Dwie samiczki nie lubią się... :(

ODPOWIEDZ
Pikachuu

Dwie samiczki nie lubią się... :(

Post autor: Pikachuu »

Witam. Około 2 tygodnie temu zakupiłam dwie samiczki świnki morskie z jednej hodowli. Razem do mnie przyjechały. Skinny oraz us teddy. Mój problem polega na tym, że one chyba się nie lubią. Samiczka us teddy z racji iż jest troszkę starsza i większa przegania samiczke skinny. Śpią osobno, awanturują się przy jedzeniu. Zdarza się, że us teddy goni skinny w klatce, czasem się podszczypują i warczą na siebie. Trwa to od samego początku. Co prawda ostrzejszych starć nie było żeby polała się krew, ale mimo wszystko martwi mnie to. :( Wyobrażałam sobie dwie zaprzyjaźnione świnki, że ta włochata będzie ogrzewała golaska podczas spania, a tutaj nici... Czy to sie w końcu zmieni? Czy one już tak zawsze będą?
odeta89

Re: Dwie samiczki nie lubią się... :(

Post autor: odeta89 »

czy to się zmieni nie wie tego nikt. świnki mogą się pokochać, a mogą tolerować, albo przestać lubić w ogóle.
kolankuj je razem, traktuj równo.
czas pokaże.
ruby

Re: Dwie samiczki nie lubią się... :(

Post autor: ruby »

Dobra rada przy laczeniu swinek w wiekszej iosci niz dwie,a gdy jedna lub wiecej jest agresywna do nowej, swinke ,ktora najbardziej atakuje oddzielic od stada, polaczyc swinki spokojne z nowa,a gdy nowa zostanie zaakceptowana , wtedy dolaczyc ta agresywna, w moim przypadku podzialalo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Łączenie świnek morskich”