Puchata lwica i dwie córy- Ciastka ćwierka str.142

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Mk1609

Re: Puchata lwica i dwie córy

Post autor: Mk1609 »

W kuchni? Nie masz tam nic na gaz? Jak czyściłam lokum chłopaków zaraz po odbiorze (używana przez dwie świnki) to się przeraziłem, dużo spalonego gazu na prętach było a tą maź rozpoznam wszędzie. Nawet nie chciałem myśleć co się stało z nimi.
Anulka1602

Post autor: Anulka1602 »

Mam kuchenkę ale nie zauważyłam przy myciu klatki żadnej mazi na prętach :think:
Mk1609

Sama kuchenka o ile ma tylko płytę gazową może mieć mniej spalin. Tą maź jest taka ciemno żółta i bardzo tłusta prawie jak masło, ale podejrzewam że to się ujawnia tylko w małych pomieszczeniach. Dlatego ja swoich mam w pokoju u siebie, plus jest taki że mogę ich cały czas obserwować, minus jak komuś nie pasuje zapach świntuszków niech nie wchodzi do domu albo kawę pije na balkonie (-20 c i do tego 4 piętro) widok nie wiele się zmieni, w domu zwierzaczki domowe a z balkonu dzikie.
Anulka1602

Ja w kuchni mam tabliczkę z napisem-"Tu rządzi świnka morska" co by nikt nie miał wątpliwości a jak komuś nie pasuje że mam w domu :świnka1: :świnka2: to niech nie przychodzi i tyle :laugh:
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Ja myślę, że ta maź to nie spaliny z gazu, tylko opary kuchenne, powstające podczas gotowania. Stąd tłuszcz.
Anulka1602

Też tak myślę Kimero że to opary z gotowania które głównie osiadają na szafkach wiszących nad kuchenką. U mnie tego nikt nie zobaczy bo jak twierdzi mój małż-ja mam kuku na punkcie sprzątania :laugh: :laugh: :laugh:
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: kimera »

Ten osad zmyjesz papką z sody kuchennej i oleju. Potem wystarczy na szafkach położyć jakiś papier, i jak się zabrudzi, to wymienić na świeży.
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: Pulpecja »

Kimera, sody i oleju? A nie sody i octu?
Mk1609

Mikstury wymyślacie, wystarczy W5 z Lidla, nie jest to takie ciężkie do usunięcia a ten osad to opary z gotowania plus CO2 którego nie cierpię bo łatwo się nim zatruć.
Anulka1602

Wstaję rano a tu Ciastka na czatach :laugh:
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”