Czterej królowie i Hotel pod Zielonym Ogórkiem

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Trzej królowie i inni

Post autor: Pulpecja »

Trzej królowie dostali w święta swoją choinkę. Trochę krzywa, ale po świątecznych przygotowaniach tylko taka lekko wygięta pietruszka mi została.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W końcu szaleństwa świnstewek z choinką ściągnęły Salema. Patrzył zdumiony, co one w tym widzą.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Kontakt:

Do moich prosków też zawitał świnkomikołaj, trochę późno, ale oni są przekonani, że do świnek przychodzi między świętami Bożego Narodzenia a Nowym Rokiem ;) .
Wcześniej nie miałam czasu na szycie, nawet do zdjęć jeszcze nie zdążyłam wszystkiego skończyć.
Ale świnki i tak były bardziej od prezentów zainteresowane bieganiem wokół choinki.
Najpierw szybki rzut oka na prezenty, by zaraz zostać wciągniętym pod choinkę:
Obrazek

A potem któryś od czasu do czasu pojawiał się...
Obrazek

by za chwilę błysnąć zadem i zniknąć:
Obrazek

Czasami udało mi się złapać któregoś przebiegającego przez materacyk:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trochę chłopcy podreperowali siły przy miseczkach i biegali dalej zostawiając swoje prezenty pod choinką :szczerbaty:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Przeczytałam calutki wątek (dużo tego nie ma.. Musisz się poprawić Pulpecjo :nono: :D )
Świnki są przepiękne :love: I jestem pod wrażeniem że tak ładnie razem żyją sobie, szkoda, że moi panowie tak nie chcą..
Rudy nos Pulpeta jest uroczy, Julian ahh.. Julian.. Za samo imię się go kocha :lol: No ale oczywiście cała trójka jest wspaniała prawdziwi królewicze, podrap ich odemnie za uszkiem!
katiusha

Post autor: katiusha »

Trafiłam do zwierzakowego raju Obrazek Panowie to faktycznie błękitna krew! Imiona mają bezbłędne :102:
Salem II - zakochałam się, w psinkach i kotce też :love: A zdjęcia z wypasów na trawie, odwiedzin świńskich gości... Bezcenne..Obrazek
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Kontakt:

Świnkowy raj? No może? Chociaż moi panowie pewnie mieliby sporo zastrzeżeń - zwłaszcza wczoraj, bo po wybiegu było czesanie i obcinanie pazurów. I mimo że każdy pazurek słono był opłacony natką pietruszki, to i tak to wyglądało tak:
:angry: :angry: :angry: .
Świńskie wakacje :D - to jest to! Lubię ten czas, kiedy jestem świńskim hotelarzem na pełny etat (ale przyznam się, że potem doceniam trójświnkowe stado - i jeszcze bardziej podziwiam osoby, które mają tyle świń zawsze).
Marzy się nam z Kimerą prawdziwy pignik - może wreszcie w tym roku uda się łodzian zebrać?
katiusha pisze: Panowie to faktycznie błękitna krew! Imiona mają bezbłędne
Miło mi. Staraliśmy się dobrać imiona do zacnych świńskich zadów. Choć efekt końcowy jest rezultatem kompromisów. Ja chciałam, żeby Diego miał na imię Klopsik, a córka chciała, żeby Pulpet miał na imię Sid. Za to w sprawie Króla Juliana nie miałyśmy wątpliwości.
Lilith, postaram się poprawić. Ale pomyśl, gdyby wątek był dłuższy, to by Ci się nie chciało czytać całości :szczerbaty: .
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

jak się błyszczą chłopaki :love:
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Kontakt:

Błyszczą się. O tak. Zwłaszcza agutki. A dawno nie były prane. Ale przyjdzie i ten dzień :szczerbaty: .

Katiusha weszła mi na ambicję tym świńskim rajem, więc wzięłam psy (już domagały się spaceru) i poszłam do lasu.
A oto co przyniosłam:
Obrazek

Chłopaki bez namysłu zabrali się za konsumpcję.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oto moje gruchy! Widok z góry. Diego
Obrazek

Pulpecjusz
Obrazek

Król Julian
Obrazek

Po chwili mało co zostało. Pulpecik trącił noskiem zadek Króla Juliana, a Julian podskoczył (niestety akurat w momencie robienia zdjęcia)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

A zdjęcia z lasu to pies? :lol: no psu też mogłaś fotę strzelić...
A może Pulpecjusz czeka na dokładkę? :laugh: albo stara ją sobie sam...wygrzebać :rotfl:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
katiusha

Post autor: katiusha »

Czy to jest...TRAWA..? :shock: No przecież mówiłam, świński raj :szczerbaty:
Trochę mam daleko do lasu, ale może plecak z prowiantem i trzeba będzie w knieje się zapuścić.
Ten podskok uwieczniony jest zawodowy :lol:
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Hihihihi no pewnie by mi się nie chciało :D ale juz przeczytałam i możesz pisać więcej ;) no cudne zadki maja panicze :love: Poprostu marzenie :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”