Dropsio(*) i Cosiek - duet prawie doskonały

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Dropś - fotogeniczny pan proś.

Post autor: porcella »

a tu masz odgłosy ptactwa, w tym biegusa: http://cyfromaks.home.pl/wroblowe/chara ... dri.htm#cc
swego czasu miałam głos rycyka wgrany jako sygnał smsa, powiem, że budził sensację, ludność sie nerwowo rozglądała, gdzie siedzi ten ptaszek, co tak jojczy głośno :-D
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
lubię

Post autor: lubię »

Rycyk :love: Głos łąk firletkowych na Ponidziu, echh...
Tż miał kiedyś głos kruka jako sygnał połączenia, ale jak byliśmy w terenie, to to strasznie mieszało w wynikach inwentaryzacji :lol:
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Dortezka - jak będzie coś, to wstawię ;)
Porcella - dzięki! Dzisiaj mnie właśnie gnębiło, co to tak u nas w drzewie piszczy... Może jakimś cudem znajdę ;)
Lubię - zdradź proszę, czym tym się zajmujesz??? Jesteś genialna w rozpoznawaniu, inwentaryzacja... :think:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

lubię pisze:Rycyk :love: Głos łąk firletkowych na Ponidziu, echh...
Tż miał kiedyś głos kruka jako sygnał połączenia, ale jak byliśmy w terenie, to to strasznie mieszało w wynikach inwentaryzacji :lol:
Rycyka zapoznałam, jak wydawał takie odgłosy, jakby mu sie bateria kończyła :-) Ale nie było to na Ponidziu...

Jak omc OT, to na całego. Oto odgłos maskonura: http://cyfromaks.home.pl/wroblowe/charadri/fraarc1.mp3

I uczciwie, to nie słyszałam, ale wierzę, bo to dziwaczne są stworzenia, latają trochę jak kolibry, tak szybciutko machają, kompletnie bez sensu, bo na wietrze morskim konkurując z mewami.
lubię

Rycykowi potrzebna jest wilgotna łąka, jeszcze trochę takich jest w PL (chociaż znikają szybko, niestety :( ). Koło Wawy więcej niż na Dolnym Śląsku. Ja po prostu kocham Ponidzie jako takie, a kiedyś rozbiliśmy się z tż nocą w lesie na górce, a jak rano zjechaliśmy z tej górki to mieliśmy widok na łąki różowe po horyzont i zewsząd krzyczące rycyki - piękny poranek :love:
Czym się zajmuję - mizianiem Rudego :102:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

To na Islandii było :redface:
Dropsio

Lubię, na prawdę super zajęcie! :lol:
Porcella - na Islandii byłaś? :o Pozazdrościć...
Puściłam sobie odgłos rycyka, i zgadzam się - są genialne! :D
Ja tam jednak zakochałam się niedawno w nietoperkach... Dzisiaj miałam przyjemność poobserwować jednego - śmigał dosłownie przed nosem. I te ich popiskiwanie... Kocham, kocham i jeszcze raz kocham! :love:
lubię

porcella pisze:To na Islandii było :redface:
Nie no, to już jest wyuzdanie - lecieć na Islandię, żeby posłuchać rycyka :shock: Ale serio, to też zazdroszczę, na razie może w przyszłym roku uda się Norwegia :pray:
Dropsio - będę o Tobie pamiętać, a Ty się zapytaj rodziców, czy Cię puszczą z obcymi ludźmi na odłowy albo na zimowe liczenia - trochę tego w Twojej okolicy jest :) Chyba, że sami mają ochotę się wybrać...
Dropsio

Jak już tu podróżować zaczynamy, to w przyszłym roku uda nam się może skoczyć do Anglii... Wolałaby Irlandię, ale dobre i to :lol:
lubię pisze:Dropsio - będę o Tobie pamiętać, a Ty się zapytaj rodziców, czy Cię puszczą z obcymi ludźmi na odłowy albo na zimowe liczenia - trochę tego w Twojej okolicy jest :) Chyba, że sami mają ochotę się wybrać...
Lubię - z kim masz na myśli? :think:
lubię

Z chiropterologami, rzecz jasna. Może znowu zrobią jakąś otwartą akcję, wtedy będzie można przeczytać o niej w prasie lub w internecie i sama możesz się zgłosić. A jak nie, a będę wiedziała że jadą i można się przyłączyć, to Cię zgłoszę. Czy sama będę nie wiadomo, lubię, ale to zależy od bardzo wielu czynników.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”