Ryan*, Lewis*, Alfie, Angelo*, Diablo, Shimmer* & kosze

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Foggy

Re: Ryan, Lewis, Alfie, Angelo & Shimmer (chomiczek)

Post autor: Foggy »

Po tym zdjęciu to też nie widzę jak idzie, bardziej zainteresowane wyleżem / żarłem :lol:

Myślę, że z takim podejściem i planem na pewno się uda chłopaków ze sobą oswoić. A jak jest przy jedzeniu? Walczą, czy raczej zgoda?
ANYA

Post autor: ANYA »

Foggy przed chwila jadly ten sam kawalek selera i szarpaly nim na kazda strone. Angelo capnal lekko Alfa ale nie doszlo do spiecia. Alf zrozumial, ze to nie jego kawalek. Generalnie az boje sie napisac, ale coraz mniej na siebie cykaja. Jedza sianko tak blisko ze az sie dotykaja. A skoro wyleguja sie kolo siebie to nie jest najgorzej :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
pour
Miejscowość: Glasgow
Kontakt:

Post autor: pour »

Janek wcale nie jest taki święty, ostatnio probowalam puścić ich we czwórkę ale sie gryzli z Diabelem :?
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Nie no, Ryan jest taki krągły i dorodny, nawet po odchudzeniu, że jak go widzę to mam ochotę go przerobić na peruwiański kotlecik :D

Ale tak na serio, jaką im dajesz karmę? Bo przecież moje też mają żarcia pod dostatkiem ale gdzie im do takiej idealnej krągłości...

A to zdjęcie w kapciochu jest po prostu piękne, jaka błogość...
ANYA

Chlopaki razem bawili sie rolka od papieru i razem lezeli a po chwili doszlo miedzy nimi do ostrego spiecia. Angelo zajal legowisko Alfa i tak stali cykajac na siebie, zaczeli nawet unosic glowy i stawac deba az sie na siebie rzucili i Angelo tak popchnal Alfa, ze ten spadl na plecy. Myslalam, ze dostane zawalu jak to zobaczylam. Oboje mieli klebki wlosow w pyskach i rozeszli sie po kuchni cykajac wrogo na siebie. Strwierdzilam ze albo cos szybko zrobie albo juz nigdy sie nie dogadaja. Zgarnelam ich obu na mizianie zeby ich uspokoic. Nadal jest nerwowo ale sie ciut uspokoili i znowu sa kolo siebie.

Joanna daje im granulat ostatnio, bo inne karmy sie marnowaly. Wszyscy lubia granulat wiec jest ok. Daje im kilka rodzaji zeby sie nie znudzil, ale przedewszystkim duzooooo dobrego sianka. A czasami maja rozne rodzaje siana.
PS od Ryana trzymaj sie z daleka ;)
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Twarde charaktery do złamania :roll: Ale wszystko powoli...może w końcu załapią, że nie warto się rzucać :fingerscrossed:
Angelo to mega przystojniacha, gdyby tak bliżej i odjajczyć... :nie_powiem:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
ANYA

Bedzie ciezko z nimi, ale jak nie teraz to juz nigdy ich nie polacze. Wtedy bede musiala ukrasc swinki od Pour zeby sprawdzic czy sie dogadaja. W razie co to zawsze moge oddac, moze sie nawet nie kapnie :laugh: Tylko jej nie mowcie bo mnie juz nigdy do domu nie wpusci.
Foggy

Post autor: Foggy »

To niedobry zwiastun, ale może się jeszcze uspokoją.. :?

Jak mi Cziżi cyka na Czopka to reaguje na klask albo pstryknięcie palcami i wie, że źle robi. Uspokaja się. A pytam o jedzneie, bo u mich właśnie najwięcej napięcia jest z tym.
Może niech chłopaki jedzą naprawdę osobno? Żeby nie czuli się skazani na siebie... Hm...
ANYA

Foggy ale wlasnie ajk jedza to jest spokoj. Jedza tak blisko siebie, ze az sie czasami dotykaja. Dali rade jesc z jednej miski. Byl zgrzyt ale szybko doszli do porozumienia. Nauczyli sie ze najpierw jeden bierze jedzenie a potem drugi.
Naprawde nie potrafie powiedziec czy maja szanse zamieszkac razem. Juz zaplanowalam, ze jak bedzie dobrze, to jak beda w kuchni szybko wywale klatki z pokoju i wstawie kratki, wszystko bedzie od nowa. Ale to naprawde daleka droga.
zagli

Post autor: zagli »

Ania, a jakbyś zamiast do klatki zaczęła ich zamykać w zagrodzie i codziennie lekko ją zmniejszała...?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”