Dropsio(*) i Cosiek - duet prawie doskonały

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Dropsio

Re: Dropś - fotogeniczny pan proś.

Post autor: Dropsio »

Balbinkowo, dziękuję!
Dortezka, no to szkoda, bo raczej taka pora nie bardzo nam odpowiada... Może 26 :P

Obiecałam fotki i co? I przejrzałam dziś wszystko (około 700 zdjęć :szczerbaty: ) i wybrałam najlepsze 53 :P Oczywiście wszystkiego na raz nie wrzucę, dziś trochę, jutro trochę...
Od razu mówię, że całość to robactwo, chyba na jednym jest kos.
Pogody nie było, więc Dropsiastych zdjęć też brak, niestety.
Na dzisiaj pełne 25... i wszystko makro (:

Obrazek

Obrazek

Coś wielkości łepka od szpilki...
Obrazek

Obrazek

Zielone pajęczysko...
Obrazek

Obrazek

Będę Was męczyć pająkami... :twisted:
Obrazek

Tu ze zdobyczą.
Obrazek

Obrazek

Chrabąszcz, który sypiał w kwiatku... (na cele sesji został wyciągnięty, później jednak wrócił do swojego "domku")
Obrazek

Kolejne skakuny...
Obrazek

Obrazek

(i ten fryz!)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Młody konik polny (:
Obrazek

Coś z długaśnymi czułkami (:
Obrazek

Obrazek

Ćma czy motyl?
Obrazek

Żuczek w paski.
Obrazek

Oraz błękitny złotook, bardzo zresztą płochliwy.
Obrazek

Kolejna gąsienica.
Obrazek

I znów konik polny...
Obrazek

Biedronka z brudną buźką (:
Obrazek

Oraz jeszcze jeden skakun, siedzący na dżinsach... (widać, jakie maleństwo!)
Obrazek
Prosiakowo
Miejscowość: Puck
Kontakt:

Post autor: Prosiakowo »

Skakun strasznie fotogeniczny jest! Ja z kolei uwielbiam strzelać do ptaków, ale ostatnio stwierdziłam, że trzeba mieć dużo lepszy sprzęt niż ten, który posiadam. Chyba też przerzucę się na robaczki. W przybliżeniu całkiem ładne są!
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Dropsio, mistrzowskie zdjęcia! masz chyba niezły sprzęt, ale i tak bez człowieka sprzęt nic nie wart. Brawo! I wiesz co? Niedługo dzięki Tobie polubię pająki! Ten zielony jest piękny, a skakuny strasznie zabawne!
boe22

Post autor: boe22 »

No jako spec mogę powiedzieć, że masz talent! Wyuczony, czy naturalny(tzn. sama kombinujesz, czy uczysz się w tym kierunku)?
Dobry sprzęt, pasja i trochę czasu, a można czynić cuda! :lol:
Fotografia to moja już trochę zapomniana miłość!
Dropsio

Boe - spec? Czyżbyśmy mieli fotografa na forum?
Kombinuję sama, bo nie znoszę czytać wszelakiej maści poradników, jak ustawić czułość itp... Po co, skoro można samemu popróbować? Tata non stop zasypuje mnie jakimiś informacjami, że coś tam powinno być ustawione w ten sposób i tak dalej i tak dalej... A ja znam tylko mega podstawowe pojęcia! Ostatnio tata wyczytał, że im większy zoom, tym mniejsza głębia ostrości... Odkrycie roku! -,-

Bardzo, bardzo Wam dziękuję! Tak szczerze (i bardzo skromnie :szczerbaty: ) powiedziawszy, to chcę zostać... fotografem właśnie(:

Nie dawno faktycznie sprawiłam sobie nowy sprzęt, bo stary nie spełniał moich oczekiwań... Ze starego Lumixa rodziców przerzuciłam się na Sony HX300. Powiem szczerze, że na początku myślałam nad tańszą lustrzanką, ale w końcu przekonałam się do tego kompakta.
Cena nie jest tragiczna. (: Do makro dodatkowo używam jeszcze soczewki makro +10, ale jest to koszt rzędu 20-30 zł, więc nie dużo, a efekt jest przyzwoity. Bez soczewki mogę robić (bez zoomu oczywiście) od 1 cm odległości, z soczewką natomiast i z
1 mm wychodzą świetne! Tyle, że lepiej oddalić się od "celu" na mniej więcej 30 cm, i wtedy na zoomie robić, największe powiększenia wtedy wychodzą (przynajmniej na razie tak robię).
Ogółem jestem mega zadowolona. Ciekawy sprzęt, robi zdjęcia lepsze niż lustrzanka rodziców z jakimiś kombinacjami, typu soczewki, tuleje, odwrotne obiektywy itp. :szczerbaty: W dodatku fajne oprogramowanie, różne funkcje...

Sosnowa, po tym, jak stwierdziłaś, że "chyba polubisz pająki" doszłam do wniosku, że nadal będę Was zasypywała fotami
makro :lol: Mnie samej często szczęka opada jak widzę, jakie robale są fajne!
Od dziś pająki będą z dedykacją dla Ciebie w szczególności 8-)

Wczoraj widziałam (przed szkołą) rogatego jakiegoś robala, większy do chrabąszcza i czerwony... Strasznie żałowałam, że nie miałam śniadaniówki, żeby wpakować do niej "okaz" i zabrać do domu na sesję :lol: bo przez 2 km nie będę w ręku targać...
boe22

Może i fotografa, ale mój ukochany sprzęt poszedł na sprzedaż kiedy wkraczałam w dorosłe życie :( :lol: .
Ta kto jest- dobry sprzęt- majątek! Szczególnie optyka.
Nikt by po zdjęciach w wątku moich chłopaków nigdy nie domyślił się mojego zawodu(telefon w użyciu)! :lol: :(

Dla mnie fotografia to i tak zawsze będzie babranie łapami w chemii w ciemni!
Pod tym względem jestem tradycjonalistką! To jest dopiero zabawa, zdjęcia z duszą i pasja i :love: .
Dropsio

Owszem - dobry sprzęt kosztuje fortunę, niestety... 60 tys. za obiektyw... :roll:

Ja nigdy nie miałam możliwości, żeby samemu wywoływać zdjęcia... Choć starego Zenita(Fotosnaiper) dziadka mamy, aparatura również jest. Mama mi opowiadała, że dziadek miał swój własny pokoik, gdzie miał ciemnię itp... Tak więc dziadek również był fotografem z zamiłowania! Mój tata również lubi...
Teraz przymierzamy się do wysłania fot na konkurs z Empiku czy National Geographic... Pomarzyć można, to pewne, ale próbować zawsze warto. ;)

...Dropś wrócił dziś na trociny... Bo zżerał podkłady jakby karmy nie miał. Wygryzał dziury, a następnie w nie sikał, żeby po dwóch godzinach od sprzątania śmierdziało, a w klatce wszystko pływało :P Nie wytrzymałam i zabrałam podkłady....

P.S. Spójrzcie, jaki bannerek! 8-)
boe22

Kasa ze sprzętu przydała się na start w dorosłość(czyli dawno temu za lasami, za górami :lol: )!

P.S. widzimy, podziwiamy :102: .
Dropsio

Nie świnkowe, nie fotograficzne, ale...
Zazdrośćcie! Za 3 tygodnie z haczkiem, we Wroclawiu... https://www.youtube.com/watch?v=A16VcQdTL80 :D
ANYA

Post autor: ANYA »

Dropsiowa powiem Ci, ze te male pasukudztwa sa okropne ale przyznam ze masz talent. Zostan fotografem
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”