Dziwne zachowanie samca, samiczki i matki. Help!

Świnka Pie

Re: Dziwne zachowanie samca, samiczki i matki. Help!

Post autor: Świnka Pie »

sempreverde pisze:A jak je łączysz, że się gryzą?
wg. rad SPSM. Wyieg obfity w siano i jedzonko, stopniowo pomniejszający się. włączam muzykę (nie za głosno) bo muzyki nie lubią i niby się do sb zbliżją, a w klatce walka do krwi. użyłam neutralizatora zapachów, i dopóki się nie wywietrzył to było spokojnie, a jak się wywietrzył to znowu walka, więc ich (u mnie jest ciepło bardzo) "wykąpałam" razem ( :spsm: tak w koncu radzi) i to samo. łączenie rozpoczęłam 3 tyg. temu i za każdym razem coraz gorzej :( dałam do klatki dużo jedzenia, na chwile się uspokoili, ale jak ojciec zauważył że mały Cavia zabiera mu jedzenie, to tak go pogonił, że aż mały mało c się ie udusił, uporczywie próbując się przecisnąć przez prety klatki (na szczęście przy tym byłam i nic poważniejszego się nie stało) i od tej pory boję się ich w ogóle razem puszczać. W dodatku mały jako sam jeden w klatce tak szaleje (popcorning) chyba mu się to podoba... nwm sama te moje świnkie to wszystko na odwrót robią :lol:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

I co dalej ze świnkami? Mieszkają osobno? czy szykuje się kastracja któregoś z panów?
Nie łatwiej poszukać samcom nowego domu, w którym nie czuli by samiczek, może wtedy dałoby się ich połączyć? :think:
Pamiętaj, że warto szukać nowego domu przez Stowarzyszenie masz pewność, że nowy dom spełnia warunki i będzie idealnym miejscem dla świnki/świnek.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Świnka Pie

Dzima pisze:I co dalej ze świnkami? Mieszkają osobno? czy szykuje się kastracja któregoś z panów?
Nie łatwiej poszukać samcom nowego domu, w którym nie czuli by samiczek, może wtedy dałoby się ich połączyć? :think:
Pamiętaj, że warto szukać nowego domu przez Stowarzyszenie masz pewność, że nowy dom spełnia warunki i będzie idealnym miejscem dla świnki/świnek.
już mi się udało ich połączyć, i mieszkają razem, tylko czasem mają straszne konflikty. Tak, kastracje obydwu się zapoiadają, ojca kastruję w ten pon. a syna za 2 mies. I nie jest im źle, bo mawet wet. specjalista na wyzycie przedoperacyjnej, powiedział mi, że skoro jeden świniak nie ma stresu, i jest zadbany aż nadto, to inne też muszą być. A jeśli nie wierzycie to podam nazwisko lek. wet. pani Joanny
Majka745

Post autor: Majka745 »

I jak tam po kastracji, nie gryzą się? A jak się dogadują? Bo im dłużej są razem, tym lepsze powinny być pomiędzy nimi relacje.
A tak w ogóle to podobną historię miałam z chomikami, przyniosłam do domu chomika, a po 2 tyg. miałam 5 młodych.
Taki gratis :D hehe
Świnka Pie

Majka745 pisze:I jak tam po kastracji, nie gryzą się? A jak się dogadują? Bo im dłużej są razem, tym lepsze powinny być pomiędzy nimi relacje.
A tak w ogóle to podobną historię miałam z chomikami, przyniosłam do domu chomika, a po 2 tyg. miałam 5 młodych.
Taki gratis :D hehe
po kstracjii spoko, ale tatulek musi być osobno, bo mały mu gryzie szwy. za tydzień wraca do synka :D
:świnka1: + :świnka2: = :meeting: xD
ODPOWIEDZ

Wróć do „Łączenie świnek morskich”