Norik [*], Bellandy [*], Loczek [*]
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Pysia
- Miejscowość: Nowe Miasto Lub.
- Kontakt:
Re: Bella i Norik - dojrzałe małżeństwo w Pysiowie
Roksi, żebym miała takie ładne pysio, jak Bella, to nie zastanawiałabym się ani chwili nad przeprowadzką do Warszawki
-
- Miejscowość: ok. Warszawy
- Kontakt:
I jak tam Bella się czuje po powrocie?
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
- Pysia
- Kontakt:
Trochę tęskni za grą w golfa
Na razie wszystko dobrze, nie ma krwi w siuśkach, chociaż czasem trochę popiskuje przy siusianiu. Być może te węglany wapnia powodują dyskomfort. Też pojawiły się zmiany martwicze na skórze po zastrzykach, jak u Henia. Dostaje shilintonga i witaminy.
Złogi węglanu wapnia są niestety nierozpuszczalne, jak donosi wujek google.
Czy podawał ktoś śwince wodę Józef albo wodę Jana?
http://www.jedzpij.pl/jozef-5-litrow-wo ... cza-karton
http://www.jedzpij.pl/jan-5-litrow-woda ... cza-karton
- justynuszek
- Miejscowość: Sosnowiec
- Kontakt:
1. Wodę Jana daje/dawała DanBea
Działała podobno super, tylko mnie wiem na jakie kryształy.
2. Podobno super efekty dają też znamiona kukurydzy podawane do picia - niestety mało smaczne.
I sok z brzozy - u moich nawet nawet dawali się tym napoić tak np. 3x dziennie po 1ml.
Ja dawałam ten: http://www.oskola.pl/oferta2.html bez cukru. Choć inne też są smaczne (dla mnie).
3. U Leona shilintong rozpuszcza węglany wapnia. Jemu się zaraz robią kamienie i on je rozpuszcza na taki zbity śluzowanty szlam z kryształów itp. O ile oczywiście nie ma ich tyle, że nie daje rady...
4. Do diety polecam dołączyć krwawnik i skrzyp.
Polecam też sok z żurawiny 100%. Leon często piszczał przy sikaniu, sikał mętno żółto-brunatno, jego ściany pęcherza jak po wojnie. Jak cały czas wysikuje piasek itd. to mu drażni ściany pęcherza a to piecze i boli, szybko łapie zakażenie. Sok dostaje od ponad miesiąca i na razie siku jest ładne a i już mniej piszczy.
Pucka mówiła coś o 0,5ml na dzień. Ja daję mu razem z shilintongiem - shilntong rozpuszczam w 1,5ml wody i 1ml żurawiny - jest pyszne, żę nie może się odczepić od strzykawki
Działała podobno super, tylko mnie wiem na jakie kryształy.
2. Podobno super efekty dają też znamiona kukurydzy podawane do picia - niestety mało smaczne.
I sok z brzozy - u moich nawet nawet dawali się tym napoić tak np. 3x dziennie po 1ml.
Ja dawałam ten: http://www.oskola.pl/oferta2.html bez cukru. Choć inne też są smaczne (dla mnie).
3. U Leona shilintong rozpuszcza węglany wapnia. Jemu się zaraz robią kamienie i on je rozpuszcza na taki zbity śluzowanty szlam z kryształów itp. O ile oczywiście nie ma ich tyle, że nie daje rady...
4. Do diety polecam dołączyć krwawnik i skrzyp.
Polecam też sok z żurawiny 100%. Leon często piszczał przy sikaniu, sikał mętno żółto-brunatno, jego ściany pęcherza jak po wojnie. Jak cały czas wysikuje piasek itd. to mu drażni ściany pęcherza a to piecze i boli, szybko łapie zakażenie. Sok dostaje od ponad miesiąca i na razie siku jest ładne a i już mniej piszczy.
Pucka mówiła coś o 0,5ml na dzień. Ja daję mu razem z shilintongiem - shilntong rozpuszczam w 1,5ml wody i 1ml żurawiny - jest pyszne, żę nie może się odczepić od strzykawki
-
- Miejscowość: ok. Warszawy
- Kontakt:
Mi wetka mówiła o proporcji 0,5 ml soku na 5 ml wody. Tak podaję Heniowi.
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
- Pysia
- Kontakt:
justynuszku, bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Zamówiłam już znamiona kukurydzy, sok z brzozy, sok z żurawiny, wodę jana i shilintonga - czy mój budżet to wytrzyma - trudno powiedzieć
Ale czego nie robi się dla dzieci ?!
Ale czego nie robi się dla dzieci ?!
Dla dzieci można zrobić wszystko byleby nie cierpiały Jak Lusia miała chorą łapkę to nie myślałam nawet o tym ile mi kasy idzie choć trochę krucho było, ale tylko wręcz się modliłam żeby już ją nie bolało ciężko było, ale na szczęście mamy to za sobą Mizianko dla Belli i Norika
- Pysia
- Kontakt:
Długo nas nie było i czas posprzątać pajęczyny na naszym wątku. Bella i Norik mają się dobrze, chociaż zawsze mogłoby być trochę lepiej. Bella nadal ma kryształki węglanu wapnia w moczu, przez co od czasu do czasu trochę popiskuje przy siusianiu. Dostaje shilintonga i urovet rozrabiane w soku z brzozy i żurawiny - i muszę przyznać, że się w tym rozsmakowała i nie chce oddać strzykawki. Zaliczyliśmy też ostatnio wizytę u weta, ponieważ pojawił się stan zapalny w pęcherzu i skończyło się podaniem antybiotyku. Na szczęście już wszystko dobrze. Zresztą zobaczcie sami:
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Dwa ostatnie zdjęcia są po prostu czadowe
-
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
O tak, leżing synchronicznyCynthia pisze:Dwa ostatnie zdjęcia są po prostu czadowe