kolby, ciasteczka i inne smakołyki dla świnek morskich

Czyli co powinna, a czego nie może jeść świnka morska

Moderator: pastuszek

Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: VL Cavia Complete

Post autor: Dzima »

Czyli ogólnie nie są godne polecenia? Myślałam że jak są VL to firma zobowiązuje.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Madzior

Re: VL Cavia Complete

Post autor: Madzior »

Wiesz, generalnie relatywnie droga i dość polecana firma Vitakraft robi zarówno porządne karmy, a także ma linię tanich karm dla TESCO... :think: Trzeba być bardzo uważnym.
Madzior

Re: Smakołyki dla świnek morskich

Mnie zastanawiają te oleje i tłuszcze :szczerbaty:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Ok. to przynajmniej wiem, żeby nawet nie próbować. A znacie jakieś dobre smakołyki dla świnki? Wiem, że dropsy się nie nadają choć są reklamowane jako "dla gryzoni", kiedyś kupiłam takie dla chomika Obrazek ale w efekcie zjadł je kot :lol:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
twojawiernafanka

Post autor: twojawiernafanka »

Myślę, że świnkom wystarczą "naturalne smakołyki", np. cykoria, jakieś fajne listki itp. Po co pakować w nie chemię? Nawet dobre karmy i gryzaki zawsze są ulepszone. Owszem, ktoś zaraz powie, że w warzywach też jest chemia, ale wydaje mi się, że i tak mniej, niż w różnych podobnych produktach :)
Madzior

Dzima, zachęcam do pisania tutaj:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=26&t=307

Pisałam tam o mieszance Natural-Vit. Dosypałam to do mojej mieszanki podstawowej, na którą składają się polecane marki (VL, Vitakraft - co tam mi się trafi kupić). Postarajmy się budować także tamten wątek :)

Ze smakołyków, to ja swoim podaję czasem kwiat hibiskusa (mama ma doniczkowego), a ostatnio nazrywałam kwiatów i owoców dzikiej róży:

Obrazek
świnki się cieszyły :)

Raczej unikaj takich atrakcyjnie wyglądających, kolorowych gotowców. Zazwyczaj poza wyglądem nie mają w sobie nic ciekawego i odpowiedniego dla świnki :) Choć nie generalizuję - bo na pewno można upolować coś wartościowego, ale nie znam całego asortymentu wszystkich możliwych firm :)
MEMOrySTICKer

Post autor: MEMOrySTICKer »

Moje chłopaki, zwłaszcza MEMOry, są miłośnikami Steppenlemming's Krümlings. Ich ukochana wersja to ta z niską zawartością wapnia. Poza tym bardzo chętnie zajadają sie korzeniem mniszka lekarskiego (suszę pierwsze własnoręcznie zebrane plony :D) i cykorią podróżnik (ostatnio zdecydowanie mniej). Do ulubionych zaliczają się również płatki grochu. Okazjonalnie dostają, a może raczej - okazjonalnie raczą skonsumować - inne, np. gryzaczki HP, ale te wcześniej wymienione należą do MEMOrySTICKer'owej top listy.
dominika_b

Post autor: dominika_b »

Ja polecam gryzaczki Herbal Pets- moi bardzo lubią. :D
Madzior

Widze, ze watek został rodzielony... Szkoda, bo podobny już stworzyłam nieco wczesniej (Karmy uzupełniające - mieszanki warzywne, kolby, smackery etc http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=26&t=307)... Może połączyć oba w takiej sytuacji? ;)
Asia909

Post autor: Asia909 »

Ja moim podaje od czasu do czasu kolbe z lucerny (znika w kilka minut!) a co 2 dni dostaja swoja ulubiona pokrzywe lub mniszek. :) Galazki jablonek tez lubia ale tylko swieza kore ;) nie daje im innych fast foodow. Dbaja o linie i maja idealna wage :3 Wczoraj nazbieralam im platkow dzikiej rozy (feee wedlug nich -.-), platki slonecznika i nagietka (mniam).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie”