Dostał surówkę z selera i jabłka- to może i trochę wciągnął. Plus 10 ml karmy produkcji Porcelli (mam nadzieję, że nie straciła swych cennych właściwości). Zjadł chętniej, niż Herbi Care. Z sianem tez sobie jakoś radzi.
No i teraz już nie wiem, czy do tego wszystkiego fundować mu jeszcze korektę.. Ale chyba muszę.
A widzisz- a on już drugi raz ma górne trzonowce ułamane przy samych dziąsłach.
Byliśmy dziś na korekcie, ale nie dało się zrobić takiej dokładnej, bo rozwierak się oczywiście zakłada na siekacze górne i dolne, a u niego górnych brak. Jeden trzonowiec, który najprawdopodobniej najbardziej mu przeszkadzał- skrócony. Z resztą powinien sobie poradzić. Za 2-3 tyg możemy pokazać się do kontroli (zwłaszcza, jak znowu zacznie memłać i zgrzytać). No i trzeba patrzeć, czy siekacze odrastają. Bo jak się ułamały głębiej, to będzie nieciekawie.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2015, 18:11 przez silje, łącznie zmieniany 1 raz.
Aaa, takie cusik miałam nawet na chore stawy Tedzia od Cioci Sosnowej. Tylko właśnie się kończy i nie wiem gdzie kupić. W Malborku widziałam kiedyś, że mają sporo z tej serii- oprócz Strong Bones właśnie. Czyli to na zęby też dobre? Mam nadzieję, że nie rosną szybciej, tylko są lepsze jakościowo. A Ty gdzie dostałaś? U weta?
Pani Judyta z MV nam zaleciła, po tym jak zobaczyła siekacze Quika.
Później p. Kasia (też MV) potwierdziła, że ten preparat czyni cuda. Ogólnie poprawia stan świnek i ma też spory wpływ na jakość ząbków. Mówiła, że rosną białe i zdrowe.
Quika siekacze ( mimo, że z problemami cały czas) wyglądają już zupełnie inaczej niż na początku. Witek ma śliczne białe zębolki..też dostaje 5 kropli dziennie.
To postaram się to zdobyć. U Juniora jest ciągle coś nie tak z tymi zębami. Na oko nie są złe, ale zawsze dolne były ładniejsze, niż górne. No i przerosty. Na pewno mu nie zaszkodzi, a może pomoże.