Filip♥Kofi♥Bianka♥Klementyśka♥Pepa♥Jagoda♥Gloria♥Snowy♥
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Natasza
- Miejscowość: Opolskie
- Kontakt:
Re: Skinny:Filipek♡Kofi♥Jagódka♡Klementynka♥Peppa♡Bianka
No zależy za co . . . u mnie na szczescie to błachostka więc czyham na kasę bo dopóki jej nie dostanę to będę dalej robic w handlu ;/ a mam dosc pracujących weekendów po 11 godzin. 
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
-
Aguś79
O witaj w klubie ja po 10 latach w marketach mam dość chyba zmęczenie materiału
Ale co tu innego robić ?
- Natasza
- Kontakt:
No ja w sumie 7 lat w handlu. Ale szukam na przedstawiciela albo leków weterynaryjnych albo na farmaceutyki bo mniej wiecej w tym siedziałam na studiach. A mam dosc weekendów pracujących i roboty za niewiele więcej niż najniższa krajowa, bez premii bez żadnego socjalu i to po 12 godzin na nogach. Nie wspominając o standardach z kosmosu jak za taką kasę. O nie ! basta 
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Ja teraz nie pracuje ale wcześniej też 8 lat w sklepach w C.H i wiem że tow którymś momencie tak się ma dość że się nie po wiem co chce na sama myśl pójścia do pracy.. A ciekawe jest to że 8 lat temu mi się podobało.. Kontakt z ludźmi duże premie itp. a później tak zaczęli w tych sieciówkach wymyślać, że ma się ochotę złapać jakiegoś dyrektora i niech sam spróbuje być takim robotem jak nam karze.. Porażka.. Dlatego za żadne skarby nie wracam do takiej pracy.. Na razie siedzę w domu ale zaraz by się przydało coś poszukać i nie mam totalnie pomysłu co i gdzie..
Mam nadzieję że już długo nie będziesz czekać na pieniądze
A bo mi się przypomniało raz pracowałam od 9 do 18 a później miśka być inwentaryzacja na 20 wiec po 2h wróciłam do pracy (pierwsze naruszenie przepisów) później inwentaryzacja trwała do 5 czyli zdecydowanie za dużo godzin byłam w pracy (drugie naruszenie przepisów) na inwentaryzacji była regionalna i stwierdziła ze mam wypisze do 4 bo się grzebałyśmy i ona skończyła już dawno inw. No tak ale my miałyśmy cały sklep do ułożenia na nowo.. (trzecie naruszenie) zwróciłam jej grzecznie uwagę, że to nie nasza wina i szybciej się nie dało to na mnie nawrzeszczała (to chyba czwarte naruszenie?). A najlepsze w tym wszystkim było to że rano sklep o 9.. To sobie pospałam nie? Na następny dzień skargę do samego właściciela opisując dokladnie sytuację.. A na jeszcze następny dostałam od mojej kierowniczki która nie wiedziała co zrobiłam jeszcze upomnienie na piśmie że niby to ja krzyczałam wtedy na nią i regionalna a nie regionalna na mnie (z kierowniczka nie zmieniłam ani słowa wiec to mnie rozbawiło) w momencie kiedy dostałam naganę do ręki zaczęłam się śmiać i jej powiedziałam że chyba ja uprzedziłam.. Się zdziwiła biedna.. Oczywiście od nagany się odwołałam pisząc do kierownika że przeciez ja juz do pana właściciela w tej sprawie, w rezultacie dopisano nam godzinę więcej, zapłacono za te nadgodziny (normalnie kazali nam je odbierać później) i regionalna porażka na zwolnienie z którego już nie wróciła.. Ja oczywiście miałam dość firmy (po prawie 3 latach) i znalazłam pracę w innym sklepie
Uff się rozpisałam
Mam nadzieję że już długo nie będziesz czekać na pieniądze
A bo mi się przypomniało raz pracowałam od 9 do 18 a później miśka być inwentaryzacja na 20 wiec po 2h wróciłam do pracy (pierwsze naruszenie przepisów) później inwentaryzacja trwała do 5 czyli zdecydowanie za dużo godzin byłam w pracy (drugie naruszenie przepisów) na inwentaryzacji była regionalna i stwierdziła ze mam wypisze do 4 bo się grzebałyśmy i ona skończyła już dawno inw. No tak ale my miałyśmy cały sklep do ułożenia na nowo.. (trzecie naruszenie) zwróciłam jej grzecznie uwagę, że to nie nasza wina i szybciej się nie dało to na mnie nawrzeszczała (to chyba czwarte naruszenie?). A najlepsze w tym wszystkim było to że rano sklep o 9.. To sobie pospałam nie? Na następny dzień skargę do samego właściciela opisując dokladnie sytuację.. A na jeszcze następny dostałam od mojej kierowniczki która nie wiedziała co zrobiłam jeszcze upomnienie na piśmie że niby to ja krzyczałam wtedy na nią i regionalna a nie regionalna na mnie (z kierowniczka nie zmieniłam ani słowa wiec to mnie rozbawiło) w momencie kiedy dostałam naganę do ręki zaczęłam się śmiać i jej powiedziałam że chyba ja uprzedziłam.. Się zdziwiła biedna.. Oczywiście od nagany się odwołałam pisząc do kierownika że przeciez ja juz do pana właściciela w tej sprawie, w rezultacie dopisano nam godzinę więcej, zapłacono za te nadgodziny (normalnie kazali nam je odbierać później) i regionalna porażka na zwolnienie z którego już nie wróciła.. Ja oczywiście miałam dość firmy (po prawie 3 latach) i znalazłam pracę w innym sklepie
Uff się rozpisałam
- Natasza
- Kontakt:
Ja w mojej firmie - sieciówce robie 6 lat prawie i kiedyś było tu inaczej, szału nie było ale jak na sklep dało rade a teraz z roku na rok coraz gorzej więc uciekam bo co za dużo to nie zdrowo !
U nas tez takie machlojki... jak prawie wszędzie teraz.
No ale ktoś świnie wyżywić musi
U nas tez takie machlojki... jak prawie wszędzie teraz.
No ale ktoś świnie wyżywić musi
- Lilith88
- Kontakt:
Wiem wiem że tak teraz wszędzie i to przeraża bo kiedyś było całkiem całkiem..
Ale za coś trzeba żyć no i ludzie się trzymają kurczowo swojej pracy a potem pracodawcy sobie pozwalają na coraz to więcej..
Ale za coś trzeba żyć no i ludzie się trzymają kurczowo swojej pracy a potem pracodawcy sobie pozwalają na coraz to więcej..
- Natasza
- Kontakt:
dokładnie tak...!
-
Foggy
Podziwiam Was, kobiety. Dla mnie to niewyobrażalnie dużo... Ale w sumie - za coś trzeba żyć, a ludzie wytrzymują po 25 lat w jednym miejscu... i dłużej...
Mnie na razie udaje się być "zleceniowcem" - przyjmuję robotę tu i tam, raz jest lepiej raz gorzej, ale jakoś się trzymamy, na karmę wystarcza
Pracowałam ponad rok na pół etatu (bo studia) i powiem szczerze - wolę ciągle latać i robić coś innego niż ciągle to samo, chodzić w to samo miejsce, do tych samych ludzi... Podziwiam wszystkich pracujących na etacie, ja po prostu nadaję się do czegoś innego. Może kiedyś zmienię zdanie jak zlecenia się skończą, ale mam nadzieję, że nie 
Mnie na razie udaje się być "zleceniowcem" - przyjmuję robotę tu i tam, raz jest lepiej raz gorzej, ale jakoś się trzymamy, na karmę wystarcza
- Natasza
- Kontakt:
Ja dzięki Bogu na umowę bo inaczej to przy moich L4 na połamane nogi to szybko by mnie wywalili i siedziałabym w domu za dramo ale na szczęście musieli płacić
Ja już też zygam tym samym, tą samą polityką firmy itd Czas na zmiany ! tylko wolałabym już dostac kasę z odszkodowania;/
- Lilith88
- Kontakt:
Umowa o pracę ma właśnie ten plus, że czy się jest chorym, czy na urlopie to płacą, bo muszą, ale w sklepach za mało płacą a nieadekwatnie dużo wymagają.. Jak już chcą robota to powinni płaci z 10k
a nie najniższą krajową plus premię której wyrobić nie można..
A ja wam powiem, że przez tą pracę po prostu przestałam lubić ludzi, doszłam do wniosku, że jest za dużo debili dookoła.. kierownicy i ci jeszcze wyżej potrafią zabić brakiem wyobraźni, a szczególnie ci od visual merchandising nosz proszę was, czasami miałam wrażenie, że oczekują ode mnie że sprawię cud i sklep się rozciągnie albo zmieni kształt.. porażka.. a klienci?? Ci oczekują, że złamię regulamin sklepu, bo chcą zrobić zwrot i koniec i nie dociera, że to nie mój sklep ani kierownika tylko gościa którego nigdy nikomu z pracowników sklepu nie będzie dane zobaczyć, bo czuje się zbyt ważny.. i tak pewna pani powiedziała mi "przecież może Pani zrobić mi zwrot, ma Pani na pewno taką opcję w systemie" ja, że mam ale nie wolo mi, a ona dalej swoje, bo co mi zrobią jak jej zrobię ten zwrot? to powiedziałam ok zrobię ten zwrot jak ma Pani dla mnie nową pracę.. babka się głupio uśmiechnęła i poszła.. a do tego wspomniane przez Natasze świąteczne przepychanki wrrr..
nieodpowiedzialne matki
wyfiokowane lale zadzierające nosa
normalnie budzi się we mnie morderca na samą myśl
po tych kilku ładnych latach pracy w galeriach mam na nie uczulenie dosłownie, nawet na zakupy już nie lubię chodzić..
A ja wam powiem, że przez tą pracę po prostu przestałam lubić ludzi, doszłam do wniosku, że jest za dużo debili dookoła.. kierownicy i ci jeszcze wyżej potrafią zabić brakiem wyobraźni, a szczególnie ci od visual merchandising nosz proszę was, czasami miałam wrażenie, że oczekują ode mnie że sprawię cud i sklep się rozciągnie albo zmieni kształt.. porażka.. a klienci?? Ci oczekują, że złamię regulamin sklepu, bo chcą zrobić zwrot i koniec i nie dociera, że to nie mój sklep ani kierownika tylko gościa którego nigdy nikomu z pracowników sklepu nie będzie dane zobaczyć, bo czuje się zbyt ważny.. i tak pewna pani powiedziała mi "przecież może Pani zrobić mi zwrot, ma Pani na pewno taką opcję w systemie" ja, że mam ale nie wolo mi, a ona dalej swoje, bo co mi zrobią jak jej zrobię ten zwrot? to powiedziałam ok zrobię ten zwrot jak ma Pani dla mnie nową pracę.. babka się głupio uśmiechnęła i poszła.. a do tego wspomniane przez Natasze świąteczne przepychanki wrrr..