Tamis[*] i Feder[*], dwa chorowitki [Sztum]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Re: Tamis i Feder [Sztum]- ad. wstrzymana/leczymy Tamisa

Post autor: silje »

Raz wyskoczył z tym 820, a teraz znowu 800.. On w sumie je dość ładnie, tyle, że widocznie za mało, skoro waga ciągle taka słaba.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

Upał odbiera apetycik może...Ale je i zachowuje się normalnie! I oby tak dalej! :fingerscrossed: :fingerscrossed: I ŻEBY z jesienią apetyt wrócił ,jak przystało na świnkę! :fingerscrossed: :fingerscrossed: :love:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
bdv
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: bdv »

Jak tam nasze słodkie ciacha? :)
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Oj, rzeczywiście dawno nic nie pisałam :redface:
A nawet mam gdzieś zdjęć trochę porobionych dla Wirtualnych Opiekunów, muszę odszukać i w końcu wysłać.
Feder ma się świetnie, wszak on jest zdrów jak ryba. Za to Tamis ostatnio trochę poleciał na wadze (zwykle ok 800-815g,a teraz 770) i skończyło się na wizycie u weta. Dziurka między zębami nie powiększyła się, ale jednak z jakiegoś powodu chłopak gorzej je..Tzn. niby je sam, ale najwidoczniej nie dojada, bo bardzo łapczywie je karmę ratunkową. I w dużych ilościach.
Nie jestem pewna, czy ta dziurka jest jedynym jego problemem.. Na razie jednak Dr nie ma się za bardzo do czego przyczepić.
I tak czas sobie leci, raz jest lepiej, raz gorzej, ale nigdy całkiem dobrze.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
bdv
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: bdv »

Trzymamy kciuki za chłopaka, żeby w końcu wyszedł na prostą ;)
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Ewa i Michał- dziękuję za paczkę :buzki:
Dostaliśmy ziółka oraz karmę ratunkową- obiecujemy, że wszystko zjemy :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

Ciocia pozdrawia :love: Mikołaj przyniesie więcej! :)
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm........................ :)
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Jak co roku w grudniu ruszyła akcja paczek świątecznych dla świnek będących pod opieką SPŚM. Jeśli chcecie podarować paczkę pełną ziół konkretnej śwince - wystarczy, że w komentarzu napiszecie, do którego podopiecznego adresowany jest prezent. Możecie też dodać życzenia. Każda świnka marzy o domu, jeśli jednak to marzenie nie może się spełnić, niech ucieszy ją paczka ze smakołykami :) Lik do paczek https://super-swistak.pl/stowarzyszenie ... m,152.html
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Dawno nie pisałam :redface:
Miałam porobione jakieś zdjęcia, ale w tym codziennym zamęcie zapomniałam wstawić, a właściwie byłam pewna, że wstawiłam.
Chłopaki mają się dobrze, Tamis trzyma te swoje 800g. Radzi sobie sam z jedzeniem.
20 lutego wzięłam do kontroli Federa, bo trochę poleciał na wadze a do tego zaniepokoił mnie guzek przy prawym sutku.
Dr obmacała i kazała obserwować. Możliwe, że to po prostu tłuszczyk się odłożył (ale czemu z jednej strony? Hm..)
Od tamtej pory guzek zmniejszył się, ale nie znikł, waga wróciła do normy. Świniak zachowuje się normalnie, czyli głównie wyleguje się na hamaku.. Jak wróci nasza Dr z macierzyńskiego (czyli pewnie niedługo), to się znowu pokażemy na przegląd.
Póki co- wegetują sobie.. Szkoda, że prawdopodobnie nigdy nie znajdą swojego domku.. Choć mogliby. Mimo, że wymagają wzmożonej czujności i kontroli.
Taki krótki filmik po sprzątaniu (ździebko nerwowo, bo chyba Feder wyczuł zapach innego samca u mnie na rękach)
https://www.youtube.com/watch?v=bvLobPOZZ2g
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”