Czy mogą to jeść niestety nie wiem ale ja bym chyba nie ryzykowała.
Spróbuj może po troszku dosypywać żwirku do trocin, może się przyzwyczają? Wiesz, żeby nie było szoku na zasadzie - coś nowego/dużego/pełnego - to na pewno miska z żarciem

Moderator: pastuszek
Muszę tego spróbować. Dziękuję!joaś pisze:A to masz podgryzaczyU mnie i mata łazienkowa i żwirek (dokładnie ten sam) w ogóle nie budzą zainteresowania.
Czy mogą to jeść niestety nie wiem ale ja bym chyba nie ryzykowała.
Spróbuj może po troszku dosypywać żwirku do trocin, może się przyzwyczają? Wiesz, żeby nie było szoku na zasadzie - coś nowego/dużego/pełnego - to na pewno miska z żarciemZwłaszcza że, jak piszesz, miska i kuweta mogą wymieniać się funkcjami
Człowiek dba, karmi suchym, karmi mokrym, karmi siankiem. Nieee... To co do żarcia nie służy, najsmaczniejsze!Foggy pisze:Ostatnio dokładnie to samo robił mój Czopek - odsunął matę łapką i patrzę, a on żre trociny. Odgoniłam go i znowu. W pewnym momencie tak jakby zaczął się dusić i wykonywać takie ruchy jakby miał zaraz zwymiotować, trwało to kilka sekund i potem już nic mu nie było (chciałam już lecieć do weta, przecież zawału o mało nie odstałam), ale u mnie przygoda z jedzeniem podłoża mogła się źle skończyć
Wszelkie wątpliwości i strach idą w niepamięć, gdy pojawia się ONA - pełna micha!Dzima pisze:Pysioli małeAaach świnka na wybiegu to szczęśliwa świnka, a świnka przy misce to najszczęśliwsza świnka- pamiętaj