Lusia, Plamka i Frugo

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Beth
Miejscowość: Rybnik
Kontakt:

Re: Nala i Nutka

Post autor: Beth »

Te zdjęcia na wadze są genialne. Świetenie pokazują jak z kruszynek zrobiły się takie śliczne kuleczki :love:
Buziaki dziewczyny :buzki: :buzki:
Aktualizacja WPA
Obrazek
Madzior

Post autor: Madzior »

Ann, Kakadu to sieć sklepów? W Szczecinie otworzyli niedawno pewne Kakadu w nowym CH i byłam pozytywnie zaskoczona asortymentem, szczególnie karm dla świnek i klatek :) Ceny całkiem niezłe przy droższych akcesoriach, ale nadrabiają na tych mniejszych rzeczach (np. kuwetka za 25zł, albo malutkie, zwykłe sianko za 5zł).
Ann

Post autor: Ann »

Tak, mają też swoją stronę internetową (http://www.kakadu.pl/), także sprawdź czy to to same logo :D Ale to raczej znany sklep zoologiczny, więc myślę, że mają zastrzeżoną nazwę. Potwierdzam, asortyment jak najbardziej godny pochwalenia, ale z cenami trochę szaleją ;)
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Ja w Kakadu kupiłam Nalę (jak jeszcze był w Szczecinie w Galaxy...) oczywiście ze świerzbem :levitation: Niestety w zoologach sprzedają ludzie, którzy kompletnie nie znają się na zwierzętach :glowawmur:
Dzisiaj byłam w Szczecinie na zakupach więc dziewczynkom też musiałam coś kupić :D Tato powiedział, że mi odbija i rozpieszczam je jak własne dzieci :szczerbaty: Ale jak zobaczył miękką podusie to stwierdził, że świnkom na pewno byłoby wygodnie na niej spać 8-) No ale przecież świnka to takie nasze małe dzieciątko :love: Nic tylko kochać i rozpieszczać :love: Kupiłam im termoforek w różowym ubranku i różową podusię :love: Zdjęcia nie oddają naturalnego koloru bo były robione telefonem (aparat w serwisie i będzie dopiero za 3 tygodnie :glowawmur: )
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do klatki uszyłam im dzisiaj nową poduszkę i kocyk pod hamak ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I Nutka z arbuzem
Obrazek

Teraz będzie mniej zdjęć bo dałam aparat do serwisu a telefon mam nowy i nie nauczyłam się jeszcze dobrze ustawiać ostrości. Zresztą brzydkie kolory wychodzą telefonem...
Obrazek
Ann

Ja kiedyś w Kakadu kupiłam chomika.. Żył miesiąc, kiedy byłam z nim u weterynarza pani dr powiedziała, że w Kakadu bardzo często są chore zwierzęta (przynajmniej we Wrocławiu).
Śliczny ten termoforek i poduszeczka :D Ale widzę, że Ty zdolniacha jesteś i sama akcesoria do klatki szyjesz ;)
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Szczerze mówiąc nie polecam Kakadu. To przede wszystkim sieć sklepów, więc typowa masówka. Zwierzaki najczęściej są chore, bo odstawiane od matki w bardzo młodym wieku, wiadomo...słodkie nieporadne maleństwo szybciej się sprzeda niż "nastolatek"
Lepsze są sklepy "jednego właściciela" nie sieciówka. U mnie w mieście jest sklep zoologiczny, w którym zwierzaki mają się dobrze, nie przyjeżdżają do niego "oseski", zawsze czysto i pełne michy :) Widać, że facet prowadzi sklep sercem. Szukają nawet domów dla porzucanych w schronisku kotów. Ale takich sklepów jest niestety mało...

A wracając do Nali i Nutki to widzę, że poduszka się spodobała, bo raz jedna raz druga leży. :love: Pewnie się zastanawiają czy w sklepie 2 nie było :lol:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Ann

Dzima pisze:Szczerze mówiąc nie polecam Kakadu. To przede wszystkim sieć sklepów, więc typowa masówka. Zwierzaki najczęściej są chore, bo odstawiane od matki w bardzo młodym wieku, wiadomo...słodkie nieporadne maleństwo szybciej się sprzeda niż "nastolatek"
Lepsze są sklepy "jednego właściciela" nie sieciówka. U mnie w mieście jest sklep zoologiczny, w którym zwierzaki mają się dobrze, nie przyjeżdżają do niego "oseski", zawsze czysto i pełne michy :) Widać, że facet prowadzi sklep sercem. Szukają nawet domów dla porzucanych w schronisku kotów. Ale takich sklepów jest niestety mało...
Dokładnie :ok:
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Dzima pisze:A wracając do Nali i Nutki to widzę, że poduszka się spodobała, bo raz jedna raz druga leży. :love: Pewnie się zastanawiają czy w sklepie 2 nie było :lol:
Ta poduszka w klatce nie jest ze sklepu ;)

Aż taka zdolniach to nie jestem bo nie zawsze ładnie to wygląda ale po co mam kupować skoro sama mogę im coś zrobić ;) Zawsze to większa radość :102: Jak do tej pory to uszyłam im:
-legowisko
Obrazek

-norki
Obrazek

-poduszko-domek na półkę
Obrazek

-i różnego rodzaju poduszki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Ann

martuś pisze:Aż taka zdolniach to nie jestem bo nie zawsze ładnie to wygląda ale po co mam kupować skoro sama mogę im coś zrobić ;) Zawsze to większa radość :102:
Pewnie! Mi się bardzo podobają Twoje norki i legowisko ;) Podusie szyjesz sobie pod wymiar półeczki, a jaka to musi być radość jak świnkom się podoba :D
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Dokładnie tak :D Powiem szczerze, że mam kupione legowisko i dziewczyny nie chcą zbytnio w nim leżeć :think: Muszę zawsze wkładać albo jakąś poduszeczkę albo kawałek dry beda
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”