Elzunia [*], Arcia i Fineaszek [*]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gren
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Elza i Aria - już w DS

Post autor: gren »

Halo, halo!
Jak tam zagroda? Powstała już?
Fajny awatar :love: . Czy to obraz wylicytowany na bazarku? Może wstawiłabyś większą wersję w wątku?
I oczywiście wyczekuję nowych zdjęć stadka!
Dawna grenouille ;)
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Ale przepiękne stadko!
Awatar użytkownika
Inez1989
Kontakt:

Post autor: Inez1989 »

Zagroda wciąż w planach niestety... Wreszcie muszę się wziąć za nowe lokum bo mebelków od Pastuszka przybywa i miejsca już brakuje. Co tydzień zmieniam Im wnętrze a One wciąż są zdziwione i zaskakują mnie swoimi pomysłami jak można wykorzystać nowe rzeczy, np. Elżbietka. Okazało się, że paśnik wcale nie musi służyć do siedzenia a tunel do przejścia na hamak.
Elżbietka widzi to tak: "Położę swój piękny kuper na paśniku, żeby Moja Pani nie zamartwiała się gdzie jestem a brzuszek i główkę schowam w tunelu, bo jest już przecież po godz..22. My chcemy spać a Oni wciąż siedzą przed komputerami. Ech... " :rotfl:
Obrazek
Obrazek

Fineasz jak widać również już śpi, tylko mu nóżka wystaje.
Obrazek

Elżbietka się wyleguje. Proszę nie zwracać uwagi na futerko, bo byłyśmy przed kąpielą i czesaniem. Teraz jesteśmy piękne co widać po kuperku na pierwszym zdjęciu. :D
Obrazek

Dziękujemy Gren. Tak, to portret wylicytowany na bazarku. P.Karolina, która jest Aniołem zgodziła się zrobić również drugą wersję portretu - o wymiarach standardowej ramki. Ten malutki portrecik znajdzie się w Medi na szczycie piramidy ze zdjęciami.
Obrazek

Tak w skrócie, żeby się nie rozpisywać to u Nas wszystko w porządku. Byliśmy na koniec stycznia na kontroli (Swoją drogą jeżdżę co miesiąc z całym stadem. Po chorobie Elżbietki nie mogę się wyzbyć uczucia niepokoju. W lecznicy mają mnie już dość. ) P.Doktor kazała przejść Elżbietce na dietę bo jest mówiąc wprost OTYŁĄ i rozpuszczoną Świneczką. Lecz powiedz Gren... Jak ja mam Jej nie rozpieszczać??? Wszystkie 3 dobijają już do kg. Na koniec marca mamy kolejną wizytę, będziemy robić zdjęcie rtg. Sprawdzimy czy zmniejszają się zrosty, lecz muszę przyznać, że po oddechu poprawy nie widać i nie słychać ale żyjemy sobie powolutku... Oszczędzamy Elzunię jak możemy, nie stresujemy Jej bez potrzeby i jest ok. Dostają cały czas Enterobiotic, ograniczyłam Im do 2 razy w tygodniu i kupki są już w porządku bez smrodku na całe mieszkanie. Oprócz tego szaleją, skaczą, rozmawiają ze sobą i Nami cały czas a wczoraj w nocy któraś śpiewała. :o Co to może znaczyć?
Jak tam u Was Gren? Wszyscy zdrowi? Może się wreszcie wybierzesz do Nas, co? :buzki:
katiusha

Post autor: katiusha »

Ależ kudłate piękności Obrazek Meble zawodowe mają i bardzo oryginalnie je okupują :lol: Obrazek miodzio :like:
Awatar użytkownika
Inez1989
Kontakt:

Świneczki bardzo dziękują za słowa pochwały. :buzki: Cieszymy się, że odwiedziła Nas nowa osóbka. :)
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Nie wiem, która pani doktor uważa, że świnka, która dobija do kilograma jest OTYŁA, ale ja bym jej radziła się chwilę zastanowić na sobą, bo u niej diagnozuję zaawansowaną anoreksję przemieszczoną. Albo i nie przemieszczoną. To nie są charty, tylko kawie domowe. Jakby ważyła 1200 przy tej rasie, to rozumiem.
A rozpieszczona? Co, masz je budzić o piątej rano i kazać robić 100 pompek?
Więcej nie napiszę, bo mi się krew gotuje.
Awatar użytkownika
Inez1989
Kontakt:

Myślę Sosnowa, że uwaga P.Doktor wynikała z tego, że Elżbietka ma tylko 1 płuco sprawne i im więcej gram u Elżbietki tym ciężej Jej się oddycha co widzę niestety. Ja przynajmniej tak to sobie tłumaczę... :idontknow: Wiesz... Ja to właściwie nawet nie wiem jak bym miała wziąć się za odchudzanie mojej Elzuni. :idontknow: Mam Jej nie dawać warzyw a Fineaszowi i Arii tak, czy mam odchudzać całe stado? Nie wiem... Przecież to nie możliwe, wolę nawet nie myśleć jak by było Jej smutno. :cry: P.Doktor kazała Jej zgubić 50 g. Powiedz jak ja mam to zrobić? Jak się odchudzają świnki?
U Was wszystko w porządku Kochana? Świneczki jedzą karmę od Ciebie w postaci suchej, nasypałam Im w tamtym tygodniu jak skończyła mi się CV. i Im posmakowała. :buzki: :D
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

A która? takie małe granulki czy pałeczki? Granulki to trovet i on jest chyba bez dodatku cukru, bardzo dobry na ząbki i brzuchol. pałeczki do rodi care basic, raczej tuczące, ale super zdrowe, z tym, że nie słyszalam o świni, która to je tak ot, raczej jako dodatek do ratunkowej się stosuje.
Co do odchudzania,możesz całemu stadu odstawić owoce oraz marchew, bo to najbardziej tuczy, za to więcej cykorii i np. wprowadzić sieczkę a zmniejszyć ilość granulatu. U nas to daje bardzo dobre rezultaty bez szkody dla świń.
Awatar użytkownika
Inez1989
Kontakt:

Obie karmy bardzo chętnie jedzą. :) Gdzie można kupić sieczkę? Wyłącznie przez internet? Chętnie jadły sieczkę kupioną od Kimery kupioną na bazarku. :)
Awatar użytkownika
gren
Kontakt:

Post autor: gren »

Inez1989 pisze:Tak w skrócie, żeby się nie rozpisywać to u Nas wszystko w porządku. Byliśmy na koniec stycznia na kontroli (Swoją drogą jeżdżę co miesiąc z całym stadem. Po chorobie Elżbietki nie mogę się wyzbyć uczucia niepokoju. W lecznicy mają mnie już dość. ) P.Doktor kazała przejść Elżbietce na dietę bo jest mówiąc wprost OTYŁĄ i rozpuszczoną Świneczką. Lecz powiedz Gren... Jak ja mam Jej nie rozpieszczać??? Wszystkie 3 dobijają już do kg. Na koniec marca mamy kolejną wizytę, będziemy robić zdjęcie rtg. Sprawdzimy czy zmniejszają się zrosty, lecz muszę przyznać, że po oddechu poprawy nie widać i nie słychać ale żyjemy sobie powolutku... Oszczędzamy Elzunię jak możemy, nie stresujemy Jej bez potrzeby i jest ok. Dostają cały czas Enterobiotic, ograniczyłam Im do 2 razy w tygodniu i kupki są już w porządku bez smrodku na całe mieszkanie. Oprócz tego szaleją, skaczą, rozmawiają ze sobą i Nami cały czas a wczoraj w nocy któraś śpiewała. :o Co to może znaczyć?
Jak tam u Was Gren? Wszyscy zdrowi? Może się wreszcie wybierzesz do Nas, co? :buzki:
Wiesz, że Elza jest rozpuszczona to nie nowość, ale że gruba?! Jak przypomnę sobie to chore, włochate chuchro to trudno mi uwierzyć, że jest grubaskiem. 1 kg to wspaniała waga :jupi: Cieszę się , że po tych wszystkich przejściach przyszedł dla Was lepszy czas.
A u nas? Powolutku... Stadko mi się coraz bardziej starzeje, więc i różne świnkochoroby nas nie omijają. Świnki żyją powolutku i leniwie a ja wciąż cierpię na brak wolnego czasu. Ale pamiętam o Was i jak tylko znajdę wolnąchwilę to wpadam z wizytą! :buzki:
Dawna grenouille ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”