♥ Zosia ♥ Ela ♥ znalazły dom pod Warszawą :)
Moderator: silje
- Iza
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Kontakt:
Re: ♥ Zosia ♥ Ela ♥ wstępnie zarezerwowane [Bydgoszcz]
Od kilku dni mam nie przespane noce. Zasypiam w trybie czuwania i najmniejszy hałas w klatce dziewczyn działa na mnie lepiej, niż budzik. Łapię za telefon, włączam światło i chcę kręcić. Taaak. A dwie świnki patrzą na mnie jak na głupią, bo akurat kłóciły się o hamak lub norkę, a ja im przerwałam -.-
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
He,he- widzę, ze u Ciebie to samo, co u mnie- ciągle czuwam i zaglądam do Lukrecji. Jest tak gruba, że aż trzeszczy, ale nadal trzyma wszystkich w napięciu
A jak się w końcu oprosi, to i tak wszyscy będą zaskoczeni- zobaczysz
Trzymam za szczęśliwe rozwiązanie.
A jak się w końcu oprosi, to i tak wszyscy będą zaskoczeni- zobaczysz
Trzymam za szczęśliwe rozwiązanie.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +19 w DT
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Dziewczyny dajcie tym biednym świnkom trochę prywatności, bo się skupić nie mogą
- Iza
- Kontakt:
No jak nie daję, jak daję. Wypuszczam Elę, żeby Zosia miała czas dla siebie. I pytam ją: Zosia, może teraz urodzisz? A Zosia tylko leży na norce jak mała księżniczka i patrzy na mnie jakby chciała powiedzieć: Zechcę, to urodzę. Teraz mi się nie chce.
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
A skacze? Bo Elza skacze na domek i o 4 rano biega naokoło.
- Iza
- Kontakt:
Czy skacze? Leży! Gdyby mogła, to by się czołgała! Jak już przydrepcze do miski z karmą, to bierze w ząbki chrupkę i je ją na leżąco Do fikania zmusza się wyłącznie, gdy kłóci się z Elą o legowiska
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Wyczytałam, że samiczki świnek ciężarne muszą mieć dużo ruchu, żeby nie zapadły na jakieś zatrucie ciążowe. No to zaczęłam Elzę puszczać, a ta pogoniła wszystkie pozostałe. Z chłopakami się boję. No i ona sobie własnie zapewnia sama ruch... Ktoś pisał (Sempre?) że ciężarówka wskakiwała na domek na dzień przed porodem.
- Iza
- Kontakt:
To mnie teraz wystraszyłaś... Ja jej od kilku dni już nawet nie wypuszczam, bo strach ją do rąk brać, a na wybiegu jedynie leży..czasem nawet do legowiska nie chce jej się podchodzić i kładzie się na dechach... Noo, w tej sytuacji, to chyba zaraz z Tygrysem pójdzie na wybieg.
Iza, przestań się martwić
(Jakbym siebie widziała jakiś miesiąc temu...)
Ona sobie poradzi, co ma być, to będzie. I będzie cichutka podczas porodu, pewnie też zrobi to w najmniej oczekiwanym momencie. Mi się na nic zdało nocne wstawanie i czajenie się na dzieci, też miałam zdjęcia robić i oglądać poród. Ale jak zupełnym przypadkiem złapałam Fio w trakcie, to było tak niesamowite, że tylko przykryłam ją domkiem i dałam jej samej, w spokoju, ciszy i lekkim półmroku poradzić sobie, po prostu. Sprawdzałam tylko, czy wszystko ok z maluchami, dopóki wszystkie się nie znalazły na świecie, ale naprawdę, jak głupio to nie zabrzmi, to jest intymny moment matki i dzieci. I ona zrobi wszystko, żeby taki był i urodzi jak nikt nie będzie patrzył na jej małe cuda
(Jakbym siebie widziała jakiś miesiąc temu...)
Ona sobie poradzi, co ma być, to będzie. I będzie cichutka podczas porodu, pewnie też zrobi to w najmniej oczekiwanym momencie. Mi się na nic zdało nocne wstawanie i czajenie się na dzieci, też miałam zdjęcia robić i oglądać poród. Ale jak zupełnym przypadkiem złapałam Fio w trakcie, to było tak niesamowite, że tylko przykryłam ją domkiem i dałam jej samej, w spokoju, ciszy i lekkim półmroku poradzić sobie, po prostu. Sprawdzałam tylko, czy wszystko ok z maluchami, dopóki wszystkie się nie znalazły na świecie, ale naprawdę, jak głupio to nie zabrzmi, to jest intymny moment matki i dzieci. I ona zrobi wszystko, żeby taki był i urodzi jak nikt nie będzie patrzył na jej małe cuda