Czarna i Agatka już w nowych domkach. :))
Moderator: silje
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Czarna i Agatka już w nowych domkach. :))
Ojojoj, to trzymam.
Po kontroli usg okazało się, że kuracja działa kamień się kruszy , więc kontynuujemy leczenie, mam nadzieję, że radość nie jest przedwczesna 

- sosnowa
- Kontakt:
nadal trzymam
Czy 1190g żywej Marysi to dużo?? Ona ogólnie jest dużą i długą świnką a poza tym 2 dni temu była u weta i nic się nie przyczepił do jej figury (wet obcykany jest ze świniami), dodam tylko, że Łatek(drugi świniak )nie jest spaślakiem waży tylko 930-970g, ma wahania wagi i tutaj moje drugie pytanie czy takie wahania mogą być??
Waga Marysi prawidłowa
jeśli tłuszczyk jej się za bardzo nie "rozlewa", a co do Łatka to te wahania mogą wynikać z tego, że raz był ważony przed szamaniem a raz po 
matruś napisała mi kiedyś (jeśli dobrze pamiętam), że kiedyś zważyła którąś ze swoich przed i po jedzeniu i było jakieś 40g różnicy

matruś napisała mi kiedyś (jeśli dobrze pamiętam), że kiedyś zważyła którąś ze swoich przed i po jedzeniu i było jakieś 40g różnicy
- sosnowa
- Kontakt:
Marysia jak trza, ostatecznie to nie chart, tylko świnka morska.

U Marysi po kontroli usg same dobre wieści(
) , kamole się kruszą pozostał jeden ale tak mały, że niemierzalny no i piach ale ogólnie
kontrola za 2 miesiące.

Maryś po kontrolnym usg okazało się, że jest wyleczona z kamicy, ale wiadomo kontrolować będziemy 

- justynuszek
- Miejscowość: Sosnowiec
- Kontakt:
Ja urospet kroje i podaje na ręce kawałek i.,. Chłopaki się za niego zabijająsosnowa pisze:Prawie taki sam skład ma nasz poczciwy (i tani!) urosept.
Daję Turbulencji rozgnieciony w strzykawce z wodą i jest absolutnym przebojem! 2xdziennie po 1/4. Jak chwilę postoi to się rozpuszcza na taką słodkawo-ziołową masę. Rozgniatam między dwoma łyżeczkami, zdejmuję tłok ze trzykawki, wsypuję, dolewam wody, zatykam tłok, macham strzykawą, odstawiam na 10-15 mijn i daję. Można jeszcze czymś przyprawić do smaku![]()
Zdrówka życzę!

Sami się domagają
Z tym drobnym szczegółem, że Marycha nie została jednak wyleczona ani uroseptem ani też rodi carem tylko lekiem o nazwie Ubretid 5mg, najpierw dostawała 1/10 tabl 2x dziennie a w miarę poprawy dawka została zmniejszona, lek ten nie działa na ludzi w taki sposób, bo jak przeczytałam ulotkę to się zdziwiłam, ale doktorka powiedziała,że u swinie mają sprzyjającą florę bakteryjną i Ubretid rozpuszcza u nich złogi. Z tego co wiem DanBea też stosowała.