Polska przyroda

Dyskusje niekoniecznie o świnkach.

Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
lubię

Re: Polska przyroda

Post autor: lubię »

Dropsio pisze:A dzisiaj taka sytuacja nas zaskoczyła :szczerbaty:
Obrazek
Później samczyk złowił rybkę i nakarmił nią samiczkę - cudowna scenka. Niestety mi nie udało się jej uchwycić, ale tacie tak - później może podrzucę
WAS zaskoczyła?! Wiesz, co oni czuli...? :glowawmur: :nie_powiem: :szczerbaty:
Martuś, ciesz się, że Ci bobry jeszcze płota nie pogryzły, bo się zwierzę przełamało i coraz częściej używa elementów wioski do swoich projektów - obojętne, czy to sztacheta czy słup energetyczny. W każdym razie poczekaj... :twisted:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Mi nie mają co ukraść bo mieszkam w bloku :lol: Ale tak to jest...Coraz więcej terenów zabieramy zwierzętom i nic dziwnego, że podchodzą do domów :idontknow:
Obrazek
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Oficjalnie potwierdzam - wilgi przyleciały! :D Mamy parkę, latają, drą dzioby... Ale pomimo, że to duży, żółty ptak to nie da się ich wypatrzyć :idontknow:
Mam masę różnych zdjęć - więcej zimków, jaszczurów, gąsiorków i kij wie czego jeszcze. Niestety czasu mam już mniej, bo w sobotę mam ważny konkurs, ale obiecuję potężną porcję zdjęć po weekendzie :D
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Dropsio

Martuś, ile kwiatków! :lol:

Dorwałam małpę. Jutro chyba zapowiada się dłuższa zasiadówa... :D
Obrazek

Tato był dzisiaj na spacerze i widział z daleka liski - także żyją i mają się dobrze chyba :)
Dropsio

Liski mają się świetnie - dzisiaj siedziałam koło nory grubo ponad pół godziny i napatrzeć się na nie nie mogłam. Chyba mnie widziały, ale zupełnie ignorowały moją obecność. Trzy maluchy były po bieganiu tak wykończone, że później ledwo wpełzły do norki. Został tylko jeden leń którego niestety wypłoszyłam przy wycofywaniu się...
Później będzie pełna dokumentacja, bo jest na co popatrzeć - cztery kulki trochę podrosły, są śmielsze. Dwa to najwyraźniej typy "zostaw mnie i daj mi spać" - i to głównie robiły. Dwa pozostałe szalały, goniły muchy i rozglądały się za ptakami. Cudowne :love:
Na razie macie jednego z leniuchów :love:
Obrazek
katiusha

Post autor: katiusha »

Ale kwiatowości! Liski coraz większe :love:
Dropsio

Liski rosną, na pyszczkach pojawiają się białe plamy, oczka ciemnieją... Mam masę fotek, ale jakoś nie bardzo mam kiedy usiąść i faktycznie coś wybrać. Do tego kilka fajnych ptasich portretów się nazbierało :)
Od kilku dni co rano w ogrodzie pojawiają się dwie wilgi! Jeszcze nie udało mi sie ich obfocić, może w czwartek ;)

Na dobranoc mak ;)
Obrazek
Tu-Tu

Post autor: Tu-Tu »

Przeglądnełam cały wątek.Jest super.Piękne fotki :D
Dudusiowo

Post autor: Dudusiowo »

Ale pięknie tu w tym wątku :love: Na pewno będę często zaglądać ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze sprawy”