Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę
Moderator: Pulpecja
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Re: Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę
Normalny, jak wiele innych. Łatwo dostępny, najczęściej używam właśnie tego. Ma słaby zapach, co jest zaletą.
No i fajnie
więc zamawiam. dziękuję za poradę

Cześć, chciałam się dowiedzieć czy taka ściółka jest na pewno bezpieczna dla świniaków: https://sklep.zoo-mar.pl/male-zwierzeta ... a-10l.html. Chodzi mi najbardziej o to czy jak ją jędzą to czy im nie zaszkodzi? Bardzo proszę o odpowiedź. Ma ktoś doświadczenie z tą ściółką?
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Wygląda na to, że jest dobra i bezpieczna. Weź tylko pod uwagę, że jest droga, a świnki bardzo brudzą. Obawiam się, że te 10 l szybko się zużyje.
Pytanie do używajacych Cat's best. Na ile czasu Wam wystarcza ten duży worek, chyba 40l, i przy ilu swinkach to zużycie. Mam wrażenie, że u mnie idzie on jak woda...
- Anula
- Miejscowość: Gliwice
- Kontakt:
A używasz tego zbrylającego? Jeśli to Twój pierwszy worek to masz tylko takie wrażenie, worek jest wielki, a żwirku jest dużo mniej od początku. Poza tym bardzo dużo idzie na pierwsze uzupełnienie, później już tylko się dokłada po trochę. Ja mam klatkę 140x70 cm i przy 3 wieprzach worek starcza mi na ok 3 miesiące.
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Ja używam zwykłego pelletu na całe podłoże zagrody, a cat's best jest tylko w kuwetkach. Worek 10l starcza na ok 1,5 miesiąca.meiss pisze:Pytanie do używajacych Cat's best. Na ile czasu Wam wystarcza ten duży worek, chyba 40l, i przy ilu swinkach to zużycie. Mam wrażenie, że u mnie idzie on jak woda...
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM

Mi starcza wór na 2 miesiące, tak teraz zobaczyłam kiedy kupiłam. Chyba moje Kluski za dużo sikają, bo już nastepnego dnia po sprzątaniu jest pełno mokrych plam. Jak korzystały z kuwety było nieco lepiej, ale się rozleniwiły i zamiast podnieść zadek by wejść do kuwetki, zatrzymywały się przed i sikały tam... Bestie małe z torbami chcą mnie puścić. w zwykłym pellecie denerwowało mnie to pęcznieni, potem pełno gór i dolin pod matą, ale jest dużo tańszy.
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
A moje panny są kuwetkowe 

Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM

3 miesiące?!Anula pisze:Ja mam klatkę 140x70 cm i przy 3 wieprzach worek starcza mi na ok 3 miesiące.

Ile go sypiesz? Cienka warstwa też nie zdaje egzaminu, bo wtedy mokry żwirek przykleja się do kuwety.