Grupa AA czyli Agatka i Antosia... Dwie świnki skinny :P

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Zaffiro

Re: Grupa AA, czyli Aishka i Agatka.

Post autor: Zaffiro »

anuleczka pisze:Maju, też mam taką nadzieję :fingerscrossed: tym bardziej, że znalazłam jej wspaniałą opiekunkę, która już ją pokochała :love: i jest w stanie dla niej przejechać pół Polski :love:
Mowa o Nejvii? :D
anuleczka

Post autor: anuleczka »

Maja1983 pisze:
anuleczka pisze:Maju, też mam taką nadzieję tym bardziej, że znalazłam jej wspaniałą opiekunkę, która już ją pokochała :love: i jest w stanie dla niej przejechać pół Polski
Mowa o Nejvii? :D
Nejvii jako pierwsza i jedyna odezwała się w sprawie maleńkiej. Skoro z Poznania jest w stanie przyjechać po zwierzątko to jest najlepsza :buzki: a my sprawy za bardzo nie nagłaśniałyśmy. Teraz tylko czekać co postanowią w sklepie, bo oni za 300 zł mieli w planach ją sprzedać a teraz przyszło by im za darmo oddać. Nie wiem na co czekają? chyba na odparzenia konającej świnki.
Foggy pisze:Agatka to była szczupła chyba daaawno temu :lol: Moja bombkowa ulubienica! :love:

"Zorientowali, że je zagłodzili", ale chamstwo.. To nie wiedzą, że skóra i kości leżała w klatce, bo nawet nie miało siły się maleństwo podnieść?!
A nie można im zrobić 'najazdu' i powołać się na Stowarzyszenie?
Agatka jeszcze w zeszłym roku miała talie osy. Zanim do mnie trafiła hihih
Ekspedientka przyznała się, że w sobotę nasypała karmy na sianko ale nie widziała, bo rzekomo był w domku i nie zaglądała. A niedziele mają zamknięte i zwierzęta do poniedziałku muszą zjeść co mają wrrrrrr
Foggy

Post autor: Foggy »

Czyli od soboty wieczorem do poniedziałku rano zwierzaki siedzą bez świeżej wody, jedzenia i jeszcze pewnie światła? Czy ktoś może mi wytłumaczyć co za podgatunek ludzki traktuje tak żywe istoty?!!

*

Talia osy... Chyba pszczółki :102:
Zaffiro

anuleczka pisze: Nejvii jako pierwsza i jedyna odezwała się w sprawie maleńkiej. Skoro z Poznania jest w stanie przyjechać po zwierzątko to jest najlepsza :buzki: a my sprawy za bardzo nie nagłaśniałyśmy. Teraz tylko czekać co postanowią w sklepie, bo oni za 300 zł mieli w planach ją sprzedać a teraz przyszło by im za darmo oddać. Nie wiem na co czekają? chyba na odparzenia konającej świnki.
Nejvii to wspaniała dziewczyna o wielkim sercu ;) tak samo jak wy bo zareagowałyście na krzywdę jaka się dzieje :buzki:
anuleczka

Maja1983 pisze:
anuleczka pisze: Nejvii jako pierwsza i jedyna odezwała się w sprawie maleńkiej. Skoro z Poznania jest w stanie przyjechać po zwierzątko to jest najlepsza :buzki: a my sprawy za bardzo nie nagłaśniałyśmy. Teraz tylko czekać co postanowią w sklepie, bo oni za 300 zł mieli w planach ją sprzedać a teraz przyszło by im za darmo oddać. Nie wiem na co czekają? chyba na odparzenia konającej świnki.
Nejvii to wspaniała dziewczyna o wielkim sercu ;) tak samo jak wy bo zareagowałyście na krzywdę jaka się dzieje :buzki:
kochana, każdy z nas kochających świnki by tak zrobił. Dobrze, że ze świnkami nie trzeba co rano wychodzić na spacer bo z 6- tką świń patrzyli by na mnie jak na wariatke :lol:
Zaffiro

Na pewno zwróciło by to uwagę przechodzących :laugh:
Nejvii

Post autor: Nejvii »

Łojej, ale mi tu słodzicie :redface:

Anuleczka, wy to mogłybyście się podzielić po 3 świnie na osobę, a ja? sama z 8-mką! ;D
Foggy

Post autor: Foggy »

Aniu, jak ja idę z moimi codziennie do samochodu, to się dopiero gapią wzrokiem "o co chodzi?!" :lol: Dobrze, że nie widzą co mamy na tylnym siedzeniu... :lol: Świnkowe mieszkanko po prostu :roll:

Ja nawet uważam że to obowiązek miłośnika zwierząt - bronić je, ich praw i godności życia.
Zaffiro

Foggy pisze:Ja nawet uważam że to obowiązek miłośnika zwierząt - bronić je, ich praw i godności życia.
Zgadzam się w 100% :buzki:
anuleczka

obawiam się, żeby Lucky nie zachorował na tą bardzo rzadką chorobę występującą u skinny.Objawy są podobne. W połowie artykułu jest opisane wszystko bardzo dokladnie :(
http://forum.cavia.pl/viewtopic.php?t=871
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”