Chlewik u Chrumki

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Chlewik u Chrumki ;)

Post autor: Chrumka »

Wtyd, że tutaj tak rzadko zaglądam. Muszę się poprawić. Tak to jest jak zdjęcia ma TZ w komórce :szczerbaty:
sempreverde

Post autor: sempreverde »

Chrumko, jakie Ty masz ładne prosiaczki! :)
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

I do tego taką śliczną i rezolutną córcię :szczerbaty:
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Kontakt:

Dzisiaj niedziela, więc czas wstawić w końcu jakieś zdjęcie i napisać co u nas...Do niedawna Lilusia miała jeszcze tak jakby strupek po ropniu, więc ponieważ z Małą nigdy bardzo się nie kochały - na czas leczenia i wygojenia do końca dziewczyny były rozdzielone. Ropień był duży a panienki po doopkach się mocno podgryzały. Tam właśnie paskudztwo powstało więc dużego stracha miałam żeby mi się znowu nie kłóciły :glowawmur: Na wybiegach przez kratki wielkie zainteresowanie było, więc uznałam że najwyższy czas aby zamieszkały znowu razem. Na razie przedzielone kratką- kręcą dupkami i próbują się straszyć. Zobaczymy jaki będzie dalszy ciąg zdarzeń. Faktem jest że nasz tymczasek- Julcia po nosku oberwała z lekka jak próbowała na wybiegu podejrzeć co się dzieje w klatce koleżanki. Lila widocznie uznała że ciekawość to pierwszy stopień do piekła ;)Nam się nigdzie nie śpieszy a panienki mam nadzieję że po prostu potrzebują więcej czasu ...

Obrazek

Obrazek

Julce wypadły dwie górne jedynki, wpada do nas do pokoju i woła : Zobaczcie do czego przyda mi się przerwa między zębami :szczerbaty: TZ za komórkę no i proszę :

Obrazek

Tymczasem jutro odbieramy nasze tymczaski. Nie możemy się już doczekać :D
Świnkopanienki pozdrawiają
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Faktycznie, przerwa w uzębieniu może mieć swoje dobre strony :lol: Zwłaszcza jak ktoś ładny, bo ładnemu we wszystkim i ze wszystkim ładnie, jak wiadomo.
Świnie piękne i pod kolor, lubię tak i do zgag też musiałam się przyzwyczaić.
Czym przedzieliłaś klatkę, Chrumko, bo u nas powoli zbliża się wielki dzień, a jest tak sobie, bez zębów ale i bez miłości. Muszę się w końcu nauczyć, jak się te zdjęcia wstawia, bo jak zobaczysz Grawisię, to zdębiejesz, jak byłaś u nas to to kruszynka była.
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Kontakt:

Sosnowa akurat ta kratka jest przez Elurina wymyślona :-) i bardzo się przydaje. Jest to rodzaj takiej drobniejszej metalowej siatki (ma drobniejsze oczka) np do wyrobu klatek.Ucięty taki kawałek akurat na szerokość klatki. Po bokach jest usztywniona dwoma kawałkami takiej cienkiej (płyty pilśniowej? ) skręconej ze sobą maleńkimi śrubkami. Chroni to także świnki przed ostrymi końcami tej kratki i jest docięta ta płyta tak, że zwęża się ku dołowi dopasowując się do kształtu kuwety. Przywiązana ta kratka jest na górze i z boku jednego klatki -normalnie sznurkiem, a żwirek i mata blokują przesuwanie się jej na dole...
Grawisia to pięknotka pewnie teraz- taki mopik kochany. Ciekawa jestem czy nadal wchodzi domownikom na głowę- dosłownie ja nie żartuję, bo kiedyś tak robiła a ja nie chciałam wierzyć dopóki nie zobaczyłam na własne oczy :laugh:
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Chrumka pisze:
Julce wypadły dwie górne jedynki, wpada do nas do pokoju i woła : Zobaczcie do czego przyda mi się przerwa między zębami :szczerbaty: TZ za komórkę no i proszę :

Obrazek

Świnkopanienki pozdrawiają
Ja sobie chyba to zdjęcie dam na pulpit - od razu z rana poprawia humor :laugh:
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Kontakt:

A ja znowu bardziej dbam o tymczaskowy wątek :szczerbaty: ale uprzejmie donoszę że Lila i Mała biegają razem na wybiegach. Ostrej agresji nie ma więc dobrze to wróży :-) A tutaj moja" Malutka " świnka :lol: :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jack Daniel's »

Moja mała :love: Jaki fajnusi klocek.
Podpis usunięty przez administratora.
Świniomaniaczka

Post autor: Świniomaniaczka »

Świnki cudowne, nadal nie mogę nadziwić, jak świetnie są dobrane kolorystycznie :o :love: . I oczywiście pozdrawiam moją imienniczkę :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”