oj tak, te żwirki są niewygodne i sama mam niemiłe doświadczenie z odciskami na łapkach od tego pelletu, bolesne i nieprzyjemne dla świnki.
warto np jakiś kocyk rozłożyć a delikatniejszy zwirek w narożną kuwetkę, albo faktycznie coś na sam żwirek.
a klatka też mi wygląda na mniejszą niż 80tka.

Zdjęcia naszych klatek
Moderator: Pulpecja
- 

nitusiek
Re: Zdjęcia naszych klatek
Tak to 70, moja mala biega sobie po pokoju tak do kilku godzin czasami w odstepach. Co do trocin faktycznie moze tak zrobie i na wierzch posypie po żwirkuDropsio pisze:Nie za mała klatka?Elu, jak dla mnie, to jest 60, góra 70. Dropsik pomieszkuje w 80 (choć klatka w dzien praktycznie zawsze otwarta) i jest większa.
Poza tym lepiej jest położyć na żwirek coś bardziej miękkiego, choćby wysypać na wierzch warstewkę trocin. Żwirek jest twardy i ma dosyć ostre końce, więc świnka może poranic sobie łapki

Poradzicie mi coś na wątku łaczenie świnek bo mam pytanie juz tam zadane?
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Wersja ostateczna (mam nadzieję   )
 )
175x70 + 3 lokatorki

)
 )175x70 + 3 lokatorki

Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
 Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia

Za TM
 Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
 Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia- 

Majka745
Powiem tylko: "WOW!!!", bo nie znam słów, które by to lepiej wyraziły. Po prostu pozazdrościć twoim świnkom.
Dzima, a jak się sprząta takie cudo?

Raczej wątpię - wiem po sobie, cały czas coś tam w klatce moich chłopców zmieniam i polepszam, a końca nie widać.Dzima pisze:Wersja ostateczna (mam nadzieję )

Dzima, a jak się sprząta takie cudo?
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
CiężkoMajka745 pisze: Dzima, a jak się sprząta takie cudo?
 aaaale rzadko, co 2 tygodnie porządnie, wtedy wymieniam koce, a codziennie zgarniam boby. Na spodzie jest mata nieprzepuszczająca siuśków na dywan, 2 dziewczyny leją do kuwetek, 3cia jeszcze nie ogarnia tego systemu.
 aaaale rzadko, co 2 tygodnie porządnie, wtedy wymieniam koce, a codziennie zgarniam boby. Na spodzie jest mata nieprzepuszczająca siuśków na dywan, 2 dziewczyny leją do kuwetek, 3cia jeszcze nie ogarnia tego systemu. 
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia

Za TM
 Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia- 

Majka745
To tak jak u mnie. Chłopaki załapali, że trzeba siusiać do toaletki (choć zdarzają się jeszcze wypadki, głównie temu młodszemu), ale bobki walą gdzie popadnie i też muszę codziennie zamiatać. Ale to i tak dobrze. Cieszę się, że załapali, bo jakbym miała wrócić do sposobu; granulat - dół, trociny - góra, i by mi te troty znowu po całym mieszkaniu fruwały, to...Dzima pisze:a codziennie zgarniam boby

Ostatnio zmieniony 24 sie 2014, 19:07 przez Majka745, łącznie zmieniany 1 raz.

- 

nitusiek
No Dzima twoje świnki to mają istne królestwo ja to nie mam tyle miejsca.

- 

Kajka
Na razie pusto mamy, ale Pańcia zaczyna szyć :3

120x100 .. Przesadzam? ;/ Mama mówi że mnie porąbało haha Chciałabym im coś fajnego uszyć, ale maszyny brak i talentu :p Więc pozostaje nam poczekać miesiąc lub dwa na jakieś zamówienie na timani zapewne... Macie jakieś pomysły na urozmaicenie?

120x100 .. Przesadzam? ;/ Mama mówi że mnie porąbało haha Chciałabym im coś fajnego uszyć, ale maszyny brak i talentu :p Więc pozostaje nam poczekać miesiąc lub dwa na jakieś zamówienie na timani zapewne... Macie jakieś pomysły na urozmaicenie?
- 

Majka745
A ile masz świnek, bo ja tam widzę jedną. A poza tym jak masz miejsce, to czemu świnkom nie dogodzić. Moja mam też uznała, że zwariowałam, bo moim dwum prośką kupiłam 120 i jeszcze dorobiłam dwie półki; jedna 25x57, a druga 40x57.  

- 

Kajka
Percy pod mostkiem siedział  

A dogadzać to mogę miejscem, na nowe rzeczy poczekają, póki co wydałam na zwierzaki w 3 miesiące okolo 500zł, więc pozwolę sobie zainwestować w piłkę do kosza

A dogadzać to mogę miejscem, na nowe rzeczy poczekają, póki co wydałam na zwierzaki w 3 miesiące okolo 500zł, więc pozwolę sobie zainwestować w piłkę do kosza