Toffi & Duduś [*]
Moderator: pastuszek
- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Re: Albert, Alf i szczurza gromada.
Kieszonki się nie zrobiły, przy dziąsłach, jak ma Morrigan?
Podpis usunięty przez administratora.
JD a jakiej strzykawki używasz do dokarmiania? i co w związku z tym jakby się zrobiły te kieszonki ?
- Jack Daniel's
- Kontakt:
Zwykłej takiej, 3 ml z zielonym tłokiem. W kieszonkach lubi się gromadzić pokarm i sierść. Czasem mogą się od tego robić stany zapalne i wtedy prosiaka boli pyszczek i nie chce jeść. Trzeba co jakiś czas czyścić.
-
- Miejscowość: Zabrze
- Kontakt:
Jaką karmą dokarmiasz? I jak czyści się takie kieszonki? Miał oglądane zęby i powiedziano, że jest ok, do tego przycięte.
ja kupiłam strzykawke 10 ml ale i tak problem, bo strzykawka się zatyka a i tak prawie sama woda z niej leciJack Daniel's pisze:Zwykłej takiej, 3 ml z zielonym tłokiem. W kieszonkach lubi się gromadzić pokarm i sierść. Czasem mogą się od tego robić stany zapalne i wtedy prosiaka boli pyszczek i nie chce jeść. Trzeba co jakiś czas czyścić.

jak tu więcej pomóc ? nie mam wyobraźni ... tylko szkoda świniaczka
- Jack Daniel's
- Kontakt:
Kieszonki się czyści pod narkozą, bo to zabieg bardziej absorbujący od przycinania zębów. No i trzeba czasem większej precyzji, więc prosiak kategorycznie nie może się poruszać. Obecnie karmię mieszanką RodiCare Basic / siemię lniane / płatki owsiane 1:1:1 ale dlatego RodiCare, bo innej karmy (CC, CN, kapuszkowa, Beaphar Care +) nie chciała jest. Widać kozieradka działa jak narkotyk.
Jak się zatyka, to trzeba lepiej zmielić karmę.
no to pięknieJack Daniel's pisze:Kieszonki się czyści pod narkozą, bo to zabieg bardziej absorbujący od przycinania zębów. No i trzeba czasem większej precyzji, więc prosiak kategorycznie nie może się poruszać. Obecnie karmię mieszanką RodiCare Basic / siemię lniane / płatki owsiane 1:1:1 ale dlatego RodiCare, bo innej karmy (CC, CN, kapuszkowa, Beaphar Care +) nie chciała jest. Widać kozieradka działa jak narkotyk.

Ostatnio zmieniony 09 sie 2014, 13:07 przez anuleczka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jack Daniel's
- Kontakt:
Dlatego się wziewnej używa...
UFO, UFO... coś mi się obiło o uszy z tą hodowlą. Coś chyba niezbyt pozytywnego.
A nie, UFO jest ok
Musiałem sprawdzić.
UFO, UFO... coś mi się obiło o uszy z tą hodowlą. Coś chyba niezbyt pozytywnego.
A nie, UFO jest ok

-
- Kontakt:
Jest możliwe, że mamla tak jedzenie przez to, że dopiero skrócono mu zęby? Dostał listek bazyli i pomamlał, nie ugryzł. Dopiero jak oderwę mu kawałek i wsadzę delikatnie do pyszczka to przenosi go na tylne zęby i mieli językiem. Nie używa przednich zębów, ale co dziwne: na rękach łapie przednimi ząbkami za paznokieć, tak jak zawsze... Ja już naprawdę nie mam pomysłów.
-
- Kontakt:
Albercik jest z UFO, Agatka także, dlatego zwykle jak mamy jakieś problemy to dzwonimy do hodowczymi z zapytaniem. Oczywiście wraz z wizytą u weta.Jack Daniel's pisze:Dlatego się wziewnej używa...
A nie, UFO jest okMusiałem sprawdzić.