Gangsterzy Szkatuły [*]

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Szkatuła i Żyleta-czyli baby z charakterem,Chelsea za TM

Post autor: Dzima »

Teraz szaleję po forum z telefonu, ale dziś na pewno będą zdjęcia :roll:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Wreszcie mam i czas i internet, żeby wstawić zdjęcia, bo trochę się ich nazbierało.
Obrazek

Anya dla ciebie specjalnie zdjęcia wybiegowe ;)
27.06 było ciepło i dziewczyny powędrowały na trawkę pod górą od 100ki, bo już jej nie używały.
Obrazek

Zabawa świetna, było żarcie i opalanko 8-) ja im cień zrobiłam, a małpy na słońce waliły jak pustaki do solarium
Obrazek

Obrazek

A Ty jak spędzasz słoneczny dzień?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szkatuła i jej ego pcha się w kadr
Obrazek

Żyleta ciągnie się jak ogon za Szkatułą
Obrazek

A w dziób chcesz?
Obrazek

A potem niespodzianka!Przyjechał listonosz z kratkami :yahoo: Cieszyłam się jak dziecko, a zaraz potem kurier z zamówieniem z zooplusa
Uznałam, że od razu zabieram się za budowę nowej willi, więc zagroda wróciła tam gdzie jej miejsce...na ogród Obrazek
Obrazek

Wyleż w stylu wolnym
Obrazek

I ta przestrzeń do...zasikania i zabobczenia Obrazek
Obrazek

Kiedy dziewczyny odpoczywały w zagrodzie ja montowałam im cud-miód klateczkę. Oto początki, bo plan miałam gotowy co chcę zbudować, lecz nie przewidziałam, że jak zbuduję drugą rampę to półka nie będzie w ogóle zabezpieczona, żeby świnie nie spady na dół.
Obrazek

Obrazek

Już bardziej zaczyna przypominać klatkę...
Obrazek

Rampa to dwie zgięte kratki, i przymocowane do nich paski wykładziny za pomocą opasek zaciskowych.
Obrazek

Stłamszona przestrzenią do życia Żyleta :laugh:
Obrazek

Obrazek

No i żarełko z zooplusa
Obrazek

Czego? u się odpoczywa!
Obrazek

Żyleta tak się zakręciła, że zapomniała jak się używa legowiska
Obrazek

Obrazek

Pierwotnie miski były pod rampą
Obrazek
ale teraz je przestawiłam, a w rogu dałam legowisko...świnie same pokazują co gdzie chcą mieć. Żyleta cały czas tam siedziała i bobczyła.

Obrazek

Ale się ubrudziłam...chyba Szkatuła mnie dosłownie olewa....
Obrazek

Najlepsze co mogłam kupić to piłka z gałązek wierzbowych z siankiem w środku, ile to im dało zabawy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miło się oglądało? Obrazek mam nadzieję, że tak... zaraz idę na nockę, ale jutro będę przenosić baby już do pokoju, bo dziadkowie wyjechali. I mam kolejny problem, więc szykuje się przebudowa klatki, bo wymierzyłam pokój i nawet jak go przemebluję to willa się nie zmieści w stanie 2x5 kratek czyli 76 x 175cm, największe miejsce jakie mogę im wygospodarować to 2,5x4 kratki, trochę szkoda, ale cóż...muszę wrócić na górę do pokoju.
Podejrzewam, że jutro dostarczę wam kolejną porcję zdjęć po kolejnych zmianach otoczenia :tired:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Ann

Post autor: Ann »

Obrazek
O matko jaka mina :laugh:
Nowa klatka pierwsza klasa :ok: Że też Ci się chciało to wszystko urządzać skoro jutro i tak będziesz wszystko od nowa zmieniała :D A dziewczyny korzystają z pięterka? :D
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

No nie opłacało mi się rozkładać, ale nie mogłam wytrzymać :) czy korzystają? To mało powiedziane! Szaleją po rampie jak głupie :lol: musiałyby mieć dwie tak żeby biegać w kółko
Pyrka
Ann

Post autor: Ann »

W sumie jakbym kupiła kratki pewnie też bym nie wytrzymała :szczerbaty:
O widzisz, to teraz musisz całą noc spędzić na wymyślaniu nowej konstrukcji z dwiema rampami :lol:
Zaffiro

Post autor: Zaffiro »

No Dzima powiem ci, że jesteś bardzo kreatywna :D :buzki: Mucha nie siada :D a foteczki wspaniale, zwłaszcza te ze zbliżeniem na świnkowe pyszczki :love: uwielbiam takie :love:
ANYA

Post autor: ANYA »

O! jednak dalas rade wstawic foty. Pewnie dlatego ze chcialas sie pochwalic nowa klatka :laugh:
A dziewczyny nie spadna z tej poleczki? Klatka jest super. A mina Szkatuly :laugh:
tosiulek2014

Post autor: tosiulek2014 »

O Matko, Szkatuła i ten jej wnerw rozwalają mnie na łopatki :rotfl: , toż ona wieczne sfrustrowana chodzi czy jak ????

A klatka bomba, dziołchy widać zachwycone. A używałaś już tej smakuli ?? bo moje mają od ponad tygodnia i nie ruszają, nawet kiedy im dobitnie pokazałam, co dobrego stamtąd wypada :szczerbaty:
A tą kulę z siankiem też w Zooplusie kupiłaś ?? bo szukałam czegoś takiego i nie widziałam :think:
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Kuli-smakuli nie chcą ruszać, ale może dlatego że w środku nie było ogóra :)
Kulę z gałązek też kupiłam w zooplusie za chyba 9zł :think:
Anya, na razie żadna nie spadła ;) tam gdzie jest garaż są kratki, a wcześniej dałam tunel żeby się nie zbliżały do krawędzi.
W przyszłym miesiącu kupię pp i zrobię porządne kuwety, póki co wydoiłam się do zera :szczerbaty:
Pyrka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”