kolby, ciasteczka i inne smakołyki dla świnek morskich
Moderator: pastuszek
Re: Karmy uzupełniające -mieszanki warzywne, kolby, smackery
A co powiecie o smakersie lucernowym z Vitapolu ?
Ja go bardzo polecam! Smakuje moim prosiaka tak ze znika w kilka minut! Nie ma duzo ziarna jak inne kolby a jest chrupiacy i ma duzo bialka wiec polecam mlodym swinka oraz ciezarnym lub karmiacym matka.
To fajnie, słyszałam że Vitapol nie należy do zbyt dobrych firm więc wolę się upewnić.
Mój Eryś ma 6 miesięcy, to mu się przyda. A i Pysiowi smakuje. Bo świnki nie mogą jeść białka zwierzęcego nie ?
Mój Eryś ma 6 miesięcy, to mu się przyda. A i Pysiowi smakuje. Bo świnki nie mogą jeść białka zwierzęcego nie ?
To dobrze. A co z tymi substancjami sklejającymi ?
W skladzie nic o nich nie pisze wiec nie wiem :/
Re: Smakołyki dla świnek morskich
Podaż napędza popyt, a że lud niedokształcony, to kupuje... Ja kolb VL nie miałam, miałam natomiast lucernowe z Vitakraftu - dalej wisi smętnie w klatce, ledwie nadgryziona...
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Czyli nietrafiony zakup Ja kiedyś kupiłam tą kostkę wapna dla gryzoni, jak Szkatuła była mała i robiłam wielkie zakupy dla świnki. Nie wiedziałam jeszcze, że nie będzie tego jadła, wręcz nienawidziła. Ale wapno i tak się przydało, jak piłowała kraty to pocierałam nim po prętach, jak spróbowała to od razu przestawała i leciała do poidła, więc wapno pomocne do oduczania piłowania prętów .
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Nie tylko świnki morskie jedzą kolby. Może bekonowa smakuje szczurkowi albo myszce?
Moje świnki lubią kolby z chlebem świętojańskim. Inne przysmaki to mieszanka ziół uzupełniających HP, sieczka z traw dla koni i karma ziołowo-warzywna HP.
Moje świnki lubią kolby z chlebem świętojańskim. Inne przysmaki to mieszanka ziół uzupełniających HP, sieczka z traw dla koni i karma ziołowo-warzywna HP.
Tak samo trawokulki, rozne suszone warzywa i owoce, ziołowe mieszanki z VL, suszony krwawnik,mieta , pokrzywa sa dobrymi przysmakami
Ta kolba lucernowa jest tez dobra na podtuczenie chuderlakow.