Czym wypełniacie legowiska, norki itp.
Moderator: Pulpecja
Czym wypełniacie legowiska, norki itp.
Czym wypełniacie norki, legowiska, kapcie jak szyjecie same, bo chce coś uszyć, mam wierzchni materiał ale nie wiem czym to wypchać co bedzie lepsze pianka (mam ze sklepu z winogron ) czy może ociepliną co lepiej bedzie sprawowac sie przy praniu i nie bedzie sie zbijać.
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Re: Czym wypełniacie legowiska, norki itp.
Do kapci i norek ocieplina poliestrowa, natomiast do poduszek i wypychania brzegów legowisk, tzw. sztuczny puch, czyli kulki z waty poliestrowej.
Dzięki kimera jutro zajrze i zapytam w sklepie z tkaninami a jak nie bedzie to bede szukać na allegro.
- kimera
- Moderator globalny
- Kontakt:
Sprawdź też hurtownię/sklep tapicerski. Prędzej tam znajdziesz niż w sklepie z tkaninami.
Oj hurtowni czy sklepu tapicerskiego u mnie nie znajde w mieście ale bede szukać, dziekuję za podpowiedź
Pytalam dziś w sklepie z tkaninami i ocieplina jest w cenie 10zł za m2 a polar 18zł m2.
- kimera
- Moderator globalny
- Kontakt:
To dość drogo, ale tylko porównując z cenami w hurtowni . Ceny powinny jednak być podawane za metr bieżący, nie kwadratowy. Polar możesz dostać bardzo tanio w sklepach z używaną odzieżą, w postaci starych kocyków albo ubrań.
No własnie tak pomyslałam, że bede musiała przejśc sie po lumpkach bo w sklepie tylko jednobarwne a z ta dlugością moze ja źle usłyszałam a może ekspedientka powiedziała tylko cene a nie za ile już sama nie wiem. mam z lumpka szalik polarowy dwustronny i tak sie zastanawiam co z niego zrobic.kimera pisze:To dość drogo, ale tylko porównując z cenami w hurtowni . Ceny powinny jednak być podawane za metr bieżący, nie kwadratowy. Polar możesz dostać bardzo tanio w sklepach z używaną odzieżą, w postaci starych kocyków albo ubrań.
może z tego szali kapeć uszyjesz albo jakąś norke ^^ świnaki ze wszystkiego sie ucieszą
Ja wypełniam siankiem. Smaczne, zdrowe i wygodne. W zimie możesz położyć jakiś mały ręczniczek, kocyk itp.
Miłego snu!
Miłego snu!