Fango i Ezra oraz chomiki z Podrikowa :)

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Re: Gagat, Nadia, Baccara ❤ moje kochane nie-świnki :P

Post autor: Miłasia »

Trzymamy kciuki całym stadkiem za malutką :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Wiktoria

Post autor: Wiktoria »

Również trzymam mocno kciuki za zdrówko Nadii :fingerscrossed: :fingerscrossed:
elka_w

Post autor: elka_w »

Jak tam kruszynka mała ?
podrik

Post autor: podrik »

W nocy czuła się nieco lepiej, zaczęła walić łapami po ścianach, że chce wyjść. Zjadła prawie wszystko co jej dałam, a dałam jej podwójna porcje, żeby sobie wybrała co będzie chciała z mieszanki. Zrobiła sobie wielkie gniazdo do spania z koców i chusteczek. Teraz walczy z transporterem - wczoraj tego nie robiła, nie miała siły. Zobaczymy co będzie, zaraz jedziemy. Myślcie o niej ciepło...
elka_w

Post autor: elka_w »

Czekamy na info :)
podrik

Z racji tego, że układ oddechowy nadal nie funkcjonuje jak należy i stwarza ryzyko niepowodzenia operacji... - nowa strategia.

Mocz dziś po lekach lepszy niż wczoraj, ale nadal daleki od ideału. Zrobiliśmy też USG, na którym widać powiększenie macicy z jednej strony. Wydzielina została tez zbadana pod mikroskopem i potwierdza obecność roju bakterii wszelakich.

Malutką będziemy najpierw podleczać do stanu, w którym będzie mogła mieć zabieg. Do niedzieli będzie dostawać w zastrzykach antybiotyk (Enro) oraz Alizin (Aglepristonum; jest to lek dla psów, ale po szperaniu w Internecie znalazłam, że niektórzy lekarze stosują go też u chomików i postanowiliśmy spróbować) lek blokujący wpływ hormonów na macicę i 'otwierający ją' co ma ułatwić usuwanie wydzieliny ropnej.

Prawdopodobnie w poniedziałek, o ile stan poprawi się wystarczająco, zostanie przeprowadzony zabieg.

Mała będzie wtedy pod opieką Najki...

Niestety - mam zaplanowany od pół roku wyjazd służbowy i naprawdę muszę wyjechać... Będę więc niestety sama trzymać z daleka kciuki za moją małą i się zamartwiać..

Kciuki nadal wskazane!
Dorota Mimbla

Post autor: Dorota Mimbla »

:fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Laraine

Post autor: Laraine »

Będzie dobrze :fingerscrossed:
Ann

Post autor: Ann »

Jejku, że Ci się to akurat z tym wyjazdem złożyło... Trzymam kciuki za malutką :fingerscrossed:
podrik

Ann pisze:Jejku, że Ci się to akurat z tym wyjazdem złożyło... Trzymam kciuki za malutką :fingerscrossed:
mała będzie w świetnych rękach i dwie ulice dalej od weta prowadzącego (ja się muszę przez pół miasta tłuc..) więc akurat tylko tyle mnie martwi, że mnie tam nie będzie...
pozostałe chomiczki zostaną z narzeczonym.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”