Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę
Moderator: Pulpecja
Re: Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę
Nie wiem, czy u Kosmus siedzą na samym żwirku, ale w przypadku CBE+ to akurat nie byłoby nic złego - jest bardzo drobny, lekki i nieregularny w kształcie, raczej jak krzyżówka trocin z drobnym żwirem (takim prawdziwym), wygooglaj sobie grafiki, bo ciężko to opisać 

W poniedziałek kurier przywiezie mi paczkę, to zobaczę na żywo
trochę się boje ze moja mordka będzie skubac matę
ma tendencję do kosztowania wszystkiego dookoła.

Prośki siedzą na macie, która jest na żwirku (łatwiej sprząta się grubsze rzeczy
).
Ja Świnki mają sianko, karmę i trochę zielonego od czasu do czasu, to nie szukają maty do gryzieni, no chyba, że się zezłoszczą
ale to raczej odgryzanie, a nie jedzenie.

Ja Świnki mają sianko, karmę i trochę zielonego od czasu do czasu, to nie szukają maty do gryzieni, no chyba, że się zezłoszczą

Zwirek dojechał, na maty jeszcze czekam. Ale chyba już dziś wyłoże kuwete zwirkiem a je poloze na niego jak dojadą. Bo niestety ale trociny z chipsi są straszne i wchodzą małej wszędzie, boje się żeby mi jakiegoś zapalenia nie dostała
Wygląda ciekawie... dołączam się do pytania.martuś pisze:Czy ktoś używał takich podkładów http://allegro.pl/maty-podklady-dla-psa ... 01236.html? Teoretycznie super chłonne ale ciekawe jak to jest w praktyce
Ja równieżLizaczek pisze:Wygląda ciekawie... dołączam się do pytania.martuś pisze:Czy ktoś używał takich podkładów http://allegro.pl/maty-podklady-dla-psa ... 01236.html? Teoretycznie super chłonne ale ciekawe jak to jest w praktyce
Nie używałam, cenę mają średnią, więc można spróbować. Tylko trzeba sporo kupić, żeby się opłacało z przesyłką. Albo mieszkać w Chełmży 

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Odnośnie tych podkładów - miałam i jakoś rewelacyjnie nie działały. Nie widziałam różnicy pomiędzy zwykłymi a tymi.
Mam pytanie o cats best eco plus. Skoro to jest żwirek zbrylający to czemu jest tak polecany dla świnek?
Szukam jakiegoś fajnego podłoża bo pomału kończy mi się darmowa dostawa trocin a widzę, że wszyscy chwalą sobie cat's best tylko nie wiem czy nic by się nie stało świnkom jakby go zjadły?
Mam pytanie o cats best eco plus. Skoro to jest żwirek zbrylający to czemu jest tak polecany dla świnek?

Ten zwirek zbryla się dopiero kiedy wyschnie. Wiec nie ma strachu bo w swinskim brzuszku raczej sucho nie jestmartuś pisze:Odnośnie tych podkładów - miałam i jakoś rewelacyjnie nie działały. Nie widziałam różnicy pomiędzy zwykłymi a tymi.
Mam pytanie o cats best eco plus. Skoro to jest żwirek zbrylający to czemu jest tak polecany dla świnek?Szukam jakiegoś fajnego podłoża bo pomału kończy mi się darmowa dostawa trocin a widzę, że wszyscy chwalą sobie cat's best tylko nie wiem czy nic by się nie stało świnkom jakby go zjadły?

Kupiłam 20 litrów na start, na klatkę 120 na 56 poszło mi jakieś 8 na wyłożenie.