Tygrys i Felek - szalony duet już adoptowany :) [Bydgoszcz]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Tygrys i Felek - szalony duet już adoptowany :) [Bydgosz

Post autor: jolka »

Ogromnie się ciesze i kibicuję chłopakom :buzki: :fingerscrossed:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
MartaMG

Post autor: MartaMG »

Ja się cieszę że ich dostałam ;)
MartaMG

Swiniaczki jedzą, mają się dobrze, gadają ze sobą, a Tygrysowi włączył się instynkt opiekuńczy - gdy tylko próbuje dotknąć Felka, on go zakrywa i furka a sam czasem się odsuwa a czasem daje się dotknąć, gdy jest dalej od Felka. Grzeczni są obaj, bojki nie było, tylko dwa razy Tygrys furknal na malucha. ;) są sploszone np zastygaja jak wstanę z krzesła i mój cień na nich padnie albo gdy mi coś upadło na podłogę, ale Jak mają spokój to.się tula, jedzą, chodzą po klatce (na razie ich nie vbrałam z klatki, bo nie chce na sile wyjmować jak się boją), ale dają się przekupić, dziś Feluś poszedł do mnie y wyrwał z ręki kawałek jabłka, a Tygrys mnie powachal ;) fotki będą jak się nauczę tu wstawiać i jak świnki nie będą się już bać. Kochane, grzeczne dzieciaki ;)
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

O, jak to dobrze, że mają swoją Dużą :-) :shakehands:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

O tak! Będzie z nich Duża miała pociechę!
MartaMG

Fajne są, Tygrys momentami wredny, z charakterkiem, a Felek to taka przylepka ;) dal się już oswoić na kuszenie ogoreczkiem i tak fajnie chrumkał przy glaskaniu, zdążył osikac mi tapczan i mnie ;p a Tygrys na razie nie lubi brania ma ręce, choć zmuszam go, gdy im czyszcze - nie da się ogarnąć klatki jak panowie są w środku. W miarę oswajania ich wielka miłość przechodzi, choć lekka kłótnia jest zwykle raz czy dwa,na,dzień, bez gryzienia, dostały tunel i hamaczek, przy czym tunel jest dobry do chowania się przed sobą nawzajem i przede mną, a hamak do lezenia pod spodem, dry bed jest tak miękki i puchaty, że hamak Tygrys potraktowal jako daszek, mimo, że jest nisko zawieszony, fotek mam niewiele, boją się migawki i zaczynają turkac jak próbuje im zrobić kilka pod rząd, tym, co mam podzielę się jak.usiade do kompa bo na razie operuje na telefonie

Iza, czy u ciebie Tygrys tez był bardziej nieufny od Felka na początku? ;) bo ci powiem, jest na odwrót niż mówiłaś, są u mnie dopiero od niedzieli, a Felek chętnie bierze z ręki, daje się wyjąć łatwo z klatki i głaskać ;) a Tygrys da się wyjąć, z foszkiem i głaskanie niby lubi bo też chrumka ale myśli, jak tu uciec, ale po mieszkaniu się boją biegać, puściłam je na dywan w dużym pokoju, by im posprzątać to siedziały potem.pochodziły i z dywanu nie chciały zejsc w kąty pokoju, w ogóle śliczne są i jak im zgadza światło to chyba śpią, bo ich nocą nie słyszę, tylko nad ranem jak się robi jaśniej, kochane, grzeczne prosiaki :świnka2:
MartaMG

Obrazek

Obrazek
Moi chłopcy ;)
MartaMG

A tu już ze mną na pieszczotach ;)

Obrazek

Obrazek

Nie przerazcie się wygladem wybiegu, te kratki to 1/3 a obecnie stosuje jego elementy tylko do zagrodzenia newralgicznych punktów np na zasadzie ustawienia w literę U ;) bo dla samych Świnek nawet taki osmiokatny jest nieinteresujacy, pokój kręci je dużo bardziej ;)
Awatar użytkownika
Iza
Miejscowość: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: Iza »

Wiadomka, bieganie po pokoju jest najciekawsze :)

Ale się cieszę, że w końcu pięknie się ułożyło, no i ten widok...
MartaMG pisze:Obrazek
Bezcenne :love:
MartaMG

Widok się rzadko pojawia, no ale jednak ;) gryzienia do tej pory nie było, jedynie fukanie i gonienie ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”