Gucio [*], Stefan [*] & Dyzio [*]
Moderator: pastuszek
-
ProsiaczkoLub
Re: Gucio & Stefan
Biedny Prosiulek 
Guciu trzymaj się dzielnie i koniec z krwawieniem!
Guciu trzymaj się dzielnie i koniec z krwawieniem!
-
anuleczka
pastuszku ja w ostatniej chwili podałam antybiotyk ENROXIL .Moja też sikała krwią i pomogło.Weterynarz powiedział,że jeśli to zapalenie pęcherza to pomoże a jeśli coś z nerkami to nie.Nie było czasu na badanie moczu bo malutka coraz gorzej się czuła.Na drugi dzień była znaczna poprawa
ps mój weterynarz zaczął dużo czytać na temat świnek morskich i powiedział,że ten antybiotyk jest bardzo dobry i nieszkodliwy dla zdrowia świnki pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia prosiaczka
- pastuszek
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Anuleczko on dostaje tyle tego na pęcherz, że bakteria nie siada
No, ale tak u weta Guć oczywiście z krwią nie siknął - a jeszcze przed wyjściem sprawdzałam czy dzisiaj też tak robi, ale wiadomo u weta trzeba udawać zdrowego
Póki co dostał urinovet i jeśli się powtórzy krew to mam przyjechać na rtg.
Trójząb ładnie został przycięty
A jedna łapka - na przednich łapkach ma początki pododermetis, chyba o tym jeszcze nie pisałam, że ma napuchnięte poduszeczki i strupki
- została zabandażowana z Aquacelem i smyrnięta Pena Veyxalem.
Oczywiście wracając Guć uratował moimi rękami 5 dżdżownic i ślimaka, bo przecież nie wypada nie pomóc mniejszym przyjaciołom w deszczowy dzień zwłaszcza, jeśli nie wiedzą jak wrócić do ziemi z asfaltu oraz tym, którzy zasnęli w swoim domku na środku ścieżki i tylko się proszą o zdeptanie.
Taki mały bohater z niego

No, ale tak u weta Guć oczywiście z krwią nie siknął - a jeszcze przed wyjściem sprawdzałam czy dzisiaj też tak robi, ale wiadomo u weta trzeba udawać zdrowego
Póki co dostał urinovet i jeśli się powtórzy krew to mam przyjechać na rtg.
Trójząb ładnie został przycięty
A jedna łapka - na przednich łapkach ma początki pododermetis, chyba o tym jeszcze nie pisałam, że ma napuchnięte poduszeczki i strupki
Oczywiście wracając Guć uratował moimi rękami 5 dżdżownic i ślimaka, bo przecież nie wypada nie pomóc mniejszym przyjaciołom w deszczowy dzień zwłaszcza, jeśli nie wiedzą jak wrócić do ziemi z asfaltu oraz tym, którzy zasnęli w swoim domku na środku ścieżki i tylko się proszą o zdeptanie.
Taki mały bohater z niego
-
balbinkowo
Ojoj, Guciu, mały bohaterze
Ty się nie wygłupiaj, tylko zdrowiej
abyś mógł więcej braci mniejszych uratować 
- pastuszek
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Guć po kontroli, łapka bardziej napuchnięta niż ostatnio