Transporter

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
MEMOrySTICKer

Re: Transporter

Post autor: MEMOrySTICKer »

Andzia pisze:tylko spacerować z dzidziuniami
Ty lepiej nie mów tego głośno! Bo Rudy usłyszy!
Zacytuję sama siebie (21 października 2013, profil FB chłopaków)
"Wygląda na to, że MEMOry potrzebuje spacerów. Z każdym kilometrem czuł się lepiej, w lecznicy - bardzo dobrze, w drodze powrotnej - super, a teraz znowu siedzi ze skwaszoną miną..."
Andzia

Post autor: Andzia »

podoba sie chlopakom jazda :D
MEMOrySTICKer

Andzia pisze:podoba sie chlopakom jazda :D
A żebyś wiedziała... i tu chyba jest... proś... pogrzebany.
bea99

Post autor: bea99 »

Chciałam się poradzić, czy transporter o wymiarach 55x36x35cm będzie dobry dla 2 prośków akceptujących się, ale lubiących siedzieć ze sobą w 3 cm odstępie:)? Głównie będzie mi potrzebny do przewozu samochodem, więc w zasadzie ciężar nie ma znaczenia, a i weterynarza mam blisko. Chciałabym je zabrać w podróż nad morze, więc coś około 4-5 h jazdy. Jest jeszcze ewentualnie opcja 48x32x31cm, ale podejrzewam, że ten będzie za mały bo jednak wnętrze zawsze jest to pare cm krótsze, albo większy 61 x 40 x 38 cm.

Jak myślicie, który zakupić?:)
Lena87

Post autor: Lena87 »

Mam pytanie... Jakiej wielkości transporter powinnam wybrać dla trzech świnek na długą podróż (ok 1100 km)?
oliwka
Miejscowość: Górny Śląsk
Kontakt:

Post autor: oliwka »

Lena87 pisze:Mam pytanie... Jakiej wielkości transporter powinnam wybrać dla trzech świnek na długą podróż (ok 1100 km)?
6c

ja również proszę o pomoc w doborze transportera na podróż 900km dla 3 świnek? obecnie mam transporter 56cm, ale jeżdżą w nim tylko na krótkie trasy max do 2h.
Bardzo Was proszę doradźcie transporter jakich wymiarów będzie odpowiedni? dziękuję
katzarzyna

Post autor: katzarzyna »

Im większy tym lepszy, polecam taki, które maja miseczki wbudowane. Można wtedy na drogę włożyć ogórka, czy trochę karmy. Pamiętaj żeby dać w podróży świnką wodę i żeby miały sianko/zioła/sieczkę. Ja mam Pet Cargo Cabrio dla 2 świnek, trzecia zmieściłaby się spokojnie. Mogą się obracać nie wchodząc na siebie itd. Ma też miseczki, które można wyjmować nie otwierając drzwiczek, co w trasie jest bardzo praktyczne i bezpieczne. Zawsze daje im coś miękkiego do środka i zapinam transporter pasami (PCC ma atest samochodowy i samolotowy, dobrze leży w fotelu po zapieciu pasami, nie rusza się).
Mam nadzieję, że pomogłam ;)
Farizah

Post autor: Farizah »

Zastanawiam się nad cabrioletem ale mam jeszcze dwa na względzie... Powiedzcie który najlepszy dla 3 swin?
http://www.zooplus.pl/shop/koty/transpo ... ota/414560
http://www.zooplus.pl/shop/koty/transpo ... ota/378491 (rozmiar 4)
http://www.zooplus.pl/shop/koty/transpo ... ota/138073

Edit: Kupiłam savic trotter 3 wymiary 60x40 :) idealny dla 3 świniów:P
MEMOrySTICKer

Nie powiem nic nowego, ale CABRIO jest fantastyczny i sprawdza się w każdej roli i sytuacji: jako transporter, jako domek na wybiegu czy podczas krótkich wyjazdów (w zestawie z kojcem), jako domek na czas reżimu sanitarnego.
Obrazek
(c) Ewa M. Kwiatek
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Ja wożę świny po prostu w plastikowym pojemniku typu samla, z wyciętą dziurą w wieczku i zamontowaną tam kratką z zagrody trixie. Przynajmniej siano itp się nie wysypuje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”