Mauna Kea i Bibiana [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

Joanka
Moderator globalny
Miejscowość: okolice Torunia
Kontakt:

Mauna Kea i Bibiana [*]

Post autor: Joanka »

MAUNA KEA i BIBIANA
Obrazek

MAUNA KEA
Obrazek
Obrazek
Obrazek
wiek - 3 lata na 06.2019
- płeć - samica
- nr adopcyjny 3068
- stan adopcyjny: WSTRZYMANA dalsze losy viewtopic.php?f=97&t=9158

BIBIANA
Obrazek
Obrazek
Obrazek
wiek - 3 lata na 06.2019
- płeć - samica
- nr adopcyjny 4709
- stan adopcyjny: zmała :swieca:

# historia zwierzęcia, przebyte choroby - Świnki oddane przez osobę prywatną. Manua Kea wróciła do adopcji po 3 latach, tu jej poprzedni wątek viewtopic.php?f=62&t=6943&hilit=3068
Świnki zostały oddane, bo...opiekunowie nie będą mogli się już nimi zajmować. Taką dostała informację. Cóż...
Mauna ma lekko skręcony łepek, podobno zawsze tak miała, ale dr zaleciła przeleczenie Fenbendazolem, co uczyniłam. Natomiast Bibiana, która z nią została oddana ma problemy z wątrobą, chwilowo otrzymywała suplement. Niedługo powtórzymy badania krwi i zobaczymy co dalej.

# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo - Joanka, okolice Torunia
# informacje dotyczące diety: VL CN, CC, sianko, zioła wszelkie, pije z poidła, warzywa w fazie testów
# kontakt do osoby decyzyjnej – Dzima pw oraz e-mail: dzimaaga@gmail.com
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - sama sobie wydałam ;)

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana. Osoby chętne do adopcji świnki, proszone są o współpracę, a nie tylko stawianie wymogów ;)
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Fimbria, Nikita, Baltazar i Don Pedro
Jaguś

Re: Manua Kea i Bibiana / wstrzymane [T-ń]

Post autor: Jaguś »

Mauna ma na prawo przekrzywioną główkę, ale tez z tej strony "cofnięte" oko - tak się dzieje, kiedy boli. Może należy bardziej przyjrzeć się uchu z tej strony lub korzeniom zęba.
Awatar użytkownika
Świnkolub
Miejscowość: Ostrołęka
Kontakt:

Re: Mauna Kea i Bibiana / wstrzymane [T-ń]

Post autor: Świnkolub »

Brak słów.
Czytałam stary wątek. Oby biedactwa miały teraz więcej szczęścia do ludzi...
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

Jak można! Ludzie są tacy okrutni! Zwierzętom by nie przyszło na myśl porzucić przyjaciela! Życzę więc kochanym dziewczynkom żeby wreszcie spotkały godnego ich ludzkiego przyjaciela! :fingerscrossed: :fingerscrossed: :love: :buzki:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Joanka
Moderator globalny
Kontakt:

No i dziewczyny tak siedzą u mnie i udają, że nic nie wiedzą, że przebywają w jakimś domu tymczasowym.
Co u panien? Spędziły troszeczkę wakacji u cioci - dr Ani, na co Manua zareagowała stresem i konkretniejszym skętem głowy. Został od razu włączony fenbendazol, probiotyk ochronnie oraz kapsułki na wzmocnienie wątroby. Gdyby wzrok Manui mógł zabijać, już parokrotnie bym nie żyła przy ich podawaniu. Pewnie chciałam ją otruć, tylko o tym nie wiedziałam ;)
Bibi dotrzymuje dzielnie towarzystwa Manui i razem głośno domagają się jedzenia (bo nie dość, że "truję" Manuę, to obie głodzę :lol: )
Obecnie dziewczyny mają się świetnie, postaram się w najbliższym czasie porobić jakieś :photo:
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

serce mi peka kazdorazowo jak świnki wracają z adopcji :(
Kochane musicie mieć domek najlepszy w swiecie, kciukam :fingerscrossed:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Awatar użytkownika
AniaC
Miejscowość: Toruń okolice
Kontakt:

Post autor: AniaC »

EEEE Joanka aleś sobie zaszkodziła... Mauna faktycznie wzrokiem prosi o rogi żeby Cię ... hihi cudne dziewczyny- jesteś ich sługą - szybciej jedzonko, szybciej :lol:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Co słychać u tych słodziaków?
Joanka
Moderator globalny
Kontakt:

sosnowa pisze:Co słychać u tych słodziaków?
Już melduję :)
Wczoraj byłyśmy u dr i niestety okazało się, że Manua Kea wymaga ponownej korekcji ząbków, a Bibiana pojechała jako świnka wspomagająca ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Joanka
Moderator globalny
Kontakt:

Przy okazji korekcji zębów, doktor zbadała krew - wyniki wątrobowe są złe, dostaje suplementy, zalecone na 2 tygodnie. Po tym czasie, ponownie zostanie zbadana krew, jeśli wyniki będą zadawalające Manuę czeka kolejny raz przeleczenie Fenbendazolem, ponieważ obie z dr zauważyłyśmy, że zaczyna ją bardziej wykręcać.
Niestety Bibiana tez Pani dr się nie podobała, tzn. nie świnka - tylko to, jak bije jej serce. Także w niedługim czasie czeka mnie hurtowy wyjazd na echo serca ze świniakami :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”