Dropsio(*) i Cosiek - duet prawie doskonały

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Dropsio

Re: Uwaga! Wejście grozi uzależnieniem! Czyli Dropsikowy wąt

Post autor: Dropsio »

Balbinkowo, ja też wolę zwierzaki które można przytulić, ale te są jakieś takie... Mają w sobie to coś. Ja przebierają tymi odnóżami pływając brzuszkiem do góry w poszukiwaniu pokarmu.... Strasznie podobają mi się ich wylinki, które codziennie niemal zrzucają. Jak byłam młodsza, to zbierałam. Ale ja lubię takie "obrzydliwe" stworki, byle by nie jadowite ;) Bo pająka na przykład nie wzięłabym do domu nawet jakby mi chcieli dopłacić.
Mam swoje akwarium, ale nie z małymi gupikami albo neonkami (takie mają rodzice), tylko z pięknym skalarem, dwoma wypasionymi kiryśnikami (dwie pływające kupy mięśni, lekko sumiaste) oraz trzy piskorki - dwa pasiaste i jednego lamparcika. Akwarium też lubię, bo fajnie się patrzy na takie duże ryby... Ale świniorka nic przenigdy nie zastąpi - pogłaszczesz, obcałujesz, przytulisz, wymiziasz...
Co do zoologi, to kto wie - pewnie po mamie to mam, mama uczy biologii w gimnazjum :)

Dzima - im się nie sprząta, tylko dolewa świeżej wody (destylowanej), bo jak wymienisz to zdechną ;) Żyją około miesiąca, więc nie długo, ale i tak są fajne. A jeszcze przyjemniej jest wziąć akwarium z triopsami, postawić na szafce nocnej, chwycić dobrą książkę, położyć się na łóżku razem z wtulającym się w ciebie Dropsikiem...
Nie martw się, mojej babci zdaniem świnia jest tylko od śmiecenia i przenoszenia chorób (tak, według babci każde kichnięcie to alergia na Dropsa...). No i oczywiście niszczenia wszystkiego. W dodatku chodzący brud :P Tak więc wiesz - mogło być gorzej.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

To ciekawe stworki. szkoda, że żyją tylko miesiąc :(
Ty masz dziś urodziny, więc wszystkiego najlepszego i żeby rodzice się w końcu przekonali do drugiego prośka :buzki:
A kiedy Dropsiowy tort?
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Dropsio

Dzima, na prawdę nie mam pojęcia kiedy tort... Błoto na podwórku, masakra jedna wielka. Z sałaty samej przecież mu nie zrobię, warzyw królewicz nie lubi... Nie mam pojęcia, mam nadzieję, że przed Wielkanocą uda się coś zorganizować :roll:
Na razie zaczęłam się zastanawiać nad namawianiem mamy na DT. Tyle, że nie jestem pewna, czy to mam sens. Załóżmy, że mama uprze się, że prosiak nie zostanie u nas (na co bym oczywiście liczyła), ale jedzie do innego DS... I co wtedy z Dropsikiem? Martwię się, żeby mi nie popadł w jakąś depresję albo co...
ANYA

Post autor: ANYA »

No dobra, torst mozesz zrobic innym razem a kiedy fotki? Mowilas, ze pracujesz nad nimi...
Dropsio

No dobra, dobra, zaraz może wrzucę kilka, ale będę dawała na raty, po jakieś dziesięć. (bo mam 43)
Dropsio

Dziewczyny, błagam, poratujcie - Photobucket się wiesza jak tylko wybiorę zdjęcia do wgrania. Już 3 razy próbowałam i za każdym razem to samo. Na co Wy wrzucacie?
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

ja wrzucam tutaj http://naforum.zapodaj.net/ otwieram kilka kart od razu, bo na jednej stronie możesz załadować tylko 5zdjęć
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Dropsio

A długo się ładują?
Edit: wyświetlają mi się takie komunikaty: nie wybrałeś żadnego pliku...
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

To chyba jakiś błąd na stronie, też tak kiedyś miałam, po prostu wstawisz później :idontknow:
Pyrka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”