BUBA z Gdańska - w swoim domku.

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
urszula1108
Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
Kontakt:

Re: BUBA z Gdańska - rezerwacja dla Pani Urszuli.

Post autor: urszula1108 »

Czasu mają ile chcą :D Wiem, że będzie dobrze, bo Buba niesamowicie lgnie do moich prośków, a Dolores przeżywa przy Bubie swoją drugą młodość :D Od początku żadna ze stron nie wykazywała śladu agresji.
Wczoraj Buba znalazła sobie nowe miejsce do spania. Jak tylko moje panny leżą w norce (chociażby jedna), to on włazi na norkę i leży na tej śwince. I wszystko jedno czy jest to norka w klatce, czy poza klatką. Nie muszę mówić, że moje świniaczki nie są z tego zadowolone.
Sama Buba jest niesamowicie kochana. Super oswojona, grubiutka i mięciutka => nic tylko ją pieścic i tulić :love: Patrząc teraz na nią człowiek sobie przypomina jak rozkoszna jest młoda świnka. Przestawia wszystko, wszędzie zagląda, leży brzuchem na misce i dużo się rusza :D. Oczywiście moje prosiaczki też są kochane, ale spędzają czas głównie śpiąc. Godzinami mogą leżeć u kogoś na kolanach, wyciągając swoje nóżki i za nic mają to, że komuś już drętwieją nogi. Próby wyrzucenia z kolan kończą się często oburzonym kwikiem :D
Obrazek
Awatar użytkownika
urszula1108
Kontakt:

Buba się już u nas zupełnie zadomowiła. A o to dowody :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z koleżankami też żyje dobrze :jupi:
Obrazek

Obrazek

Wiem, że się powtarzam, ale bardzo się cieszę, że Buba trafiła do nas :yahoo:
Obrazek
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Buba wyraźnie też się cieszy!
Zdjęcia i świnki przepiękne. :love:
Awatar użytkownika
urszula1108
Kontakt:

Cieszy mnie, że Buba tak się dobrze zgadała z resztą stada. Trochę mnie martwił brak informacji o stosunku Buby do innych świnek, ale Valkiria nie miała możliwości tego sprawdzić. Jej panny Bubę atakowały, więc mieszkała sama.
Obrazek
Valkiria

Post autor: Valkiria »

Piękne zdjęcia :) i widzę, że Buba polubiła starsze panie. :buzki:
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Uwielbiam foty świnek z wywalonymi stopiszonami :love:
Awatar użytkownika
urszula1108
Kontakt:

Trochę już czasu minęło odkąd Buba porzuciła Wybrzeże i zamieszkała u nas. Buba to prawdziwa matrona o rubensowskich kształtach. Najbardziej lubi pełną miskę i święty spokój. Jest spokojną świnką, ale nie da się ukryć, że to ona rządzi naszym stadkiem. Do swojej ulubionej miejscówki (duży domek w klatce) wpuszcza tylko Ai, a Dolores i Puchatka mają tam wstęp w nieczęstych chwilach dobrego humoru Buby. Poza tym to świnka o niesamowitym uroku - cokolwiek by nie robiła wszyscy wokół rozpływają się z tekstem "jaka ona słodka". Swoją słodyczą bije na głowę Szeregowego z Pingwinów :D
Ostatnio ma pewne problemy zdrowotne. Co miesiąc jeździmy na przycinanie jednego zęba trzonowego, bo krzywo jej rośnie i się nie ściera. A teraz jeszcze coś Buba straciła apetyt, jest osowiała i spadła z wagą poniżej 1kg (dzisiaj miała 997g). We wtorek najprawdopodobniej znowu ją czeka jazda do Wrocławia do weta :(

Kilka zdjęć Buby:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
urszula1108
Kontakt:

Dziękuję za kciuki. Wygląda na to, że poskutkowały :D Dzisiaj Buba wychodzi z klatki, często zagląda do miski i do tego głośno się sępi :D
Obrazek
Awatar użytkownika
urszula1108
Kontakt:

No niestety - Buba od wtorku jest na antybiotyku. Ma zapalenie tchawicy, zapalenie pęcherza moczowego i pierwotniaki w kale. Ogarnięcie leków moich prosiaków trochę zajmuje. Wydaje się, że już się czuje lepiej, więc jesteśmy dobrej myśli. W przyszłym tygodniu do kontroli.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”