Elton i Bernie

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
joaś
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Brus i Folbryk

Post autor: joaś »

Nie mam czasu na zdjęcia...

Wczoraj zrobiłam chłopakom kontrolne ważenie - Folbryk już dawno nadrobił (z nawiązką) tamto małe schudnięcie, a Brus... hm, Brus ma chyba cel osiągnąć 1 kg jeszcze w październiku :szczerbaty:
Awatar użytkownika
joaś
Kontakt:

Chłopaki właśnie dostali po listku jarmużu, pierwszy raz. Ja nie narzekam na ich apetyty, ale takiego szału na nowość jeszcze nie widziałam :shock: Brus aż pochrumkiwał, a Folbryk mrużył oczy i... podskakiwał, ale tylko tyłem (żeby przodu nie odrywać chyba...) :szczerbaty:

Szukałam na forum i na stronie, wiem, że jarmuż można świństwom dawać, ale w jakich ilościach? Wikipedia mówi, że to odmiana kapusty. Pomóżcie, bo już za plecami słyszę tupot małych świńskich stópek, ja nie wiem, ale oni gotowi mnie zeżreć jak im tego jarmużowego cuda nie dam więcej :?
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

Po pierwszym podaniu zrób przerwę kilkugodzinną i zorientuj się, jak ich brzuszki reagują, bo różnie bywa, moi starsi panowie po kapustnych strasznie bączą, choć niby im nie szkodzi, boby sa ładne, tylko smrodliwe. :redface: I wedlug tego reguluj ilość podawanej zieleniny, oczywiście nie przesadzając. A jarmuż ma to do siebie, że budzi entuzjazm na poczatku, ale dość szybko się nudzi... ciekawe, czy Twoim też ? :)
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
joaś
Kontakt:

Uhm, to już wiem co robić, dziękuję :) Nie zauważyłam u nich skłonności do wzdęć i innych brzuchowych problemów - na szczęście - ale dawkuję im 'ryzykowne żarcie', jarmuż też zatem będzie w grupie "rzadziej".
Na razie mnie okrążyli i słyszę groźby w pochrumkiwaniu...

A zapomniałam napisać, że chłopcy znowu bawili się w chowanego. Hamak jest już od dawna i raczej służył jako daszek, niż hamak. W ramach zachęcania powiesiłam go niżej. I któregoś dnia...

Gdzie są świnie?
Obrazek

O, jedna świnia...
Obrazek

...i kawałek drugiej :D
Obrazek

Zapomniałam zupełnie, że to jest taki wypaśny hamak, z norką między warstwami polarku. Folbryk tak to pokochał, że nawet uszu nie wystawia :)
Obrazek
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

oo, z Brusa to już niezły odyniec się robi :-)
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
joaś
Kontakt:

ano, kawał wieprzka, do tego leniwy - na szczęście kumpla ma (delikatnie mówiąc) bardzo ruchliwego i Brus nie ma wyjścia, musi się poruszać ;) codziennie przebieżki po pokoju, czasem jak Folbryk przyspiesza, to Brus za nim tupta i pochrumkuje jakby chciał powiedzieć "eeeeej, zwooooolnij" :szczerbaty:
Assia_B

Post autor: Assia_B »

joaś pisze:ano, kawał wieprzka, do tego leniwy - na szczęście kumpla ma (delikatnie mówiąc) bardzo ruchliwego i Brus nie ma wyjścia, musi się poruszać ;) codziennie przebieżki po pokoju, czasem jak Folbryk przyspiesza, to Brus za nim tupta i pochrumkuje jakby chciał powiedzieć "eeeeej, zwooooolnij" :szczerbaty:
Jakbym czytała opis Pieszczocha i Alvina... haha :D Słodziaki :)
Zaffiro

Post autor: Zaffiro »

fajna kryjówka :D
Awatar użytkownika
joaś
Kontakt:

porcella pisze:A jarmuż ma to do siebie, że budzi entuzjazm na poczatku, ale dość szybko się nudzi... ciekawe, czy Twoim też ? :)
tja... jarmuż przeleżał noc całą i poranek - nietknięty i omijany szerokim łukiem.

A teraz...
Folbryk - 925g
Brus - 1018g :nie_powiem:
Assia_B

Post autor: Assia_B »

joaś pisze: A teraz...
Folbryk - 925g
Brus - 1018g :nie_powiem:
No co chcesz?? Rosną chłopaki :szczerbaty:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”