✰Wojownicy Lilith✰ czteroświń(pięcio?)+kociu dwupak+tymczasy

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Re: ✰Wojownicy: Geronimo, Tasman, Onyx i malutki Wiewiórek✰

Post autor: Lilith88 »

i oby tak zostało :fingerscrossed:

a do mnie właśnie szczękanie od Taśka i Czarnego z klatki dochodziło, ale takie krótkie i już cisza :D Zdecydowanie jest u nich lepiej ostatnio :jupi:
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Re: ✰Wojownicy: Geronimo, Tasman, Onyx i malutki Wiewiórek✰

Dawno zdjęć nie było i czas się poprawić!

Pierwsze zdjątka sprzed kilku dni, ale lenia miałam i mi się wrzucać nie chciało.
Skubiemy sobie trochę ogórka, trochę sianka..
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Masz coś jeszcze?
Obrazek

Nie? To wracam dojeśc ogóra!
Obrazek

A tu takie bardzo niewyraźne niestety.. Gery zawsze wyrzuca Wiewiórka na stronę gdzie są miski a sam leży na albo pod hamakiem.. No i się zdziwiłam, bo chłopaki tak blisko siebie leżeli :love: zdjęcie marne, bo nie mogłam podejść bliżej żeby ich nie spłoszyć, a szkoda, bo Wiewiórek ślicznie leżał zwinięty w rogalik.
Obrazek

Wiewiórek dostaje lekarstwo na wrzody, kilka laborantów zdechło i jak się okazało miały wrzody nie wiadomo czy przez złą dietę czy przez stres jaki przeżyły te kruszynki. Wiewiórek jest z innej "partii" ale na wszelki wypadek ma zaleconą kurację i dwa razy dziennie dostaje lek ze strzykawki, na początku było ciężko i bronił się zaciekle, więcej się wylewało niż lądowało w pyszczku (na szczęście musi zjeść tylko 0,5 ml na raz) a ja się bałam, że zrobię mu krzywdę, ale z każdą porcją było coraz lepiej i teraz sadzam go na kolanach i sam ciągnie, tym bardziej, że lek ma miętowy smak i chyba mu smakuje. Dziś aż się rozglądał gdzie ta strzykawka jak się porcja skończyła i tak wyglądał Wiewiórek po podaniu leku (nawet ziewnął ale jak zwykle nie udało mi się złapać).
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jutro spróbuję nagrać jak grzecznie je ze strzykawki.

A tu Tasieniek z wywalonymi stópkami :love: No bo przecież wiadomo dry bed + sianko + boby to najlepsze posłanie!
Obrazek

I Czarny na hamaczku
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I znów Tasieniek tym razem z siankiem
Obrazek

Powalająca mina Czarnego xD Chyba coś go odpycha.. Może zobaczył Taśka klejnoty? :lol:
Obrazek

Tymczasem Tasieniek wciąż w koszyczku, zajada się siankiem od Pana Roberta aż przymyka oczka.. Słodziak mój :love:
Obrazek

A na koniec dzisiejszy bieg po ogórka, oczywiście normalnie jest ciekawszy i Tasiek biegnie przez domki i z zupełnie innej strony więc kiepsko wyszło no ale to tak zawsze jak się coś chce złapać ;)

https://www.youtube.com/watch?v=kTjcis6 ... RbxSVqgvX0
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: ✰Wojownicy: Geronimo, Tasman, Onyx i Wiewiórek✰ fotki ;)

Post autor: Dzima »

Piękni :love: Jeszcze raz obejrzałam sobie wszystkie twoje filmy. Kochani chłopcy 8-)
Dobrze, że każdy ma swojego kolegę. A jak teraz stoją klatki? Nadal ktoś urzęduje w kuchni?
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Geonimo z Wiewiórkiem mają klatkę w kuchni. Nie do końca mi to pasuje, bo tam ciągnie od schowka i pół klatki jest osłoniętej kocem, bo Wiewiórek kichał mi, a jak osłoniłam od razu przestał. Zresztą przy otwieraniu lodówki też pewnie im mrozek zalatywał. Tyle, że Gery jest dużo spokojniejszy jak Taśka nie widzi w ogóle prawie. Albo zrobię w salonie dwie zagrody oddzielone szafą żeby się nie widzieli za bardzo (jak w końcu sypialnie ogarniemy kiedyś z mężem :roll: ) albo Gery z Wiewiórkiem będą w sypialni. Choć nie powiem miałam nadzieję, że chociaż w sypialni bobów mieć nie będę..
katiusha

Post autor: katiusha »

:love: Tacy przystojni...U mnie trzeba było zrezygnować z opcji koszyczka :( Laski toaletę sobie w sianie zrobiły i marnowały połowę... :glowawmur:
Casia

Post autor: Casia »

o ja , jakie ogromne i piękne prośki :buzki:
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Katiusha u mnie tylko Wiewiórek sika w sianko :roll: ale mam nadzieję, że się w końcu oduczy, zanim jednak to nastąpi będę musiała koszyczek na nowy wymienić, bo się czarne plamy na dnie od siuśków porobiły..

Casia dziękuję :buzki: ale tylko 50% ogromne, za to wszystkie piękne :love: :lol: Geronimo ledwo do 900 gram dobił i nie chce dalej rosnąć i już się martwić o niego zaczynam, bo taki kościsty się robi, gdyby był po prostu małą kulka to ok ale on raczej powinien ze 100 gram jeszcze podbić. Wiewiórek jeszcze młodziutki ale ładnie przybiera i na pewno będzie pięknym dorodnym świniem! :D
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Czekaliśmy, czekaliśmy i się doczekaliśmy! ale było warto wszystko piękne :D

O to zawartość dzisiejszej paczuszki od cioci Tutti :buzki:

Domek podwieszany narożny dla Wiewiórka i Geronimo przy okazji w pięknych kolorach morski + śliwka.
Długaśny tunel do kompletu do domku.
Materacyki z gwaizdka, morski z fioletem dla Wiewiórka i oliwka z szarym dla Onyxa (pozostali panowie mają już swoje materacyki ;) ).
hamak oliwkowo-szary dla Onyxa i przy okazji Tasmana.
Domek fioletowy na wybieg śliwkowo-czekoladowy dla wszystkich misiaków.

Na zdjęciach niestety coś kolory nie chciały wyjść takie jakie są w rzeczywistości, a są piękne, intensywne, dużo ciemniejsze i oliwkowy jest naprawdę oliwkowy a nie jakiś taki bury jak na fotce.
Obrazek
Obrazek

A dla Wiewiórka w paczuszce był prezent od cioci Tutti :love: Teraz mam Wiewióra z epoki lodowcowej xD strach się bać..
Obrazek
Obrazek

Da się to zjeść?
Obrazek

Hymm.. mówisz, że to do leżenia?
Obrazek

Całkiem wygodnie nie powiem.
Obrazek

Ale może jednak dało by się zjeść? Od tej strony spróbuję!
Obrazek

No i co się gapisz? Skoro twierdzisz, że się nie da to idź, że po coś co się da a nie siedzisz bezczynnie nade mną!
Obrazek

Oj będzie dziś przemeblowanie! :D
Harvejowa

Post autor: Harvejowa »

Jak cuda i cudeńka...ach nic tylko pozazdrościć :D Wiewiór z epoki lodowcowej :love:
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Ale super nowe gadżety! No prezent dla wiewióra boski :D To jest najlepsza, kultowa, postać z tej bajki :love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”