Nie mam czasu na zdjęcia...
Wczoraj zrobiłam chłopakom kontrolne ważenie - Folbryk już dawno nadrobił (z nawiązką) tamto małe schudnięcie, a Brus... hm, Brus ma chyba cel osiągnąć 1 kg jeszcze w październiku
Elton i Bernie
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- joaś
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
- joaś
- Kontakt:
Re: Brus i Folbryk
Chłopaki właśnie dostali po listku jarmużu, pierwszy raz. Ja nie narzekam na ich apetyty, ale takiego szału na nowość jeszcze nie widziałam Brus aż pochrumkiwał, a Folbryk mrużył oczy i... podskakiwał, ale tylko tyłem (żeby przodu nie odrywać chyba...)
Szukałam na forum i na stronie, wiem, że jarmuż można świństwom dawać, ale w jakich ilościach? Wikipedia mówi, że to odmiana kapusty. Pomóżcie, bo już za plecami słyszę tupot małych świńskich stópek, ja nie wiem, ale oni gotowi mnie zeżreć jak im tego jarmużowego cuda nie dam więcej
Szukałam na forum i na stronie, wiem, że jarmuż można świństwom dawać, ale w jakich ilościach? Wikipedia mówi, że to odmiana kapusty. Pomóżcie, bo już za plecami słyszę tupot małych świńskich stópek, ja nie wiem, ale oni gotowi mnie zeżreć jak im tego jarmużowego cuda nie dam więcej
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Po pierwszym podaniu zrób przerwę kilkugodzinną i zorientuj się, jak ich brzuszki reagują, bo różnie bywa, moi starsi panowie po kapustnych strasznie bączą, choć niby im nie szkodzi, boby sa ładne, tylko smrodliwe. I wedlug tego reguluj ilość podawanej zieleniny, oczywiście nie przesadzając. A jarmuż ma to do siebie, że budzi entuzjazm na poczatku, ale dość szybko się nudzi... ciekawe, czy Twoim też ?
- joaś
- Kontakt:
Uhm, to już wiem co robić, dziękuję Nie zauważyłam u nich skłonności do wzdęć i innych brzuchowych problemów - na szczęście - ale dawkuję im 'ryzykowne żarcie', jarmuż też zatem będzie w grupie "rzadziej".
Na razie mnie okrążyli i słyszę groźby w pochrumkiwaniu...
A zapomniałam napisać, że chłopcy znowu bawili się w chowanego. Hamak jest już od dawna i raczej służył jako daszek, niż hamak. W ramach zachęcania powiesiłam go niżej. I któregoś dnia...
Gdzie są świnie?
O, jedna świnia...
...i kawałek drugiej
Zapomniałam zupełnie, że to jest taki wypaśny hamak, z norką między warstwami polarku. Folbryk tak to pokochał, że nawet uszu nie wystawia
Na razie mnie okrążyli i słyszę groźby w pochrumkiwaniu...
A zapomniałam napisać, że chłopcy znowu bawili się w chowanego. Hamak jest już od dawna i raczej służył jako daszek, niż hamak. W ramach zachęcania powiesiłam go niżej. I któregoś dnia...
Gdzie są świnie?
O, jedna świnia...
...i kawałek drugiej
Zapomniałam zupełnie, że to jest taki wypaśny hamak, z norką między warstwami polarku. Folbryk tak to pokochał, że nawet uszu nie wystawia
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
oo, z Brusa to już niezły odyniec się robi
- joaś
- Kontakt:
ano, kawał wieprzka, do tego leniwy - na szczęście kumpla ma (delikatnie mówiąc) bardzo ruchliwego i Brus nie ma wyjścia, musi się poruszać codziennie przebieżki po pokoju, czasem jak Folbryk przyspiesza, to Brus za nim tupta i pochrumkuje jakby chciał powiedzieć "eeeeej, zwooooolnij"
Jakbym czytała opis Pieszczocha i Alvina... haha Słodziakijoaś pisze:ano, kawał wieprzka, do tego leniwy - na szczęście kumpla ma (delikatnie mówiąc) bardzo ruchliwego i Brus nie ma wyjścia, musi się poruszać codziennie przebieżki po pokoju, czasem jak Folbryk przyspiesza, to Brus za nim tupta i pochrumkuje jakby chciał powiedzieć "eeeeej, zwooooolnij"
- joaś
- Kontakt:
tja... jarmuż przeleżał noc całą i poranek - nietknięty i omijany szerokim łukiem.porcella pisze:A jarmuż ma to do siebie, że budzi entuzjazm na poczatku, ale dość szybko się nudzi... ciekawe, czy Twoim też ?
A teraz...
Folbryk - 925g
Brus - 1018g
No co chcesz?? Rosną chłopakijoaś pisze: A teraz...
Folbryk - 925g
Brus - 1018g