprawa z cystami?
Prośka urocza ;)
Czekam na wizytę przed i poadopcyjną i w najbliższym czasie prawdopodobnie adoptuję świnkę do mojej Cysi
moje futrzasta Cysia zaprasza na jej kątek internetów :meeting:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=3544
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”