Busia - ostatnia świnka z ferajny, ODESZŁA !

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Busia i Pipi - poznańskie dziewczynki ;)

Post autor: Dzima »

Cudownie! :yahoo: Busia już zdrowa! A co do jej wagi to chyba będziesz musiała kłaść jedzenie daleko od niej żeby trochę pochodziła :laugh:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
atka1966

Post autor: atka1966 »

już obmyśliłam chytry plan jak rozruszać Busię :think:
kupię taki puszorek dla świnek jakie można spotkać w sklepach (spoko - to żart ;)) i przyczepię do góry, nad głową na jakiejś sprężynce kawałek ogórka, tak, żeby zwisał jakieś 10cm przed oczami (przed pyskiem) i Busia chcąc go zjeść będzie musiała się nabiegać żeby go dorwać, coś w rodzaju "marchewka na kiju" przed osiołkiem...:laugh: to chyba szybko by schudła, co ? :neener:
cóż... nie jestem sadystką, nie zrobię tego oczywiście, bo zanim by schudła, to by dostała kręćka chyba, ale pomysł na kreskówkę, albo dla Kakazumy na obrazek jest dobry :laugh:
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2014, 10:53 przez atka1966, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Ha ha ha :rotfl: podejrzewam, że Busia położyłaby się i czekała aż ktoś jej poda albo Pipi go dogoni i wtedy jej zabierze 8-)
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
atka1966

Busia dostała wczoraj wieczorem ostatni zastrzyk z antybiotykiem, a wcale nie chciała wejść do transporterka, a u wetki nie chciała z kolei wyjść... czuła dobrze, że znowu będą kłuli dupkę :sadness: oczy ze strachu wybałuszyła i zastygła w bezruchu. nawet ogóra na pocieszenie nie ruszyła przez całą drogę do domu, dopiero jak wyszła do koleżanki Pipi, to obie zabrały się za ten przysmak :meeting: ale to już koniec i teraz to już tylko je czeka jedzenie i leniuchowanie i tak na zmianę :buzki:
StokrotkaPn

Post autor: StokrotkaPn »

Dzielna Busia.
Może trochę nowych fotek dziewczynek?
atka1966

no jakoś nie mam kiedy zrobić zdjęć dziewczynom

a Busia ma się w zasadzie "jako-tako" tzn. ma czasami jakieś takie zrywy, jakby znowu ją coś bolało... a raczej zabolało, może to po zabiegu, może cos innego... wet przebadał, osłuchał, sprawdził brzuszek i nie znalazł nic, nie wiadomo co i dlaczego... miała takie coś raptem dwa razy przez dwa tygodnie, raz nad ranem i raz późnym wieczorem, próbuję wykombinować po czym (może to wzdęcia :think:) dałam espumisan, ale nie wiadomo co ja zabolało :idontknow: je, pije, siusia, bobki w normie, jak i całe zachowanie...

waga dziewuszek :
Pipi 1150g
Busia 1350g :ups: odchudzamy odrobinkę, tzn. mniej marchewki, buraka itp., więcej siana (mają cały czas, ale wolą przecież rarytaski) i też mniej suchej karmy i kolby... czyli właściwie przez noc tylko na sianie i powinno odrobinę pomóc... bo w dzień to babcia je rozpieszcza i co godzinę przychodzi z czymś w ręku, a ja w pracy i nie zapanuję nad tym niestety !
atka1966

dziewczynki dostały na weekend skrzyp, od koleżanki z mojej pracy :meeting:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

a teraz nowa moda na polarowe domki... dla świnek oczywiście :laugh: ale musiały być przetestowane :meeting:

okazało się, że zastosowanie ich może być różne :neener: w razie dokuczliwego zimna, można naciągnąć na uszy ;)
Obrazek
Ostatnio zmieniony 06 paź 2014, 19:48 przez atka1966, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Co za wyżerka już widzę te potoki siuśków :lol:
Twój TŻ to ma pomysły :laugh: świat mody stoi przed nim otworem
Pyrka
atka1966

no sikały, sikały :szczerbaty: kałuże :lol:
a TŻ mimo wieku jest pocieszny, ma dziwne pomysły i nie czai się zbyt długo z ich realizacją :neener: :laugh:
patic6

Post autor: patic6 »

A mi uszy odmarzają w drodze do pracy, dzięki za podpowiedź :szczerbaty:
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”