Gucio [*], Stefan [*] & Dyzio [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
STYCZKA

Re: Gucio & Stefan

Post autor: STYCZKA »

No chłopaku, dalej do przodu, bierz się szybko w garść :buzki:
Awatar użytkownika
pastuszek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: pastuszek »

Guć dziękuje za kciuki :buzki:

U chłopców dzisiaj pełne lenistwo :)
W sumie ja dzisiaj też nie lepsza :szczerbaty:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
boe22

Post autor: boe22 »

To my chyba też idziemy dalej leżeć... :lol:
ANYA

Post autor: ANYA »

Mialam isc sprzatac, ale jak zobaczylam Twoich chlopcow to az lenia nabralam.
Tak slodko wygladaja :love:
anuleczka

Post autor: anuleczka »

[quote="pastuszek"]Anuleczko on dostaje tyle tego na pęcherz, że bakteria nie siada :szczerbaty:

No, ale tak u weta Guć oczywiście z krwią nie siknął - a jeszcze przed wyjściem sprawdzałam czy dzisiaj też tak robi, ale wiadomo u weta trzeba udawać zdrowego :idontknow:
Póki co dostał urinovet i jeśli się powtórzy krew to mam przyjechać na rtg.
kochana mojej znowu pojawiła się krew w moczu :cry: czy ten urinovet to tylko przez internet się kupuje czy można w aptece bo już brak mi słów do tych antybiotyków którymi faszeruje mój wet.Myśle nawet żeby jej kupić klatke dune ps jeśli masz tego za dużo to może byś kilka saszetek odsprzedała??jestem załamana
Awatar użytkownika
pastuszek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: pastuszek »

Najlepiej zrób zdjęcie rtg czy kamienia nie ma.
Urinovet dostaniesz na animali http://animalia.pl/produkt,17649,vetexp ... zetek.html - ja mam dawać miesiąc a póki co dostałam na 2 tygodnie więc nie mam co odsprzedawać, u weta też dostaniesz. Możesz też żuravit junior w aptece kupić.
Ja jeszcze mam rodicare uro http://www.swiat4lap.pl/rodicare%C3%82% ... p-642.html
Niektórzy jeszcze herbatkę urosan fix dają.
To wszystko ogólnie jest moczopędne i do ochronny/wzmocnienia ukł. moczowego.
anuleczka

zauważyłam ze wysikała coś białego, w dotyku przypomina piasek albo drobno pomieloną skorupkę z jajka .mam ją właśnie na termoforze próbuje złapać troche moczu do badania
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Taki biały miał jest typowy dla wczesnych etapów kamicy. Drobny piasek albo szlam jest wysikiwany albo może się odkładać w pęcherzu. Czasem też wypływa w postaci jakby cementu z śluzem :(.
Wszystkie ziółka działają moczopędnie, czyli pomagają pozbywać się złogów, ale przydałaby się np. No-Spa, shilintong albo fitolizyna. Są to preparaty rozkurczowe, a ostatnie dwa dodatkowo pomagają rozpuszczać kamienie.
anuleczka

kimera pisze:Taki biały miał jest typowy dla wczesnych etapów kamicy. Drobny piasek albo szlam jest wysikiwany albo może się odkładać w pęcherzu. Czasem też wypływa w postaci jakby cementu z śluzem :(.
Wszystkie ziółka działają moczopędnie, czyli pomagają pozbywać się złogów, ale przydałaby się np. No-Spa, shilintong albo fitolizyna. Są to preparaty rozkurczowe, a ostatnie dwa dodatkowo pomagają rozpuszczać kamienie.
Około 18-tej podałam jej jedną ósmą tabletki nospy i już sie wzięła za jedzenie i bryka po klatce.Za ile godzin podać jej następną dawke bo pewnie za kilka godzin nospa przestanie działać i ból pewnie powróci.Dziękuje bardzo za dobrą rade kimero :love: a Ciebie kochany pastuszku przepraszam ,że na Twoim wątku bazgrole :buzki:
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

pastuszek pisze: Obrazek
Hahaha... leniuchowanie synchroniczne :lol: Pięknie chłopcy :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”