Zdjęcia naszych klatek

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Re: Zdjęcia naszych klatek

Post autor: Lilith88 »

Świnka Morska pisze:
Lilith88 pisze:Super klatka! :ok: Zdradź skąd masz takie kratki a la C&C? :D
Klatka jest dziełem mojej mamy :buzki: . Wykorzystała kratki które kupiła na allegro
-podaję link-
http://allegro.pl/kojec-klatka-buda-dla ... 24892.html
połączyła je paskami zaciskowymi , kuweta jest z polipropylenu komorowego.
Te kratki są bardzo solidne i występują w dwóch wersjach kolorystycznych ( srebrne i zielone) oraz dwóch wymiarach ( 70 cm x 70 cm i 66 cm x 80 cm ). Mama wykorzystała 66 x 80 , trochę je poprzycinała i efekt widzieliście.
Ooo.. Widziałam te kratki i myślałam nawet o nich, efekt jest super więc może się zdecyduje, tylko ja chce bardziej drewno ale na przód właśnie potrzebuje kratki. Dzięki za podpowiedź :buzki:
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Widzieliście już nowe "polskie c&c"? Wyglądają fajnie, cenowo też nie jest źle (tak sądzę) http://www.blog.swinkamorska.com.pl/201 ... e.html?m=1
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Cenowo wychodzi tak samo jak oryginał. I do tego w sklepie nie mają płyt na kuwetę, trzeba sobie kupić samemu gdzieś. Wrzuciłam kilka dni temu to w temacie poświęconym konkretnie C&C. Co więcej jak się przyjrzeć na zdjęciach to wydaje mi się, że jakość taka sobie. Jest też strasznie dużo różnych elementów, 5 rodzai łączników, jakieś podkłady w celu podwyższenia pod kuwetą, bo konstrukcja kratek ponoć tego wymaga. Uważam, że jest za bardzo udziwniona, klasyczne C&C są proste w konstrukcji składa się z jednego rodzaju kratek, łączników i kuwety a w tej polskiej wersji jest 10 różnych elementów nie licząc kuwety.
Tu link do sklepu http://www.sklep.swinkamorska.com.pl/ka ... a-creative

Bardzo prosta klatka z tego wychodzi w cenie około 300zł więc za to już można kombinować z sprowadzeniem oryginału ;)
meiss

Post autor: meiss »

Mi akurat bardziej podobają sie te kratki, nie widzą mi się jakoś kwadratowe oczka, wolę te klasyczne. Na stronce sklepu napisali, że starają się rozwiązać problem z pp kanalikowym i jego transportem, więc pewnie coś takiego kiedyś będzie, ale na pewno drożej niż w takim brico czy innym budowlanym, a też z własnym transportem nie będzie łatwo.
Świnka Morska

Post autor: Świnka Morska »

Lilith88 pisze:Cenowo wychodzi tak samo jak oryginał. I do tego w sklepie nie mają płyt na kuwetę, trzeba sobie kupić samemu gdzieś. Wrzuciłam kilka dni temu to w temacie poświęconym konkretnie C&C. Co więcej jak się przyjrzeć na zdjęciach to wydaje mi się, że jakość taka sobie. Jest też strasznie dużo różnych elementów, 5 rodzai łączników, jakieś podkłady w celu podwyższenia pod kuwetą, bo konstrukcja kratek ponoć tego wymaga. Uważam, że jest za bardzo udziwniona, klasyczne C&C są proste w konstrukcji składa się z jednego rodzaju kratek, łączników i kuwety a w tej polskiej wersji jest 10 różnych elementów nie licząc kuwety.
Tu link do sklepu http://www.sklep.swinkamorska.com.pl/ka ... a-creative

Bardzo prosta klatka z tego wychodzi w cenie około 300zł więc za to już można kombinować z sprowadzeniem oryginału ;)
Mamę nasza klatka ( samę kratki bez PP ) wyniosła z przesyłką 120 zł . To cena konkutencyjna dla CC i tych polskich pseudo CC . Te kratki które mama użyła są większe na jedną "naszą" przypadają 4 szt CC, aczkolwiek CC ładniejsze.
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Świnka Morska te "Twoje" kratki na pewno bardziej się opłaca, to akurat niepodważalne ;)
Świnka Morska

Post autor: Świnka Morska »

Tańsze choć nie takie ładne jak CC .Ale my z mamą różnicę wolimy wydać na suszki i warzywka dla prosików :102:
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Tylko że jak dla mnie wadą jest wielkość tych dużych kratek które ma Świnka Morska... Ale sprowadzenie c&c faktycznie wychodzi podobnie?
Edit: hmmm... wg moich obliczeń wychodzi że przy chęci zrobienia klatki z 8 kratek (przy polskich wliczyłam te podstawki) przy oryginale to koszt ok 210 zł z przesyłką do pl, a "naszych podróbek" 160 zł... W obu przypadkach bez polipropylenu i złączek. Chyba że coś źle liczę ;)
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2015, 18:15 przez Dropsio, łącznie zmieniany 1 raz.
Karolka326

Post autor: Karolka326 »

Więc ja też pochwalę się nową klatką :102: ( niestety narazie nie mam zdj, lepszej jakości )

Obrazek

Widok na półeczkę :

Obrazek

I widok z półeczki :

Obrazek

Jest to klatka 100cm ;)
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »