Pernilla i Belinda - świnki Beatrice

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Pernilla i Belinda - świnki Beatrice

Post autor: porcella »

Wesołych Świąt! :choinka:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

MARIO : :buzki: i BARDZO SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU! :love:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Awatar użytkownika
urszula1108
Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
Kontakt:

Post autor: urszula1108 »

Od Beatrice:
"Kochani!Zgłaszają się Pernilcia i Belindzia.Długo nas nie było ale żyjemy i postaramy się to nadrobić! Z gorących serduszek pragniemy Wszystkim życzyć zdrówka, pięlnych świąt i obfitości wszelkich ( i duchowych i tych nieco bardziej konkretnych (kawie wszystkich krajów łączcie się!)!.....
Ściskamy Wszystkich serdecznie!!!"

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

:buzki:
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Kontakt:

Post autor: jolka »

Spokojnych Świąt Beatrice. Jestes tak kochana osoba o wielkim sercu, ze zasługujesz na wszystko co najpiekniejsze :prezent: :buzki: :choinka:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

Jak miło Was widzieć po długiej przerwie! :buzki: :choinka:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Dziękujemy Wam bardzo ,kochane Dziewczyny! :love:

Pernilla i Belinda skończyły po 5 lat i dają radę. Co prawda , obie są na Euthyroxie , miały niedoczynność tarczycy , PErnilla dużą, Belinda niewielką. Obecnie wyniki ładnie się wyrównały. Z Pernisią mamy natomiast problem zębowy. Wierni nasi kibice może pamętają,że 2 lata temu usuwaliśmy dolny siekacz, ze względu na ropień.PRzez te 2 lata nie było żadnych konsekwencji tego, teraz, jakimś trafem, , wyłamała drugi dolny siekacz! Według RTG w dziąśle pozostał jakiś zalążek , ale wciąż nie możemy się go doczekać! W związku z tym, sprawa oczywista, nie ścierają się górne siekacze i pojawia się problem. Co 2, 3 tygodnie musimy robić korektę.....W między czasie mała je sama siano, zioła, granulat, ale ma pewne kłopoty z jedzeniem warzyw i owoców. W pewnym okresie muszę ciąć je na drobniutkie paseczki i podawać bezpośrednio do pysia.Na wszelki wypadek dokarmiam też karmą ratunkową. Nie jest to jakiś wielki problem, dziewczyna jest wesolutka i energiczna, ale jakby ktoś miał jakiś pomysł jak ułatwić jej egzystencję, będziemy wdzięczne!
W tym miejscu chcemy serdecznie podziękować i pochwalić się naszą "domową" Panią Doktor SYLWIĄ SAJDAK / oczywiście z kliniki naszego wspaniałego Doktora Ziętka !/.Bez Niej nie poradziłybyśmy sobie w mojej kondycji zdrowotnej, musiałabym włączać osoby z zewnątrz.DZIĘKI WIELKIE!!! :buzki: / Zapewniam jednak ,że dziewczyną brak ptasiego mleka, jeśli powątpiewacie zapraszamy na kontrolę!/.
Belindzia, dzięki Bogu, ogólnie miewa się natomiast znakomicie, jest tłuściutka i Pani Doktor mówi,że ma kondycję małolaty!

ULCIU, jak zawsze, dzięki piękne za "pomoc techniczną"! :D

Jolciu, to Ty jesteś wielka! Co do mnie to moja mamuśka ma istotnie odmienne zdanie.....

Ściskamy WAS Wszystkie, kochane! :buzki: Białaski machają łapkami! Odezwiemy się!
Obrazek
oraz mopsik Bella
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Dziękujemy Wam bardzo ,kochane Dziewczyny! :love:

Pernilla i Belinda skończyły po 5 lat i dają radę. Co prawda , obie są na Euthyroxie , miały niedoczynność tarczycy , PErnilla dużą, Belinda niewielką. Obecnie wyniki ładnie się wyrównały. Z Pernisią mamy natomiast problem zębowy. Wierni nasi kibice może pamętają,że 2 lata temu usuwaliśmy dolny siekacz, ze względu na ropień.PRzez te 2 lata nie było żadnych konsekwencji tego, teraz, jakimś trafem, , wyłamała drugi dolny siekacz! Według RTG w dziąśle pozostał jakiś zalążek , ale wciąż nie możemy się go doczekać! W związku z tym, sprawa oczywista, nie ścierają się górne siekacze i pojawia się problem. Co 2, 3 tygodnie musimy robić korektę.....W między czasie mała je sama siano, zioła, granulat, ale ma pewne kłopoty z jedzeniem warzyw i owoców. W pewnym okresie muszę ciąć je na drobniutkie paseczki i podawać bezpośrednio do pysia.Na wszelki wypadek dokarmiam też karmą ratunkową. Nie jest to jakiś wielki problem, dziewczyna jest wesolutka i energiczna, ale jakby ktoś miał jakiś pomysł jak ułatwić jej egzystencję, będziemy wdzięczne!
W tym miejscu chcemy serdecznie podziękować i pochwalić się naszą "domową" Panią Doktor SYLWIĄ SAJDAK / oczywiście z kliniki naszego wspaniałego Doktora Ziętka !/.Bez Niej nie poradziłybyśmy sobie w mojej kondycji zdrowotnej, musiałabym włączać osoby z zewnątrz.DZIĘKI WIELKIE!!! :buzki: / Zapewniam jednak ,że dziewczynom brak ptasiego mleka, jeśli powątpiewacie zapraszamy na kontrolę!/.
Belindzia, dzięki Bogu, ogólnie miewa się natomiast znakomicie, jest tłuściutka i Pani Doktor mówi,że ma kondycję małolaty!

ULCIU, jak zawsze, dzięki piękne za "pomoc techniczną"! :D

Jolciu, to Ty jesteś wielka! Co do mnie to moja mamuśka ma istotnie odmienne zdanie.....

Ściskamy WAS Wszystkie, kochane! :buzki: Białaski machają łapkami! Odezwiemy się!
Obrazek
oraz mopsik Bella
Awatar użytkownika
urszula1108
Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
Kontakt:

Post autor: urszula1108 »

Smutne wieści od Beatki :(

" 2 maja zgasło nasze najukochańsze Słoneczko - Pernilla.....
Odeszła w przeddzień swoich 6 urodzin, szybko jak szybciutka była, bez cierpienia...
We wrześniu odeszła Jej strażniczka -niepowtarzalna mopsia Bellunia, teraz Jej Przyjaciółka - niepowtarzalna Pernisia...
Wiemy,że Obie żyją, ale serce moje i biednej Belindy ogarnął mrok...Prześlijcie, proszę, moim Dziewczynkom ciepłe uczucia..."

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

Bardzo współczujemy :( i tulimy Was do serca, byście były w stanie z Belindzią przetrwać teraz ten trudny okres
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”