Dropsio(*) i Cosiek - duet prawie doskonały

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Dropsio

Re: Dropś - fotogeniczny pan proś.

Post autor: Dropsio »

Jaki kurcze obrzydliwy?! :o Ja skakuny uwielbiam, te ich oczyska... Takie wielkie i błyszczące.
Dropsiowe będą, jeśli jutro będzie cieplej. Nie mam ochoty pstrykać w mieszkaniu...
odeta89

Post autor: odeta89 »

:shock: nie chcemy pająków. mnie nawet ze zdjęcia przerażają!
Dropsio

Czyli twierdzicie, że dziwna jestem? :lol:
Jutro postaram się o jakieś zdjęcia Dropsia, o ile pogoda nie spłata figla :P
Tymczasem... :twisted:
Obrazek
Obrazek
Edit: Poza tym jeśli potrzebujecie czegoś słodkiego, to na 92 stronie macie Dropsia ;)
Rajdek

Post autor: Rajdek »

Witam miłe towarzystwo :) jestem nu nowa Nasze prosiątko ma na imię Rajdek ur. 1maja ma 4tyg może jakieś wskazówki ? pozdrawiam miłego wieczorka :) Agnieszka :świnka2: :D :shakehands:
Dropsio

Rajdek - proponuję założyć wątek prośkowi i przeszukać forum - to prawdziwa kopalnia wiedzy! :D
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Dropsio pisze:Jaki kurcze obrzydliwy?! :o Ja skakuny uwielbiam, te ich oczyska... Takie wielkie i błyszczące.
Dropsiowe będą, jeśli jutro będzie cieplej. Nie mam ochoty pstrykać w mieszkaniu...
@Dropsiu, może zainteresuje Cię ten blog: http://swiatnaszkolorowy.blox.pl/2014/0 ... ykazu.html
Dzięki niemu nauczyłam się, że owady nie są obrzydliwe.
To nie reklama, po prostu uwielbiam ogladac te zdjęcia!
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Dropsio

Dziękuję :) Dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyna. :)
Sama uwielbiam robactwo, dla tego właśnie tak mnie ciągnie do makro... Większość owadów jest piękna, a jak się obejrzy je z bliska, ze wszystkimi szczegółami, to już w ogóle.
Dla mnie najbardziej niesamowite jest to, że kiedy idzie się po prostu na spacer, to widzi się ścieżkę, chmurki, drzewka, względnie jakieś kwiaty itp., natomiast jeśli idzie się z aparatem i jest się nastawionym, że "dzisiaj robię zdjęcia owadów", to nagle się zauważa, na każdym źdźble trawy siedzi jakieś małe cudo - muszka, motyl, pająk czy coś innego. Zupełnie inaczej się wtedy na świat patrzy ;)
Spróbujcie czasem wybrać się na spacer, ale skupcie się na szukaniu ptactwa czy owadów - niezapomniana wycieczka...

Jutro wstawię coś więcej, oprócz pajęczaków może znajdą się motyle, bzyki i inne zwierzaki w powiększeniu. (i w miarę możliwości Dropsik, jak już wcześniej wspominałam)
A dzisiaj jeszcze...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Najlepsze w skakunach są te ich oczka - masz wrażenie, że patrzy na Ciebie z taką... życzliwością? Przynajmniej ja mam takie odczucia. Dla mnie są przesłodkie i koniec.
boe22

Post autor: boe22 »

Mój pies uwielbia robactwo.... jeść! Dzięki temu żaden mały potwór nie snuje mi się po domu. Ostatnio ze smakiem schrupała pająka, blee :lol:
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

Dropsikowa ty masz normalnie smykałkę do robienia zdjeć... piękne te małe robale ci wyszły i nie sądziłam że są aż takie malutkie :D A te ich wyłupiaste oczka... życzliwość.. hmm... ja tam zobaczyłam raczej.... yyy... coś w stylu "podejdź no tu bliżej to na ciebie wskoczę"... brrrr :?
Czekamy na zdjęcia Dropsia :102:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

no nieeee.. trochę mnie nie było i tyle zaległości :o Dropsio miał pod swoją opieką taką małą śliczność? Super, że udało się maluszka uratować, podkarmić i przede wszystkim.. podrzucić mamie z powrotem ;)

Pewnie na żywo bym go kapciem potraktowała, ale trzeba przyznać, że na zdjęciach makro oczka ma faktycznie.. śliczne :szczerbaty:

Dropsio.. 7go jestem wolna, tylko że do ok.. 15-16stej chyba, bo potem już jestem umówiona na "imprę urodzinową" u znajomych 8-)
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”