kolby, ciasteczka i inne smakołyki dla świnek morskich
Moderator: pastuszek
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: VL Cavia Complete
Czyli ogólnie nie są godne polecenia? Myślałam że jak są VL to firma zobowiązuje.
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM

Re: VL Cavia Complete
Wiesz, generalnie relatywnie droga i dość polecana firma Vitakraft robi zarówno porządne karmy, a także ma linię tanich karm dla TESCO...
Trzeba być bardzo uważnym.

- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Smakołyki dla świnek morskich
Ok. to przynajmniej wiem, żeby nawet nie próbować. A znacie jakieś dobre smakołyki dla świnki? Wiem, że dropsy się nie nadają choć są reklamowane jako "dla gryzoni", kiedyś kupiłam takie dla chomika
ale w efekcie zjadł je kot 

Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM

Myślę, że świnkom wystarczą "naturalne smakołyki", np. cykoria, jakieś fajne listki itp. Po co pakować w nie chemię? Nawet dobre karmy i gryzaki zawsze są ulepszone. Owszem, ktoś zaraz powie, że w warzywach też jest chemia, ale wydaje mi się, że i tak mniej, niż w różnych podobnych produktach 

Dzima, zachęcam do pisania tutaj:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=26&t=307
Pisałam tam o mieszance Natural-Vit. Dosypałam to do mojej mieszanki podstawowej, na którą składają się polecane marki (VL, Vitakraft - co tam mi się trafi kupić). Postarajmy się budować także tamten wątek
Ze smakołyków, to ja swoim podaję czasem kwiat hibiskusa (mama ma doniczkowego), a ostatnio nazrywałam kwiatów i owoców dzikiej róży:

świnki się cieszyły
Raczej unikaj takich atrakcyjnie wyglądających, kolorowych gotowców. Zazwyczaj poza wyglądem nie mają w sobie nic ciekawego i odpowiedniego dla świnki
Choć nie generalizuję - bo na pewno można upolować coś wartościowego, ale nie znam całego asortymentu wszystkich możliwych firm 
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=26&t=307
Pisałam tam o mieszance Natural-Vit. Dosypałam to do mojej mieszanki podstawowej, na którą składają się polecane marki (VL, Vitakraft - co tam mi się trafi kupić). Postarajmy się budować także tamten wątek

Ze smakołyków, to ja swoim podaję czasem kwiat hibiskusa (mama ma doniczkowego), a ostatnio nazrywałam kwiatów i owoców dzikiej róży:

świnki się cieszyły

Raczej unikaj takich atrakcyjnie wyglądających, kolorowych gotowców. Zazwyczaj poza wyglądem nie mają w sobie nic ciekawego i odpowiedniego dla świnki

Moje chłopaki, zwłaszcza MEMOry, są miłośnikami Steppenlemming's Krümlings. Ich ukochana wersja to ta z niską zawartością wapnia. Poza tym bardzo chętnie zajadają sie korzeniem mniszka lekarskiego (suszę pierwsze własnoręcznie zebrane plony
) i cykorią podróżnik (ostatnio zdecydowanie mniej). Do ulubionych zaliczają się również płatki grochu. Okazjonalnie dostają, a może raczej - okazjonalnie raczą skonsumować - inne, np. gryzaczki HP, ale te wcześniej wymienione należą do MEMOrySTICKer'owej top listy.

Ja polecam gryzaczki Herbal Pets- moi bardzo lubią. 

Widze, ze watek został rodzielony... Szkoda, bo podobny już stworzyłam nieco wczesniej (Karmy uzupełniające - mieszanki warzywne, kolby, smackery etc http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=26&t=307)... Może połączyć oba w takiej sytuacji? 

Ja moim podaje od czasu do czasu kolbe z lucerny (znika w kilka minut!) a co 2 dni dostaja swoja ulubiona pokrzywe lub mniszek.
Galazki jablonek tez lubia ale tylko swieza kore
nie daje im innych fast foodow. Dbaja o linie i maja idealna wage :3 Wczoraj nazbieralam im platkow dzikiej rozy (feee wedlug nich -.-), platki slonecznika i nagietka (mniam).