Berit i Szprotka__Dżamma__ Alma- wszystkie w swoich domkach

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Re: Berit i Szprotka__Dżamma__ Alma- wszystkie w swoich domk

Post autor: silje »

Wiem, że spore po kliknięciu, ale mam taki sprzęt, że jak kliknę, to mi się wiesza :lol:
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Awatar użytkownika
swissi
Miejscowość: Toruń
Kontakt:

Post autor: swissi »

silje pisze:Wiem, że spore po kliknięciu, ale mam taki sprzęt, że jak kliknę, to mi się wiesza :lol:
;)
Kraska (ze mną od 06.02.2016) :love: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5913
MELCIA [*] 21.12.2015 EMIL [*] 19.04.2012 ZWINKA [*] 28.05.2019 [/size]
piju

Post autor: piju »

Super fotorelacja :lol:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Teraz widzę :)
Piękne te Szprotki :love:
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Lampek

Post autor: Lampek »

Wkrótce miną nam trzy tygodnie z Berit i Szprotką - imiona ze względu na swój urok zostały, choć była jedna (!) propozycja żeby przemianować świnki na Ronaldo i Messi - to fascynacja naszych synków futbolem.
Świnki świnią, tyją (ważyliśmy 18.04 z wynikami 516g Berit i 409g Szprotka), brykają wesoło po klatce. Obie zjadają już przysmaki z ręki (ale nie bez rytualnego czajenia się). Z klatki w ogóle wyleciała półka - teraz dach nad głową zapewnia świnkom - nieco bardziej ażurowy - hamaczek. Berit trzymana na kolanach zaczyna dawać oznaki życia, rozgląda się, je - czyli postępy są. Szprotka bez zmian kombinuje jak czmychnąć i się schować.

Z problemów: prawie nie piją z poidła (raz widziałem jak Szprotka zlizała wiszącą kropelkę, poza tym tylko zmieniamy wodę). Obu zdarzyło się poskrobać zębami jakieś okoliczne ręce - Sz. jakby z ciekawości, B. chyba się wystraszyła przy przenoszeniu.

Na zakończenie krótka fotorelacja z wybiegu, zwanego u nas spacerniakiem:

Na wybiegu było trochę strasznie ale też i trochę smacznie
Obrazek

Mądry gospodarz Szprotka wie, że odpowiednie nawożenie upraw zwiększa plony z mikrohektara
Obrazek

Opanowana, dystyngowana Berit - wcielenie niewinności. Jej łakomstwo zdradzają TYLKO charakterystyczna sylwetka typu gruszka oraz wystająca z pyszczka zielenina.
Obrazek

Dzięki zgromadzonym zapasom dotrwamy jakoś kolejnych żniw
Obrazek
Awatar użytkownika
swissi
Miejscowość: Toruń
Kontakt:

Post autor: swissi »

Ale laski na wypasie. Być może nie potrzebują więcej wody niż dostają w zieleni nie i warzywach czy owocach. Kraska i Zwinka piją ale malutko.
Kraska (ze mną od 06.02.2016) :love: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5913
MELCIA [*] 21.12.2015 EMIL [*] 19.04.2012 ZWINKA [*] 28.05.2019 [/size]
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

"Spacerniak" :lol: - trafione w punkt :like: . I Sztum i Rakowiecka mają nieco wspólnego jak wiemy i ta nazwa jak najbardziej pasuje- chyba podkradnę :D .
Dziewczyny zawsze piły niewiele. Miały zawieszone dwa poidełka- jedno pełnowymiarowe, a drugie malutkie (75ml) zawieszone nisko, z przodu,zaraz po prawej stronie drzwiczek- tylko z niego piły. Może spróbuj zawiesić w tym samym miejscu? Może załapią?
katiusha

Post autor: katiusha »

Laski na spacerniaku prezentują się niezwykle uroczo :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”