Zdjęcia naszych klatek

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
Madeline

Re: Zdjęcia naszych klatek

Post autor: Madeline »

Ja za drybed 100x50 zapłaciłam 45zł z wysyłką :)
Olivianna

Post autor: Olivianna »

Oo to faktycznie nie drogo, ja w necie widziałąm cany to poniżej 100zł nie schodziły. A to od razu trzeba kupić 2. Dzięki wielkie za info, jak będzie nowa klatka to i drybet będzie :)
Madeline

Kup tyle ile Ci będzie trzeba, możesz mieć jeden, i w klatce dawać tydzień drybed,, tydzień same trociny np :) Ja w lecie rzadko używam drybedu, bo prośkom za gorąco, ale na zimę jest w sam raz, i teraz Uszatej skórka z łapek schodzi to siedzą cały czas na drybedzie :)
Olivianna

Od trocin skórka jej zaczęłą schodzić? O kurcze, żadna moja świnka nigdy tak nie miała, a trociny mam swoje, tzn. od taty z pracy. Te kupne w ogóle mi nie odpowiadały, bo miały masę pyłów, świnki po nich kichały i czasami jakieś ostre patyczki, jakieś takie odłamki w nich były.
Madeline

No Uszata też nigdy nie miała problemów a tu taki psikus :P wygodnicka się zrobiła :102:
Madeline

No Uszata też nigdy nie miała problemów a tu taki psikus :P wygodnicka się zrobiła :102:
Olivianna

Widziałam, że ktoś wstawiał foto klatki z maxi zoo, wiem że tam kuwetę i kratki kupuje się oddzielnie, orintuje się ktoś ile to kosztuje? Bo w necie nei ma podanych cen.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Mam taką klatkę
Obrazek
Myślę nad rozbudową ale tacie nie bardzo chce się bawić w robienie nowej klatki więc szukam alternatywy to tej części siatkowanej bo dół zostaje szklany na wys. ok 13cm. Znalazłam fajny kojec, który mogłabym przerobić na górną część tylko, że oczka są 5cm a teraz mamy 1cm...
Świnki raczej nie powinny sobie nic zrobić przy tak dużych oczkach (chodzi mi o utknięcie)? Może ktoś coś innego podpowie z czego szybko można zrobić klatkę?
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Ja mam kratki C&C i te starsze też mają oczka na 5x5cm. Świnka (dorosła) nie utknie, bo głowy całej nie przełoży- Szkatuła przekłada pół pyszczka, a twoje są..."dorodniejsze" :szczerbaty:
A może do tego kojca, który masz na oku dorobić dół/kuwetę z pp lub poliwęgla? kojca nie musiałabyś wtedy docinać tylko stałby na zewnątrz kuwety.
Lilith ostatnio kupiła polipropylen kanalikowy (gr 5mm) w Mrówce chyba za 12zł- płyta 1x2m (?) :think: Masz gdzieś "PSB Mrówka" pod ręką?
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Tylko ten kojec co upatrzyłam ma 70x70 cm więc i tak musiałabym go przerabiać bo 70 cm to za wysoko ;) Myślałam żeby przeciąć na pół to wtedy byłoby 35cm i do tego z 10-15 cm szyby. A wolę mieć dno zrobione ze szkła bo dokładnie widzę prosiaki i one wszystko widzą :102:

Mi się wydawało, że C&C mają oczka 2,5cm :think:
Ostatnio zmieniony 31 sty 2016, 20:07 przez martuś, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”