I zrobiło się pusto... ;(

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Katrin86

Re: moje "żaby" :D - ciachnięte futra

Post autor: Katrin86 »

pyszczku odpowiedź masz w swoim wątku :)

do weta idziemy dopiero pod wieczór, bo siostrzeńca mam dzisiaj pod opieką
ja się nie czuję, z nosa mam kran - festyn rodzinny chyba wychodzi mi bokiem :?

Czupurek nie dość, że ma coś z łapką to jeszcze rankę blisko "wejścia" do ucha - zauważyłam po powrocie do domu, ehhh :?
Katrin86

Wróciliśmy od weta, stwierdzona opuchlizna i zmniejszona ruchomość łapki, Czupurek dostał przeciwbólowy w zastrzyku (rimadyl?). Rtg dzisiaj nie dało się zrobić, bo na stole do rtg był przypadek tragiczny, robili mu jakieś kardiocoś. Jutro kolejna wizyta.
Czupurek po zastrzyku jak młody bóg :szczerbaty: sprinty na długość klatki z gwałtownym "hamowaniem" :) , jakby był spowrotem malutki, a jak się tulił do mnie po zastrzyku :love:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Tylko teraz nie pozwól mu szaleć ;) Łapka z jakieś powodu mu spuchła a teraz działa p/bólowy więc on nic nie czuje i może sobie jeszcze bardziej uszkodzić łapkę.
Obrazek
Katrin86

Przed pójściem do pracy puściłam ich około godzinny spacer i chyba pb przestaje działać Czupurek oszczędza łapkę, po 10ej chyba zadzwonie i spytam się czy na rtg możemy przyjść po 14ej i czy zmieścimy się z tym w 30-40 minutach, bo jeszcze synka będę musiała odebrać z przedszkola.
A ten pb miał działać do 24h :/

Edit:
Idziemy tak jak byliśmy umówieni (między 16 a 20). Po 14ej nie ma dr Wojciechowskiego i nie będzie jak srobić rtg.
Czupurka będą oglądać jeszcze dwie Panie weterynarz, które mają większą wiedzę na temat świnek morskich niż dr Wojciechowski.
Katrin86

Konsultacji nie było tylko ogłądała Czupurka "nasza" Pani wet. Czupurek ma opatrunek usztywniający i pb w zastrzyku, izolatka i za tydzień do kontroli.
Mam też wściekającego się męża, który jak usłyszał, że dobrze że mamy 3 katkę powiedział, że marnuję miejsce w mieszkaniu i po znalezieniu domu Karolowi mam zrezygnować z prowadzenia DT :/
Mam nadzieję, źe przestanie tak myśleć.
Ja dalej smarkam i na lekach jestem, pb tez, bo głowa mnie boli :/

Edit:
Wiecie co mam dziwne wrażenie, że Karola już gdzieś kiedyś widziałam na jakiś zdjęciach albo jest tak strasznie podobny do innej świnki i nie chodzi tu o to, że był niedawno u mnie na zapoznaniu z Pufim i jego zamknięty do wyjaśniena wątek w adopcjach :?
Prosiakowo
Miejscowość: Puck
Kontakt:

Post autor: Prosiakowo »

Pozdrowienia dla Czupurka, pięknego rozetkowego świnia. Zdrowiej szybko, bo nas wszystkich serce boli i pozdrów swojego uroczego kumpla Kropelka.
Katrin86

Czupurek dziękuje za życzenia zdrowia :)

Oto i moja kulapetka na mizianiu
Obrazek

I nasz drugi pensjonariusz Karol
Obrazek
Prosiakowo
Miejscowość: Puck
Kontakt:

Post autor: Prosiakowo »

Hej! A gdzie Kropelek? Co to za dyskryminacja? Zdjęcie poproszę, bo to mój ulubiony prosiaczek. Widziałam go z bliska i muszę ogłosić całemu światu, że on jest bardzo zgrabnym świnkiem z piękną białą rozetką na głowie.
Katrin86

jak się uda to dzisiaj fotki będą ;)
ANYA

Post autor: ANYA »

Katrin86 pisze:jak się uda to dzisiaj fotki będą ;)
Wstaw zabe :pray:
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”