Fango i Ezra oraz chomiki z Podrikowa :)

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Klaudia

Re: Gagat, Nadia, Baccara ❤ moje kochane nie-świnki :P

Post autor: Klaudia »

pomoc.chomikom pisze:
Klaudia pisze:Serio mówię nie gryzły się byli to bracia syryjscy.
Wierzę, ale to niestety nie dowodzi o niczym, oprócz OGROMNEGO fartu... Chomiki syryjskie w wieku ok. dwóch miesięcy posiadają już silny instynkt terytorialny, i nawet matka zaczyna traktować swoje młode jako konkurencję i je przepędza. Zazwyczaj trzymanie dwóch dorosłych chomików syryjskich w jednaj klatce (nawet bardzo dużej) kończy się... mocnymi obrażeniami i śmiercią jednego lub obu osobników. Więc... lepiej nie próbować :P
Rozumiem . Były to pierwsze MOJE zwierzaki miałam wtedy 5 lat. :lol:
Awatar użytkownika
pastuszek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: pastuszek »

pomoc.chomikom pisze: mam jeszcze narzeczonego, ale on nie należy ani do rodzaju Mesocricetus ani Phodopus, więc pominę ;)
Gdzie go tam trzymasz - w szafie ? :rotfl:
podrik

Post autor: podrik »

pastuszek pisze:
pomoc.chomikom pisze: mam jeszcze narzeczonego, ale on nie należy ani do rodzaju Mesocricetus ani Phodopus, więc pominę ;)
Gdzie go tam trzymasz - w szafie ? :rotfl:
Nie, ma łózko... koło wybiegu dla chomików :rotfl: :rotfl:
Klaudia pisze:Rozumiem . Były to pierwsze MOJE zwierzaki miałam wtedy 5 lat. :lol:
Jednak wystarczy nie mieć tyle szczęścia i wtedy przezywa się coś takiego (temat założony dziś na forum): http://forum.e-chomik.pl/topic/12596-ku ... -chomikow/
podrik

dobry arbuz nie jest zły :szczerbaty:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wiktoria

Post autor: Wiktoria »

Prześliczne :love:
Awatar użytkownika
pastuszek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: pastuszek »

Chomiki to tak ładnie jedzą a Stefan po arbuzie wyglądał jak wygłodniały wilk po rozszarpaniu owieczki :?
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Śliczne chomiki, aż mi się mój Franklin przypomniał, muszę poszukać czy mam jakieś jego zdjęcia :) a historia z linku wyżej straszna...też miałam różne przeboje z Franklinem, ale żeby trzymać dwa chomiki razem??!! :idontknow:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Zajączek

Post autor: Zajączek »

Śliczne maleństwa ;) Baccara chyba najbardziej mi się podoba, ale Nadia jest najzabawniejsza- ma takie ,,brwi", że wygląda jakby cały czas coś knuła :laugh:
Chomiki to tak ładnie jedzą
jak zobaczyłam pierwsze zdjęcie to przez chwilę myślałam, że on jakieś mięso je :shock: a potem dopiero przeczytałam, że to arbuz :lol:
podrik

Zajączek pisze: jak zobaczyłam pierwsze zdjęcie to przez chwilę myślałam, że on jakieś mięso je :shock: a potem dopiero przeczytałam, że to arbuz :lol:
Ależ oczywiście, że jemy mięso! wszak chomiki to wszystkożercy i potrzebują białka zwierzęcego.

'Pobłogosław Panie ten posiłek.....'
Obrazek

'...na który zaraz się rzucę!'
Obrazek

'mmmmm.... pycha mięsko! :szczerbaty: '
Obrazek

Najbardziej lubimy gotowanego bez przypraw kurczaka, ale psie chrupki czy puszka też są OK. Nie najgorsza jest tez zawartość mięsnego słoiczka dla niemowlaka. Dostajemy też suszone owady (kiełże, świerszcze, mączniki i krewetki), ale to raczej tylko Nadia w nich gustuje i czasem tymczasy :mrgreen:
Zajączek pisze:Nadia jest najzabawniejsza- ma takie ,,brwi", że wygląda jakby cały czas coś knuła :laugh:
Pewnie śmiałabym się z tego, gdyby ten zwierzak faktycznie nie wymyślał przez cały czas jak tu uprzykrzyć mi życie... :levitation: Nawet w tej chwili twórczo demoluje swoja klatkę, ale po tych kilku miesiącach mieszkania z nią jestem juz ponad tym... :levitation: :levitation:
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Zdjęcia robisz prze prze cudne! Naprawdę!
No i bohaterowie fot też niczego sobie :love: :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”