Poznańskie świniory - koniec pewnego rozdziału.
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Major, Olesia, Gryzelda
Teoretycznie można jej przedłużyć życie podając kroplówki i erytropoetynę, sprawdzimy czy to poprawi jej samopoczucie. Jeśli nadal będzie obolała i trzeba ją będzie karmić przymusowo... To chyba nie ma większego sensu
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Jeśli jej się poprawi to ok, ale jak będzie cierpieć to będzie trzeba podjąć tą trudną decyzję
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
Bardzo współczuję że musisz podjąć tą trudną decyzję, ale pamiętajmy żeby przede wszystkim kierować się dobrostanem zwierza jak to się mówi. Jeżeli świniak cierpi przez codzienne zabiegi, ma być stale na zastrzykach itp itd to trzeba w pewnym momencie powiedzieć dość...
Zgadzam się. Chociaż nie wyobrażam sobie takiej decyzji...strasznie to musi być trudne. Ale nie o nas chodzi, tylko o prośki...joanna ch pisze:Bardzo współczuję że musisz podjąć tą trudną decyzję, ale pamiętajmy żeby przede wszystkim kierować się dobrostanem zwierza jak to się mówi. Jeżeli świniak cierpi przez codzienne zabiegi, ma być stale na zastrzykach itp itd to trzeba w pewnym momencie powiedzieć dość...
Tak czytam sobie moje wcześniejsze posty i nie mogę uwierzyć, że jeszcze tydzień temu byłam gotowa zwierza uśpić... Gryzelda po kuracji Marbocylem je sama! Co więcej, jak mnie widzi, podchodzi na tych swoich sztywnych nóżkach, podnosi nosek i wącha, co tam smakowitego niosę Nie chce jeść żadnego granulatu, dlatego wciąż ją dokarmiamy, ale zieleninę, warzywa, siano i ziółka wciąga aż miło!
Musimy zmienić dietę, Herbi care ma trochę za dużo wapnia i białka, co pewnie jest jedną z przyczyn niekorzystnych wyników. JR Farm Grainless odpada, mimo rewelacyjnego składu (u mnie żadna świnka nie jest w stanie ugryźć tych wielkich peletek).
Ta świnka, mimo cherlawego ciałka, ma w sobie mnóstwo siły; już kilka razy byłam przygotowana na najgorsze, a ona wciąż wraca do żywych... Niesamowita wola życia!
Musimy zmienić dietę, Herbi care ma trochę za dużo wapnia i białka, co pewnie jest jedną z przyczyn niekorzystnych wyników. JR Farm Grainless odpada, mimo rewelacyjnego składu (u mnie żadna świnka nie jest w stanie ugryźć tych wielkich peletek).
Ta świnka, mimo cherlawego ciałka, ma w sobie mnóstwo siły; już kilka razy byłam przygotowana na najgorsze, a ona wciąż wraca do żywych... Niesamowita wola życia!
- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
A Rodicare Basic z dodatkiem kozieradki?
Mamy, przez jakiś czas mieliłam i dawałam zamiast karmy ratunkowej - pluje tym na odległość.
Jedyne, co mogę powiedzieć po przeczytaniu tych 10 stron to: SZACUN
a ja wierzę w to, że Gryzelda da radę jeszcze długo cieszyć się życiem i mocno za to trzymam kciuki
Trzeba przyznać ,że gdyby nie koronka u Rubi to ciężko byłoby rozpoznać która to Olesia a która Rubi .
Major nas ( mnie i mamę) po prostu powalił na kolana , ma swietne umaszczenie jak poskładany z dwóch świnek ,albo przerobiony w fotoszopie .
Major nas ( mnie i mamę) po prostu powalił na kolana , ma swietne umaszczenie jak poskładany z dwóch świnek ,albo przerobiony w fotoszopie .